Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2018,
16.09

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić Rok Kronaveter Branko Ilić NK Aluminij

Nedelja, 2. 12. 2018, 16.09

5 let, 4 mesece

Kriza zeleno-belih

Mandarić izlil bes in napovedal čistko pri Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

13

Milan Mandarić | Milan Mandarić je pričakoval, da bo Olimpija prezimila z manjšim zaostankom za Mariborom. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Milan Mandarić je pričakoval, da bo Olimpija prezimila z manjšim zaostankom za Mariborom.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije so v soboto ostali praznih rok v Kidričevem, še bolj kot sramoten poraz (2:6) pa navijače zeleno-belih skrbi anemična igra nekaterih posameznikov. Prvi poraz zmajev pod taktirko Zorana Barišića sovpada s skrhanimi odnosi igralcev in predsednika Milana Mandarića. Prvi mož ljubljanskega kluba je ogorčen in napoveduje, da bo z nekaterimi preplačanimi igralci končal sodelovanje, Olimpiji pa skušal dati drugačen, pomlajen videz.

Ko je Olimpija konec oktobra v Ljudskem vrtu premagala Maribor in se mu na lestvici približala na dve točki, je Ljubljano zajela evforija. Dober mesec pozneje je vse drugače. Izbranci Zorana Barišića za vodilnimi vijolicami zaostajajo devet točk, na zadnjih štirih tekmah so zmagali le enkrat, prejeli pa kar 13 zadetkov.

NK Rudar
Sportal Rudar svoj jubilej začinil z zmago, Muro razžalostil nekdanji sin #video

Z najdražjimi igralci doseči nov dogovor

Občasni slovenski reprezentant Rok Kronaveter spada med najdražje nogometaše Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Občasni slovenski reprezentant Rok Kronaveter spada med najdražje nogometaše Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogomania je poročala o tem, da se predsednik Milan Mandarić, ki ga v soboto ni bilo v Kidričevem, pripravlja na racionalizacijo stroškov. Letni obratovalni strošek dosega že devet milijonov evrov, eden izmed načinov, kako ga znižati, pa je prekinitev sodelovanja z igralci, ki imajo (pre)visoke plače.

Če se vodstvo kluba z njimi ne bo dogovorilo o nižjih prejemkih, jim bo Olimpija odprla izhodna vrata, tako da se bodo znašli na mednarodni nogometni borzi in lahko iskali novega delodajalca.

Med najdražjimi igralci Olimpije sta Rok Kronaveter, ki je v soboto proti Aluminiju odigral le en polčas in si za nastop ni prislužil visokih ocen, ter kapetan Branko Ilić, obrambni steber zadnje vrste Olimpije, ki na zadnjih tekmah prejema nadpovprečno število zadetkov.

Izjava za javnost predsednika Olimpije Milana Mandarića:

Predsednik Milan Mandarić po porazu v Kidričevem

Milan Mandarić je napovedal spremembe v igralnem kadru Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić je napovedal spremembe v igralnem kadru Olimpije. Foto: Vid Ponikvar "Včeraj smo videli najslabšo predstavo Olimpije, odkar sem predsednik. Verjamem, da je bil to tudi eden večjih polomov v zgodovini kluba. Poraz v Kidričevem je sramota za ime Olimpije, ponižanje za vse ljubitelje nogometa v Ljubljani in razvrednotenje uspehov, ki smo si jih priborili v zadnjih treh letih. Ponižali smo naše gledalce, verne navijače, ki ves čas srčno podpirajo Olimpijo, tudi takrat ko z igro nismo bili na šampionski ravni. Vsem njim se iskreno opravičujem zaradi tega.

Videli smo igro nogometašev, ki niso pokazali srca, niti prave želje po zmagi. Gledali smo naše branilce, ki so pred publiko pasivno opazovali, kako nasprotnik polni našo mrežo. V zelo klavrni predstavi so najbolj plačani igralci v slovenski ligi občasno spominjali na rekreativce iz vaške lige, ki jim je povsem vseeno za to, kar se dogaja na igrišču. To pomanjkanje želje in motivacije je viselo v zraku že nekaj časa in na to sem opozarjal tudi pred tekmo proti Aluminiju. Če izvzamem nekaj častnih izjem, je bilo videti, da so misli nekaterih naših zvezdnikov daleč stran od igrišča v Kidričevem. Takemu odnosu do nogometa ni prostora na igrišču, še manj v Olimpiji.

Ko sem prevzel Olimpijo je bil klub v veliko bolj skromnem stanju v vseh pogledih, kot je danes.  Kadrovsko, finančno, organizacijsko. A imeli smo željo, imeli smo energijo, imeli smo igro in cilj. V Kidričevem ni bilo videti nič od tega. In tega kot predsednik kluba ne nameravam pasivno opazovati.

Prišel je torej čas, da nekateri zaključijo svojo bogato preplačano kariero v klubu, ki mu že dalj časa ne vračajo niti delček tega kar od njega dobijo. V naslednjih mesecih bomo Olimpiji skušali dati drugačen, pomlajen videz in za nekatere to pomeni konec skupne poti. V naslednjih dneh bom opravil pogovore z vsemi in najbolj odgovornimi za včerajšnji polom in za stanje, o katerem govorim bom prijazno ponudil možnost, da sami zapustijo klub."

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić

Vrhunci zmage Aluminija nad Olimpijo (6:2):

Nogomania je poročala tudi o napetih odnosih med igralci in predsednikom, ki jim še ni izplačal premij za osvojeni naslov državnega prvaka v sezoni 2017/18. Takrat je Olimpija osvojila dvojno krono, v finalu pokala pa ponižala Aluminij s 6:1. Pol leta pozneje so Kidričani vrnili zmajem milo za drago in ponižali branilce naslova na domačem dvorišču s teniškim rezultatom 6:2, hkrati pa razjezili navijače z brezsrčno igro in številnimi napakami, s katerimi so Aluminiju pomagali do senzacionalnega uspeha.

Barišić o tem, ali se igralci preveč ukvarjajo s prestopi

Kakšna bo usoda Zorana Barišića po bolečem porazu v Kidričevem? | Foto: Kakšna bo usoda Zorana Barišića po bolečem porazu v Kidričevem? Kaj so povedali v taboru Olimpije po visokem porazu v Kidričevem? "Poraz bo treba ta teden analizirati. Ali so odgovorni neki zunanji vplivi? Morda se nekateri igralci ukvarjajo s prestopi, ki so jih morda tudi zaslužili, saj so v tem obdobju dobro odigrali. To moramo dobro analizirati. To se nam ne sme dogajati. Na današnji tekmi je bilo vse v glavi," je v soboto povedal Dunajčan, ki je izkusil prvi poraz na klopi Olimpije.

"Na žalost je to prvi poraz in močna klofuta. A bolje, da enkrat izgubiš s 6:2, kot pa da izgubiš šestkrat z 0:1," je pojasnil trener Zoran Barišić, ki ni mogel biti zadovoljen zlasti z igro obrambnih igralcev.

Reprezentančni vratar Aljaž Ivačič je prejel kar šest golov. "Ne bomo o posameznikih. Skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Morda imamo težave z obrambo, ker igramo tako napadalno. Nasprotnik ima proti nam odprt prostor. To smo vedeli, to ni bila prvič težava," je še dejal trener Olimpije, ki je v drugem polčasu zaradi izključitve Mackyja Bagnacka igrala le z desetimi igralci.

Aljaž Ivačič je pred dobrim mesecem praznoval veliko zmago Olimpije v Ljudskem vrtu, mesec dni pozneje pa na drugem štajerskem prizorišču dočakal najhujši poraz, odkar stoji med vratnicama ljubljanskega kluba. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Ivačič je pred dobrim mesecem praznoval veliko zmago Olimpije v Ljudskem vrtu, mesec dni pozneje pa na drugem štajerskem prizorišču dočakal najhujši poraz, odkar stoji med vratnicama ljubljanskega kluba. Foto: Vid Ponikvar

Ko je Avstrijec srbskih korenin Stefan Savić na začetku drugega dela znižal zaostanek Olimpije na 2:3, so navijači Olimpije še pomislili na preobrat, a je nato razigrani Aluminij dosegel še tri zadetke in povsem ponižal državnega prvaka. "Na koncu se je tekma razpletla super za Aluminij, za nas pa ne. Ne sme se nam več zgoditi, da dobimo šest golov, pa čeprav imamo igralca več. Danes se je to zgodilo, naslednjič se ne sme več. Vsi skupaj se moramo boriti v obrambi, da ne bi dobili toliko golov. In potem bo rezultat gotovo boljši," je dejal Savić, ki ga do konca jesenskega dela, s katerim vodstvo ne bo najbolj zadovoljno, čaka še gostovanje v Novi Gorici.

Prihodnjo soboto še v Novo Gorico

Do konca jesenskega dela čaka Olimpijo še gostovanje pri ranjeni Gorici, trener Barišić pa se bo po prvem porazu, odkar vodi zeleno-bele, znašel pod velikim pritiskom, saj mu je prvi kandidat za naslov prvaka Maribora ušel na velikih devet točk prednosti.

NK Rudar
Sportal Legenda Rudarja upa, da bo še živa, ko bodo knapi slovenski prvaki #video
Sportal Strelski šov Kidričanov, ki so Barišiću prizadejali prvi poraz #video
Ante Šimundža
Sportal Evforija v Prekmurju, Šimundža napoveduje poslastico #video
Ajax Amsterdam
Sportal Zgovoren dokaz, kako se Maribor in Olimpija družita z evropsko elito
Ne spreglejte