Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2018,
19.03

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 1. 12. 2018, 19.03

5 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Domžale : Maribor

Mariboru po preobratu derbi v Domžalah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).

NK Rudar
Sportal Rudar svoj jubilej začinil z zmago, Muro razžalostil nekdanji sin #video

Domžalčani, ki so igrali brez branilcev Gabra Dobrovoljca in Tilna Klemenčiča, so obračun z vodilno ekipo začeli dobro, a na koncu le prekinili niz šestih tekem brez poraza. Za Mariborčane, ki še vedno pogrešajo Dina Hotića, je bila to četrta zmaga v nizu, z njo so izkoristili spodrsljaj Olimpije, ki ji zdaj na vrhu lestvice bežijo že za devet točk.

Domžalčani so odlično začeli in povedli v peti minuti, potem ko je s strelom z roba kazenskega prostora zadel Adam Gnezda Čerin. Gledalci so sicer v prvem polčasu spremljali zanimivo predstavo s kar nekaj lepimi priložnostmi in tudi izenačujočim zadetkom Maribora. Tega je po podaji Luke Zahovića z leve strani in ob slabem posredovanju Ajdina Mulalića dosegel Jan Mlakar s strelom z glavo v 19. minuti. Za Mlakarja je bil to osmi gol sezone.

Maribor je še povišal prednost na prvenstveni lestvici. | Foto: Vid Ponikvar Maribor je še povišal prednost na prvenstveni lestvici. Foto: Vid Ponikvar

Prav Mlakar je imel še nekaj priložnosti, med drugim v 16. minuti, ko je Mulalić branil, in v 42. minuti, ko mu je žogo v zadnjem trenutku izbil Andraž Kirm. Štajerci so zagrozili tudi prek Jasmina Mešanovića v 12., Blaža Vrhovca v 34., ko je neoviran zadel prečko, in Denisa Klinarja v 45. minuti. Žogo po njegovem strelu je z golove črte izbil Gregor Sikošek.

Tudi gostitelji so imeli nekaj lepih priložnosti, med drugim je Kenan Pirić v sedmi minuti obranil strel Mateja Podlogarja, v 25. in 26. minuti je dvakrat z glavo poskusil Dejan Lazarević, mariborski vratar je bil spet uspešnejši, v 28. minuti pa je Gnezda Čerin žogo poslal čez gol.

Isti igralec je bil prvi v drugem polčasu z nevarnejšim strelom v 48. minuti, toda Pirić je bil zbran in pozoren. V kazenskem prostoru gostov je bilo znova vroče v 66. minuti, a se izid ni spremenil po gneči pred golom, tako kot ne po poskusu Zahovića v 72. minuti.

V 73. minuti pa so gosti le povedli, udarila je naveza Amir Dervišević-Saša Ivković. Prvi je izvedel kot z leve strani, drugi pa zadel z glavo za 2:1. Dervišević je z desetimi podajami zdaj sam na vrhu lestvice asistentov, Ivković pa je dosegel že svoj peti gol sezone.

Domžalčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Krško, Mariborčani pa bodo dan prej gostovali v Velenju.

Fotogalerija Domžale : Maribor, foto: Vid Ponikvar/Sportida:
Fotogalerija
1 / 21

Domžale : Maribor 1:2 (1:1)

Športni park, gledalcev, sodniki: Perić (Kranj), Vukan (Apače) in Skok (Kidričevo).

Strelci: 1:0 Gnezda Čerin (5.), 1:1 Mlakar (19.), 1:2 Ivković (73.).

Domžale: Mulalić, Rom, Vetrih, Melnjak, Sikošek, Gnezda Čerin, Mujan (od 67. Nicholson), Kirm, Lazarević (od 83. Vuk), Ibričić, Podlogar (od 77. Ibraimi).

Maribor: Pirić, Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Dervišević, Pihler, Vrhovec, Mešanović, Mlakar (od 70. Santos), Zahović (od 88. Tavares).

Rumeni kartoni: Vetrih, Melnjak; Vrhovec, Pihler, Šuler.

Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Domžalah:

Konec tekme!

Statistika obračuna v Domžalah do 75. minute.

 


VIDEO: zadetek Ivkovića:

GOOOL! Maribor vodi z 2:1! Po podaji Amirja Derviševića je s strelom z glavo v 73. minuti obračuna zadel Saša Ivković. Za Ivkovića je to že peti zadetek v tej sezoni prve lige.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa.


VIDEO: vrhunsko posredovanje Sikoška:

45. minuta: nova priložnost za Maribor! S strelom je poskusil Denis Klinar, a je žogo iz golove črte dvakrat izbil Gregor Sikošek.

VIDEO: priložnost Vrhovca:

34. minuta: priložnost za Maribor. Jasmin Mešanović je žogo spretno prepustil Blažu Vrhovcu, ki je z levo nogo silovito nameril, a se je zatresel okvir vrat

VIDEO: zadetek Mlakarja:

GOOOL! Izenačenje v Domžalah. Po asistenci Luke Zahovića je pot do gola v 19. minuti našel otrok Domžal Jan Mlakar.

VIDEO: zadetek Gnezde Čerina:


GOOOL! Hitro vodstvo Domžal na domačem igrišču. V polno je v 5. minuti zadel Adam Gnezda Čerin.

Začetek tekme v Domžalah!

Znani sta začetni postavi obeh moštev:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planetu 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte