Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2020,
22.07

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

3

Natisni članek

NK Celje NK Aluminij NK Koper NK Domžale NK Tabor Sežana NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Mura NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 30. 8. 2020, 22.07

3 leta, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. KROG

Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

3

NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga | Andrija Filipović je dosegel dva zadetka. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Andrija Filipović je dosegel dva zadetka.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije so Domžale v derbiju kroga remizirale z Mariborom (1:1), ki je ostal brez trenerja, z enakim rezultatom pa se je kar nekoliko presenetljivo končal tudi obračun Olimpije in Kopra. Današnji spored se je sicer začel v Prekmurju, kjer je Mura s 3:0 odpravila Tabor. V soboto sta se Aluminij in Celje razšla brez zmagovalca (0:0), na uvodnem obračunu kroga pa je Bravo s kar 4:1 odpravil povratnika v elito Gorico.

Maribor Olimpija
Sportal Vesela novica za slovenske ljubitelje nogometa
Sportal Bogatinov o novem trenerju Maribora: Če bi vedel, bi povedal #video
Sergej Jakirović
Sportal Uradno: Sergej Jakirović ni več trener Maribora

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog:

Sobota, 29. avgust:
Bravo : Gorica 4:1 (1:0)
Ogrinec 33., Brekalo 57., Hodžić 63./a.g., Kancilija 81.; Hodžić 61.

Aluminij : Celje 0:0

Nedelja, 30. avgust:
Mura : Tabor Sežana 3:0 (1:0)
Filipović 29., 69., Kouter 46.

Koper : Olimpija 1:1 (1:1)
Žužek 16.; Čekiči 26./11-m.

Domžale : Maribor 1:1 (0:1)
Kolobarić 62.; Repas 24.

V Domžalah brez zmagovalca

Drugi krog sta z derbijem sklenila Domžale in Maribor, ki sta se razšla z remijem (1:1). Maribor je v vodstvo v 24. minuti popeljal Jan Repas, ki je že v svojem debiju v dresu vijolic dosegel svoj prvenec. Za Domžale je v 62. minuti izenačil Dario Kolobarić in s tem postavil tudi končni izid srečanja.

Domžale in Maribor sta se razšla z remijem. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Domžale in Maribor sta se razšla z remijem. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V domžalskem taboru so si po pretekli sezoni, ki je bila polna razočaranj, želeli boljšega odprtja novega prvenstva. A to je bil račun brez krčmarja, v prvem krogu so se ob Kamniški Bistrici veselili v ekipi Brava, tokrat pa so z derbija odnesli točko. Na drugi strani so Štajerci, ki jih je po odhodu Sergeja Jakirovića vodil pomočnik Saša Gajser, v prvem krogu brez boja prišli do treh točk, tako da so po dveh krogih pri štirih točkah, a so hladen tuš doživeli z ekspresnim izpadom iz Evrope.

Skromna Olimpija do točke

Na Bonifiki sta se z enakim izidom kot v Domžalah razšla domači Koper in Olimpija (1:1). V 16. minuti je domače v vodstvo popeljal Žan Žužek, deset minut kasneje pa je po prekršku v kazenskem prostoru najstrožjo kazen izkoristil Endri Čekiči. Do konca tekme kluba, med katerima vlada precejšnje rivalstvo, nista več zadela. Ljubljančani so v sezono 2020/21 vstopili z močno prevetreno podobo, zaradi okužb z novim koronavirusom pa je bila tekma s Koprom šele njena prva v tej sezoni. Na drugi strani je Koper na svoji drugi tekmi osvojil prvo točko v prvi ligi.

Sportal Brez testa v bojni jarek: Vprašanj je veliko #video
NK Olimpija, Vikingur
Sportal Pri novi Olimpiji upajo, da so urok končno pregnali iz Stožic #video

Mura na krilih Hrvata do druge zmage

Na prvi nedeljski tekmi je Mura na domači Fazaneriji zanesljivo s 3:0 odpravila sežanski Tabor. Prekmurci so na krilih vročega Andrije Filipovića še drugič zmagali na prvenstvu in so zdaj skupaj z Bravom na vrhu prvoligaške lestvice. Z izjemnim projektilom je mrežo Tabora načel Filipović, ki je v 69. minuti še z drugo mojstrovino poskrbel za zanesljivo zmago domače ekipe. Med strelce se je takoj na začetku drugega polčasa vpisal še Nino Kouter. Tabor je po zmagi v prvem krogu zdaj doživel prvi poraz.

Video: drugi zadetek Filipovića:

Nogometaši Mure so sicer v četrtek ostali brez prvega evropskega obračuna. Estonske oblasti domačemu klubu niso izdale dovoljenja za izvedbo srečanja, Prekmurci pa so se domov vrnili brez odigrane tekme. Mura je v pretekli sezoni dobila tri od štirih medsebojnih obračunov s Taborom, z zmago pa je četa Anteja Šimundže začela tudi to sezono.

NK Mura, NK Nafta, pokal Slovenije, finale
Sportal Mura še ni napredovala

Tekma zapravljenih priložnosti v Kidričevem

Druga sobotna tekma je potekala v Kidričevem, kjer sta se domači Aluminij in prvak Celje na srečanju številnih priložnosti razšla brez zadetkov in z delitvijo točk. V celjskem taboru so si zagotovo predstavljali boljši vstop v novo sezono, v kateri so na dveh tekmah vknjižili le točko. Na drugi strani so prvo točko vknjižili tudi Kidričani, ki pretekli konec tedna niso prišli v Ljudski vrt, tekma z Mariborčani, ki bi bila sicer na sporedu v nedeljskih popoldanskih urah, pa je bila registrirana z rezultatom 3:0 za domačine. Nezavidljiv začetek sezone za obe ekipi.

Video: velika priložnost Pečnika:

Bravo do druge zmage

Bravo je odlično krenil v novo sezono. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Bravo je odlično krenil v novo sezono. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Gorica in Bravo sta se srečala na prvi uradni tekmi sploh prvič v zgodovini, bolj nasmejani pa so prvi obračun sklenili nogometaši Brava, ki so slavili s 4:1. Mrežo Gorice je v 33. minuti načel Sandi Ogrinec, v drugem polčasu pa smo v razmiku sedmih minut videli kar tri zadetke. Najprej je v 57. minuti vodstvo Brava podvojil David Brekalo, v 61. minuti je gol upanja za Gorico dosegel Adis Hodžić, a je le dve minuti po zadetku postal tragični junak, saj je nesrečno zadel lastno mrežo. Zmago Brava je v 81. minuti z novim zadetkom le še potrdil Miha Kancilija.

Šiškarji so tako v novo sezono krenili odlično z dvema zmagama. Na drugi strani je Gorica prvo tekmo ob povratku med elito zaključila z ničlo. Četa Borivoja Lučića je namreč zaradi okužb v vrstah Olimpije v prvem krogu ostala brez tekme, tako da je proti Bravu odigrala prvo srečanje po selitvi iz druge lige.

Lestvica:

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Domžale : Maribor, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Mura : Tabor, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 34

Bravo : Gorica, foto: Saša Pahič Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 50

Videovrhunci s tekme:

Domžale : Maribor 1:1

Koper : Olimpija 1:1

Mura : Tabor 3:0

Aluminij : Celje 0:0

Bravo : Gorica 4:1

Ne spreglejte