Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2018,
18.23

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31

10

Natisni članek

NK Krško ND Gorica NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 2. 12. 2018, 18.23

5 let, 4 mesece

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

Rudar svoj jubilej začinil z zmago, Muro razžalostil nekdanji sin #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31

10

NK Rudar | Rudar se je po zmago nad Triglavom malce odlepil z dna lestvice. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Rudar se je po zmago nad Triglavom malce odlepil z dna lestvice.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po turbulentni soboti, ko je Olimpiji v Kidričevem doživela pravo ponižanje (2:6), Maribor pa je spodrsljaj prvakov na derbiju kroga v Domžalah izkoristil in ušel že na +9, se v nedeljo nadaljuje 18. krog Prve lige Telekom Slovenije. V Murski Soboti se je po zadetku Mitje Lotriča veselilo Celje. Krog se je končal v Velenju, kjer je slavljenec Rudar po velikem preobratu s 3:1 premagal Triglav.

Zadnjo tekmo predzadnjega letošnjega kroga smo spremljali v Velenju, kjer je Rudar pričakal Triglav. Knapi, ki so pred dnevi proslavili 70-letnico delovanja, so v boju za obstanek po velikem preobratu premagali Triglav in se povzpeli na osmo mesto. Orli iz Kranja so po zadetku Toma Žurga dobili prvi polčas, nato pa v drugem popustili in dovolili domačim, da so dosegli novo zmago. Za izenačenje je poskrbel David Hrubik, za popoln preobrat in pomembno zmago pa sta zadela še Dominik Radić in Damjan Trifković.

Lep zadetek Dominika Radića:

Nedeljski program se je začel na Fazaneriji. Mura je upala na dober rezultat proti Celjanom, a to je bil račun brez krčmarja. Štajerci so bili ves čas podjetnejši, svojo pobudo pa so kronali nekaj minut po izključitvi Žige Kousa, ki je v le petih minutah prejel dva rumena kartona.

V polno je 75. minuti z zares natančnim strelom zadel Mitja Lotrič, ki se zadetka ni veselil, saj je svojo športno kariero začel ravno pri črno-belih. Celjani so spet prehiteli Domžale in so zdaj na visokem četrtem mestu. 

Volaš poglobil krizo vrtnic

Na zadnji sobotni tekmi sta se v Krškem srečali domača ekipa in moštvo Gorice. Gledalci na štadionu Matije Gubca so vse do 85. Krčani so se veselili tretje zmage v tej sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krčani so se veselili tretje zmage v tej sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida minute spremljali neatraktiven dvoboj, saj si ekipi nista priigrali večjih priložnosti. V prvem polčasu je za Gorico dvakrat zapretil Andrija Filipović, za Krčane je prvi nevaren strel v 68. minuti sprožil Ante Vukušić.

Ko je bilo že videti, da se bo tekma končala brez zadetkov, je na sceno stopil Dalibor Volaš, ki je znal izkoristiti podajo Marca da Silve in svojo ekipo s tretjim zadetkom v tej sezoni popeljal do zmage z 1:0.

Posavci so tako še poglobili krizo vrtnic, ki so na zadnjih šestih dvobojih osvojile le točko in ostajajo v spodnji polovici lestvice. Krčani so se po tretji zmagi in odigrani tekmi več po številu točk izenačili z Rudarjem in Triglavom, ki si bosta nasproti stala v nedeljo.

Mariboru derbi in +9

Jan Mlakar je izenačil izid v Domžalah. | Foto: Vid Ponikvar Jan Mlakar je izenačil izid v Domžalah. Foto: Vid Ponikvar Veliki sobotni derbi se je zgodil v Domžalah, kjer je gostoval Maribor. Obračun so odločneje začeli domači nogometaši, ki so v peti minuti povedli po zaslugi Adama Gnezde Čerina. Mariborčani so hitro odgovorili, saj je v 19. minuti izid na 1:1 z osmim prvenstvenim golom poravnal Jan Mlakar. Štajerci so končni rezultat postavili v 73. minuti, ko je po podaji Amirja Derviševića zadel Saša Ivković.

Maribor ima tako krog do konca jesenskega dela pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo, ki je pokleknila v Kidričevem, že velikih devet točk prednosti. Domžalčani so po porazu in uspehu Aluminija padli na četrto mesto.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić izlil bes in napovedal čistko pri Olimpiji

Šov Aluminija, hud prvi poraz Barišića

Prvoligaška karavana se je najprej ustavila na Štajerskem. Aluminij, ki je slavil na zadnjih dveh tekmah v Krškem in Novi Gorici, je niz neporaženosti podaljšal tudi po tekmi z Olimpijo. Kidričani so se veselili zmage s kar 6:2, strelski šov je že v drugi minuti začel Lucas Mario Horvat, v 15. minuti je za Olimpijo izenačil Marko Putinčanin.

Že osem minut pozneje je domače v novo vodstvo popeljal Nikola Leko, ki je v 42. minuti zadel še drugič in s tem postavil izid prvega polčasa.

Sedmi zadetek Tahiraja v prvi ligi:

Ob koncu prvega polčasa je Olimpija doživela še en hud udarec, saj je bil izključen Macky Bagnack, ki je udaril Roka Kidriča. Tudi v drugem polčasu se je parada golov nadaljevala. V 52. minuti je za Olimpijo zaostanek na 2:3 znižal Stefan Savić, a je Aluminij ponovno odgovoril in le dve minuti pozneje spet zadel. Natančen je bil Francesco Tahiraj. Zmago domačih sta potrdila Alen Krajnc in Dejan Petrović.

Izbranci Oliverja Bogatinova na zadnjih treh domačih tekmah v Športnem parku Aluminij sploh niso zadeli v polno. Neslavni niz so končali s kar šestimi zadetki v mreži vratarja Olimpije Aljaža Ivačiča. Na drugi strani je Olimpija izgubila sploh prvič pod vodstvom trenerja Zorana Barišića.

Vlado Šajn
Sportal Šef slovenskih sodnikov opozarja Zahovića, naj se ne igra z ognjem #video
Vlado Šajn
Sportal Ne, to niso sanje. VAR kmalu tudi v Sloveniji? #video

Najboljši strelci:

10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura)
9 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
8 - Dino Hotić (Maribor), Jan Mlakar (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović (Maribor) 
7 - Francesco Tahiraj (Aluminij)
6 - Senijad Ibričić (Domžale), Marcos Tavares (Maribor)
...

 Poročila s tekem:

Fotogalerija s tekme:

Mura : Celje 0:1, foto: Mario Horvat/Sportida

Fotogalerija
1 / 26

Domžale : Maribor 1:2, foto: Vid Ponikvar/Sportida

Fotogalerija
1 / 21

Videovrhunci s tekem:

Rudar : Triglav 3:1

Mura : Celje 0:1

Krško : Gorica 1:0

Domžale : Maribor 1:2



Aluminij : Olimpija 6:2

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte