Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2020,
22.40

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Dario Kolobarić Jan Repas NK Domžale NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 30. 8. 2020, 22.40

3 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Maribor

Delitev točk na derbiju v Domžalah #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
NK Domžale, NK Maribor, prva liga | Domžale in Maribor sta se razšla z remijem. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Domžale in Maribor sta se razšla z remijem.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši Domžal in Maribora so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video
Sportal Bogatinov o novem trenerju Maribora: Če bi vedel, bi povedal #video

Nogometašem Maribora po evropskem polomu ni uspelo popraviti vtisa niti na prvi uradni domači preizkušnji. V Domžalah so zagotovo razočarali svoje navijače, ki so jim oprostili evropski neuspeh, a zahtevali zmage na slovenskih zelenicah. V svojem domačem uvodu - prve tekme proti Aluminiju zaradi koronavirusa v tekmečevih vrstah niso odigrali, so sicer povedli, a prednosti niso zadržali, Domžalčani so izkoristili eno od svojih številnih priložnosti in izenačili, kaj lahko pa bi osvojili vse tri točke.

Začasni trener Mariborčanov Saša Gajser, ki je dobil priložnost potem, ko je klub po evropski sramoti proti Severnim Ircem odpustil Sergeja Jakirovića, je povsem osvežil ekipo. Za razliko od evropske tekme je zamenjal kar devet igralcev, od postave, ki je v četrtek igrala v Mariboru, sta bila tokrat v prvi postavi le vratar Ažbe Jug in branilec Nemanja Mitrović.

Že na začetku ni bilo videti, da bi mu namera lahko uspela, saj je uvod, vsaj kar se tiče nevarnih akcij, pripadel Domžalčanom. V 12. minuti je Andraž Žinič z desne strani žogo natančno podal v sredino, Predrag Sikimić ni okleval s strelom, a žogo poslal visoko čez gol. Nekaj minut pozneje so domači izvedli nevarni akciji, Jug je rešil avtogol, Dario Kolubarić pa je s težkega položaja z glavo streljal mimo gola.

NK Domžale, NK Maribor, prva liga | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Mariborčani zadeli iz prvega resnejšega napada

Mariborčani pa so povedli iz prvega nevarnejšega napada. Denis Klinar je z desne strani podal žogo pred vrata, debitant v mariborski ekipi in nekdanji igralec Domžal Jan Repas žoge sicer ni najbolje zadel, a se je od tal vseeno odbila prek vratarja Gregorja Sorčana čez golovo črto.

Tudi zadnji dve priložnosti prvega dela sta pripadli gostiteljem, Matej Podlogar je bil pred golom za malo prekratek po podaji Svena Kariča, Kolobarićev strel tik pred odhodom na odmor pa je Jug ubranil.

Maribor v prvem delu ni navdušil, z izjemo gola niso pokazali nič posebnega, drugega so začeli bolj obetavno. Strel Klinarja čez gol je bil napoved boljše predstave, nato je lepo priložnost zapravil Rudi Požeg Vancaš, strel Emirja Derviševića je Sorčan zaustavil.

A tako kot Domžalčani so bili tudi oni za neizkoriščene priložnosti kaznovani. Kolubarič, ki se pred tem nekajkrat v kazenskem prostoru ni najbolje znašel, je v 62. minuti vendarle dokazal, zakaj ga imajo za zelo obetavnega napadalca. Izkoristi je podajo Gregorja Sikoška in izenačil.

Jug je moral v 77. minuti posredovati po strelu Podlogarja, dve minuti pozneje je na nasprotni strani Luka Koblar po kotu zadel prečko. Tri točke za domače je imel Senijad Ibričić, ki je bil po nesebični podaji Kolobarića sam pred Jugom, a slabo streljal točno v njega.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostovale v Celju, Maribor bo gostil Bravo.

Domžale : Maribor, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Domžale : Maribor 1:1 (0:1)

Stadion v športnem parku, sodniki: Glažar, Gabrovec, Burjan.

Strelca: 0:1 Repas (24.), 1:1 Kolobarić (62.).

Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Karič, Sikošek, Pišek, Podlogar (od 82. Kait), Svetlin (od 90. Mavretič), Ibričić, Sikimić (od 82. Husmani), Kolobarić.

Maribor: Jug, Klinar, Mitrović, Koblar, Kolmanič, Vrhovec (od 70. Pihler), Dervišević (od 70. Cretu), Repas (od 75. Kronaveter), Požeg Vancaš, Zahović (od 75. Tavares), Kotnik (od 70. Matko).

Rumeni kartoni: Pihler.
Rdeč karton:/

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Domžalah in delitev točk.

79. minuta: Maribor je bil zdaj blizu vodstva. Po podaji Roka Kronavetra iz kota je prečko zadel Luka Koblar.

Video: strel Koblarja:

GOOOL! Domžale so v 62. minuti prišle do izenačenja. Sikošek je močno podal na bližnjo vratnico, tam pa je bil Dario Kolobarić, ki je žogo poslal ob bližnjo vratnico vrat Maribora.

Video: gol Kolobarića:

52. minuta: nova priložnost za Maribor. Po podaji Repasa si je priložnost za strel ustvaril Rudi Požeg Vancaš, a je njegov poskus zletel mimo vrat Domžal.

Video: strel Požega Vancaša:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Domžalah. Maribor vodi z 1:0.

36. minuta: priložnost za Domžale. Predložek v kazenski prostor Maribora je poslal Sven Šoštarič Karič, žogo pa je za malenkost zgrešil Matej Podlogar. Ostaja 0:1.

Video: priložnost Domžal:

GOOOL! Maribor je v 24. minuti povedel z 1:0. V kazenski prostor je podal Klinar, z glavo pa je streljal Jan Repas, ki je žogo odbil v tla, ta pa je tudi z nekoliko sreče preskočila vratarja Domžal Sorčana in končala v mreži. Repas je že na svojem prvem nastopu v dresu Maribora prišel do prvenca in to ravno proti Domžalam, kjer se je kalil pred odhodom v Francijo.

Video: gol Repasa:

Začetek tekme v Domžalah.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Drugi krog se bo sklenil z derbijem med Domžalami in Mariborom. V domžalskem taboru so si po pretekli sezoni, ki je bila polna razočaranj, želeli boljšega odprtja novega prvenstva. A to je bil račun brez krčmarja, v prvem krogu so se ob Kamniški Bistrici veselili v ekipi Brava.

Mariborčani, ki bodo po hitrem evropskem izpadu zamenjali trenerja – s Sergejem Jakirovićem so se v soboto razšli –, so v prvem krogu prvenstva ostali brez načrtovanega obračuna z Aluminijem. Kidričanov ni bilo v Ljudski vrt, srečanje pa je bilo registrirano v korist vijolic. Štajerce bo v Domžalah vodil Saša Gajser. 

 

Ne spreglejte