Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 9. 2018,
23.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

7

Natisni članek

NK Celje ND Gorica NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 9. 2018, 23.20

5 let, 7 mesecev

Pripravljalne tekme klubov 1. SNL

Gorica namučila legendo svetovnega nogometa, Olimpija navdušila, Maribor ravno obratno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

7

Darko Milanič | Darko Milanič je doživel hud poraz pri Rijeki Matjaža Keka. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Darko Milanič je doživel hud poraz pri Rijeki Matjaža Keka.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prvoligaški klubi se med reprezentančnim premorom brez članov izbranih vrst na nadaljevanje prvenstva pripravljajo na različne načine. Večina se je odločila, da bo stopnjo pripravljenosti ocenila s pomočjo prijateljskih tekem. Nekateri so izbrali težje, nekateri spet lažje tekmece. Olimpija se je v soboto prvič predstavila z novim trenerjem in zmagala s 4:0. Maribor je gostoval na spektaklu na Hrvaškem pri Kekovi Reki in z istim rezultatom izgubil. Gorica je v nedeljo ostala praznih rok v Italiji.

Matjaž Kek razbil oslabljeni Maribor

Vodilni slovenski prvoligaš je v soboto brez slovenskih reprezentantov (Amirja Derviševića, Luke Zahovića in Jana Mlakarja), članov mlade izbrane vrste BiH (Kenan Pirić in Nardin Mulahusejnović), kapetana Marcosa Tavaresa, ki se je poškodoval na dan tekme ter se na seznamu poškodovanih pridružil Marku Šulerju, Martinu Milcu, Denisu Klinarju in Martinu Kramariču, nekdanji reprezentančni vratar Jasmin Handanović pa je prejel prosto  - gostoval na Reki, a ne na štadionu Rujevica, kjer je v zadnjih treh letih dom nogometašev Reke, ampak na legendarni Kantridi.

Matjaž Kek
Sportal Viole ganile Keka, Milaniču ni bilo prijetno #video

Dvoboj med Kekovo Reko in vijolicami je bil odigran pred polnimi tribunami, saj je bilo za srečanje prodanih 10 tisoč vstopnic. Navijači obeh klubov, z vlakom se je na Hrvaško odpravilo okrog 500 Viol, so pripravili spektakularno vzdušje, po koncu tekme pa je bil veliko boljše volje domači trener Matjaž Kek, saj je Rijeka zmagala s 4:0.

NK Maribor
Sportal Navijači NK Maribor darovali 85 litrov krvi #video

Aluminij se je odločil le za treninge

Kidričani med reprezentančnim premorom ne bodo odigrali pripravljalne tekme. Na treningih se poskušajo čim bolje pripraviti na nove izzive, hrvaško-albanski novinec Elvir Maloku se poskuša čim hitreje uigrati z ekipo, enako velja za hrvaškega povratnika Sanjina Muminovića.

Gorica vodila, nato je sledil preobrat Perugie

Gorica je v nedeljo izgubila prti Perugii, ki jo vodi Alessandro Nesta. Leta 2006 je z Italijo osvojil svetovno prvenstvo. | Foto: Reuters Gorica je v nedeljo izgubila prti Perugii, ki jo vodi Alessandro Nesta. Leta 2006 je z Italijo osvojil svetovno prvenstvo. Foto: Reuters Vrtnice, ki jih je konec tedna okrepil mladi branilec Vladimir Oršulić (državljan Hrvaške ter Bosne in Hercegovine), so v nedeljo brez treh mladih reprezentantov (Grega Sorčan, Žiga Lipušček in Jan Humar) gostovale v Perugii. Pomerile so se s članom italijanske serie B, ki ga vodi nekdanji zvezdnik italijanskega nogometa, karizmatični branilec Alessandro Nesta. Na pot v Italijo ni odpotoval vratar Uroš Likar, ki ga je Gorica do konca jesenskega dela posodila v vrste tretjeligaša Tolmina.

Srebrničeva četa je začela dvoboj na Apeninskem polotoku odlično, saj je Uroš Celcer v 13. minuti poskrbel za vodstvo Novogoričanov. Gostitelji so v drugem polčasu poskrbeli za preobrat, dvakrat zadeli v polno in na koncu premagali slovenskega prvoligaša z 2:1. 

Olimpija prvič pod vodstvom Barišića navdušila

Zmaji so med tednom v okrnjeni zasedbi (manjkata članska reprezentanta Aljaž Ivačič in Vitalijs Maksimenko, mladinska reprezentanta Anej Mrežar in Haris Kadrić, na seznamu poškodovanih pa so Marko Gajić, Rijad Kobiljar in Aljaž Krefl) odpotovali na krajše priprave v Kranjsko Goro.

Avstrijec Zoran Barišić spoznava Olimpijo na pripravah na Gorenjskem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Avstrijec Zoran Barišić spoznava Olimpijo na pripravah na Gorenjskem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Novi trener Olimpije Zoran Barišić se je v soboto prvič predstavil v novi vlogi. Branilci naslova so se v prijateljskem srečanju udarili z mestnim tekmecem Bravom, ki mu gre v tej sezoni odlično v drugi ligi, in ga premagali s 4:0. Dva gola je zabil Stefan Savić, po enega pa sta prispevala Andres Vombergar in Ivan Lendrić.

Zoran Barišić
Sportal Avstrijec začel med oblaki in sporočil, da ga Maribor ne zanima #video

Domžale remizirale s hrvaškim prvoligašem

Rumeni so v petek gostovali v predmestju Zagreba in remizirali z novopečenim hrvaškim prvoligašem Gorico, ki mu gre v tej sezoni imenitno. Med drugim je na Poljudu premagal tudi splitski Hajduk. Nasmihala se mu je tudi zmaga nad Domžalčani, a so izbranci Simona Rožmana 13 minut pred koncem z bele točke izenačili na končnih 2:2.

Vrhunci srečanja v Zagrebu:

Od prve minute so igrali Mulalić, Sikošek, Melnjak, Klemenčič, Rom, Hodžić, Ibraimi, Mujan, Ibričić, Žužek in Vuk, v nadaljevanju pa so zaigrali še Tetičković, Belima, Morris, Urh, Šipek, Dobrovoljc, Urbančič, Femec, Podlogar in Nicholson. Za Domžalčane sta zadela v polno povratnik Slobodan Vuk in Jamajčan Shamar Nicholson.

Andraž Kirm in Dejan Milić sta manjkala zaradi zdravstvenih razlogov, Amedej Vetrih še nima pravice nastopa, Adam Gnezda Čerin pa je imel obveznosti v mladi reprezentanci. Domžale čaka v sredo pokalna tekma proti Ivančni Gorici.

Slovesnost v Fazaneriji

Brez pripravljalne tekme bo v času reprezentančnega premora tudi drugoligaški prvak Mura, ki se pripravlja na sredino pokalno tekmo z Velenjčani. V Murski Soboti je bilo v četrtek zelo slovesno, saj je bil položen temeljni kamen za izgradnjo umetne razsvetljave v Fazaneriji. Črno-beli bodo poskušali poskrbeti, da bi reflektorji zasvetili še pred zaključkom jesenskega dela sezone.

Visok poraz Krčanov na Hrvaškem

Posavci so se v petek mudili pri sosedih v Zagrebu, kjer so gostovali pri Lokomotivi in na štadionu Kajzerca utrpeli visok poraz. Lokomotiva je, čeprav je pogrešala kopico mladih reprezentantov, varovance Alena Šćulca premagala s 4:0.

Triglav z 10:0 oplemenitil slovesen dogodek

Kranjčani so v soboto na Visokem zaznamovali slovesni dogodek ob 60-letnici tamkajšnjega športnega društva in 40-letnici nogometnega kluba. Najprej so nastopili veterani Visokega in Olimpije, potem pa sta se pomerili članski zasedbi NK Visoko in Triglav. Gorenjski Orli so zmagali kar z 10:0, najbolj razpoložen pa je bil kapetan Kranjčanov Luka Majcen, ki je zabil tri gole. Dva zadetka je dosegel novinec, avstralski Hrvat Deni Jurić, ki je prišel iz splitskega Hajduka.

Celjani so se izkazali proti Udineseju

Celjani so brez najboljšega igralca Rudija Požega Vancaša, ki je s člansko reprezentanco na Cipru, v petek remizirali pri Udineseju, desetouvrščenem klubu v italijanskem prvenstvu. V Gradišču ob Soči so se proti dolgoletnemu članu serie A razšli brez zadetkov (0:0). Gostitelji so v enem izmed napadov zatresli prečko, vratar Matjaž Rozman pa je ubranil strel z bele točke.

Vrhunci srečanja v Gradišču ob Soči:

Celje je začelo tekmo v postavi Rozman, Andrejašič, Džinić, Zaletel, Travner, Pungaršek, Lotrič, Ibišević, Cvek, Novak in Pečnik, v nadaljevanju pa so zaigrali še Brecl, Flis, Benedičič, D. Štraus, Koritnik in Kerin. "Odigrali smo zanimivo tekmo z renomiranim nasprotnikom, to je bila dobra izkušnja za našo ekipo," je po remiju dejal strateg Dušan Kosić.

Rudar s petardo odpravil Šmartno

Zadnjeuvrščeni Velenjčani, ki so v rezultatski krizi in so na zadnji tekmi Prve lige Telekom Slovenije izgubili z Olimpijo kar z 0:5, so med tednom odigrali pripravljalno tekmo s Šmartnim in zmagali s 5:1. S tem so si vsaj malce utrdili samozavest po skromnem vstopu v 1. SNL, nato pa dočakali še nekaj kadrovskih sprememb. Iz Anderlechta je prišel mladi Kitajec Li Hao Ran, nato pa sta Adam Vošnjak in Gašper Jovan, predstavnika velenjskega klubskega podmladka, podpisala prvo profesionalno dolgoročno pogodbo z Rudarjem.

 

Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?
Sportal Norost in pol: mi ne najdemo logične razlage, jo boste vi? #video
Luka Zahović
Sportal Dinastija Zahović pred pomembno prelomnico #video
Safet Hadžić
Sportal Nenavaden paradoks, a to je pač Olimpija
Sanin Muminović
Sportal Hrvat se je vrnil iz Iraka in okrepil največje presenečenje 1. SNL
Gorica
Sportal Gorica zaradi transparenta navijačev, ki spodbuja nestrpnost, ob 2.000 evrov
Li Hao Ran 1
Sportal Knapi so se okrepili s Kitajcem
Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte