Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
17.50

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

NK Mura NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 10. 3. 2019, 17.50

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Rudar : Mura

Nekdanji zmaj osrečil Rudar in spravil Muro v slabo voljo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
NK Rudar Velenje, NK Mura | Veselje Aljaža Krefla po zmagovitem zadetku v mreži Mure. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Veselje Aljaža Krefla po zmagovitem zadetku v mreži Mure.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0).

NK Rudar Velenje, NK Mura
Sportal Domžale pokazale Aluminiju, kdo je št. 3, Požeg Vancaš prehitel Zahovića #video
Rudar : Mura 1:0 (0:0)

Stadion ob jezeru, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger.
Strelec: 1:0 Krefl (76.).

Rudar: Radan, Tomašević, Pušaver, Kašnik, Hrubik (od 87. Pišek), Ćosić, Arap, Krefl, Kobiljar (od 56. Škoflek), Radić, Tučić (od 71. Črnčič).

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar (od 78. Ćerimagić), Lorbek, Maroša (od 62. Horvat), Kouter, Karničnik (od 73. Bobičanec), Sirk.

Rumeni kartoni: Kašnik, Hrubik, Ćosić; Šturm.
Rdeči karton: /.

Velenjski nogometaši so tudi brez kaznovanega Damjana Trifkovića dosegli pomembno zmago za uresničitev cilja - obstanka v ligi oziroma preboja v sredino lestvice. Tokrat so na kolena spravili Muro, ki je končala niz treh neodločenih izidov. Rudar je zabeležil drugo zaporedno zmago in je zdaj osmi, za šestouvrščeno soboško ekipo, ki je pogrešala Luko Šušnjaro, zaostaja le dve točki.

Vrhunci dvoboja v Velenju:

Kouter poslal žogo v prečko

Prvi na tekmi so zagrozili Sobočani, ko je v deveti minuti tudi malce po sreči Nino Kouter z desne strani žogo poslal v prečko. Nadaljevanje ni ponudilo ravno razburljivega nogometa, gledalci so pogrešali nevarne akcije ene ali druge ekipe. V tem pogledu so bili malce konkretnejši gosti, ki so sprožili več strelov, a niti eden ni bil natančen.

Fotogalerija s tekme Rudar : Mura, fotograf Jurij Vodušek/Sportida:

Fotogalerija
1 / 39

Tudi v uvodu drugega polčasa sta ekipi bolj ali manj igrali med kazenskima prostoroma, šele v 61. minuti je nekoliko zagrozila Mura, a po podaji z leve strani ni pred golom nihče ujel žoge. V 64. minuti pa so bili nevarni domači, z dobrih 25 metrov je sprožil Žiga Škoflek, Matko Obradović pa se je izkazal z lepo obrambo.

Dve minuti pozneje je iz praktično mrtvega kota iz bližine zgrešil Žan Karničnik, v 76. minuti pa je tik pred golov črto dobro posredoval David Kašnik in žogo "snel" z glave Roku Sirku. Takoj zatem pa je na drugi strani Rudar povedel.

Krefl odločil zmagovalca

Leon Črnčič je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil povsem sam Aljaž Krefl in zadel za 1:0. Dominik Radić bi lahko potrdil zmago v 82. minuti, ko je bil sam pred Obradovićem, a je žogo poslal malo mimo vrat.

Zadetek Aljaža Krefla:

Mura je v zadnjih minutah prevzela pobudo, poskušala priti vsaj do točke, a prave, nevarne akcije ji ni več uspelo izpeljati. Velenjska obramba je dobro preprečevala zaključne strele.

Rudar bo v 23. krogu v nedeljo gostoval v Kidričevem, Mura pa bo dan prej gostila Krško.

Dogajanje v Velenju v živo:

Konec tekme v Velenju. Rudar je premagal Muro z 1:0 in se ji na lestvici približal na točko zaostanka.

Gooooool! 1:0! 76. minuta. Aljaž Krefl je popeljal knape v vodstvo. Imenitno podajo mu je prispeval Leon Črnčič, nekdanji nogometaš Olimpije pa je z natančnim strelom prisilil vratarja Mure k predaji. Rudar vodi z 1:0 in se mu nasmiha velika zmaga, s katero bi se še bolj oddaljili mest pri dnu razpredelnice.

65. minuta: Zdaj so zapretili tudi gostitelji. Rezervist Žiga Škoflek, ki je vstopil v 55. minuti v igro namesto Rijada Kobiljarja, je sprožil močan strel z razdalje, vratar Mure Matko Obradović pa je imel veliko dela, da ga je ukrotil.

62. minuta: Muri se je ponudila nova priložnost, kot zadnji je mimo vrat streljal Amadej Maroša.

Konec prvega polčasa. V Velenju sta mreži še vedno nedotaknjeni.

31. minuta; Nogometaši Mure so bolj nevarni. V 31. minuti Amadeja Maroše ni veliko delilo od tega, da bi povedel Muro v vodstvo.

Rumeni karton Marka Ćosića:

9. minuta. Prva priložnost za goste. Mura se je po hitrem protinapadu znašla pred vrati Rudarja. Žan Karničnik je zaposlil Nina Kouterja, ta pa je z desne strani, skoraj iz mrtvega kota, atraktivno podal v središče kazenskega prostora. Žoga je pri tem stresla prečko. Ostaja pri 0:0.

Začetek tekme v Velenju, kjer spremlja dvoboj tudi veliko ljubiteljev nogometa iz Prekmurja.

V Velenju se po zmagi nad Krškim lažje diha, za še večji skok k varnejši sredini razpredelnice pa bi lahko poskrbel uspeh proti Muri. Knapi nastopajo brez kaznovanega Damjana Trifkovića, črno-beli, ki so prejšnji konec tedna slavnostno prvič prižgali reflektorje v Fazaneriji, pa brez Luke Šušnjare. V jesenskem delu je Rudar na domačih tleh ugnal Muro s 3:2.

Prvoligaški spored bosta ob 15.30 nadaljevala Rudar in Mura. Vas zanima, kateri igralni postavi sta izbrala Marijan Pušnik (Rudar) in Ante Šimundža (Mura)?

Ne spreglejte