SiolNET. Sportal Nogomet
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Navijači NK Maribor darovali 85 litrov krvi #video

0,15

termometer

Pod tribunami Ljudskega vrta so bili danes dobrodelni, saj so navijači NK Maribor darovali kri na krvodajalski akciji "Vijol’čna kri za vse ljudi" v sodelovanju v UKC Maribor in Rdečim križem. Vse krvodajalce so med akcijo spodbujali tudi mariborski nogometaši. Zbralo se je rekordnih 219 darovalcev, ki so darovali več kot 85 litrov krvi.

''Rad pomagam drugim ljudem, ki potrebujejo kri,'' je povedal Matej Merc, eden izmed ljubiteljev mariborskih nogometašev in darovalcev. Da je darovanje krvi nekaj lepega, saj nikoli ne veš, kdaj jo boš potreboval tudi sam, so se strinjali tudi številni drugi darovalci, ki so se zbrali v Ljudskem vrtu.

Zbralo se je 219 navijačev

Veliko vlogo so odigrali tudi igralci NK Maribor, ki so med akcijo spodbujali darovalce. ''Naši navijači so tako ali tako najboljši v Sloveniji. Mislim, da se to ob takšnih akcijah še samo potrdi,'' je povedal Blaž Vrhovec iz NK Maribor. Zaradi napornega ritma treningov in tekem so zdravniki igralcem odsvetovali darovanje krvi, zato so igralci še toliko bolj spodbujali k darovanju druge. 

V Mariboru se je zbralo rekordnih 219 darovalcev, ki so darovali več kot 85 litrov krvi. V Mariboru se je zbralo rekordnih 219 darovalcev, ki so darovali več kot 85 litrov krvi. Foto: Planet TV

Vabilu na krvodajalsko akcijo se je odzvalo 219 navijačev, darovali pa so več kot 85 litrov krvi. ''To je družina in ta družina bo pomagala drugim ljudem, upam, da bodo tako ponosni kot sem jaz,'' je povedala Mojca Pepelnik, organizatorka krvodajalske akcije. 

Zlatko Zahović Sportal Pri NK Maribor po razkritju plače Zlatka Zahovića: To ni korektno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin