Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2020,
19.05

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Miha Kancilija David Brekalo Adis Hodžić Sandi Ogrinec NK Bravo ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 29. 8. 2020, 19.05

3 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Gorica

Bravo napolnil mrežo povratnikov #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
NK Bravo : ND Gorica, prva liga | Bravo je slavil s 4:1. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Bravo je slavil s 4:1.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 4:1 (1:0).

NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video

Gorica in Bravo sta se sploh prvič merila na uradni tekmi. V lepšem spominu jo bodo ohranili Ljubljančani, ki so zasluženo vpisali še drugo zmago v novi sezoni. Izbranci Dejana Grabića so bili večino tekme boljši tekmec od Gorice, ki je igrala svojo prvo tekmo nove sezone.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec in zasluženo vodili. Imeli so večjo posest žoge, več priložnosti, v 33. minuti pa so tudi zadeli, ko je bil z roba kazenskega prostora natančen Sandi Ogrinec.

Ob zadetku so imeli domači še nekaj priložnosti, vratar gostov Uroš Likar je moral posredovati v šesti minuti po strelu z glavo Roka Kidriča, v 25. po poskusu Micheleja Šega, v 43. pa še po poskusu z glavo Mustafe Nukića.

Gosti, ki so tako kot Ljubljančani doživeli nekaj sprememb v ekipi in ostali brez pomembnih mož Jake Kolenca in Bedeja Osujija, so bili bolj ali manj povsem nenevarni, le Semir Smajlagić je v 39. minuti s poskusom podaje z leve strani zadel prečko.

Gorica se je v elito vrnila s porazom. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Gorica se je v elito vrnila s porazom. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

V drugem polčasu toča zadetkov

Čeprav je primorska zasedba Borivoja Lučića odločneje začela, pa se je v 57. minuti znašla v še večjem zaostanku. Najprej je po podaji Žana Trontlja z glavo streljal Kidrič, Likar je žogo odbil, a jo je nato iz bližine v mrežo potisnil David Brekalo.

Štiri minute pozneje pa so se veselili tudi v gostujočem taboru, ko je z diagonalnim strelom malce z desne z roba kazenskega prostora zadel Adis Hodžić.

Že v 63. minuti pa so Ljubljančani spet vodili za dva gola, ko je po podaji Mihe Kancilije z desne lastno mrežo zadel prav Hodžić. Takoj zatem se je sam pred vratarjem znašel še Mustafa Nukić, a je bil Likar uspešnejši.

V 81. minuti pa so domači še enkrat premagali slednjega, ko je povratno žogo Nina Žuglja s 13 metrov v mrežo poslal Kancilija.

Bravo bo v 3. krogu gostoval v Mariboru, Gorica pa bo gostila Koper. Tekmi bosta predvidoma 12. septembra.

Bravo : Gorica, foto: Saša Pahič Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 50

Bravo : Gorica 4:1 (1:0)

Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Kalan, Mežnar.

Strelci: 1:0 Ogrinec (33.), 2:0 Brekalo (57.), 2:1 Hodžić (61.), 3:1 Hodžić (63./avtogol), 4:1 Kancilija (81.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo (od 85. Španring), Trontelj, Žinko (od 84. Maher), Šego (od 71. Žugelj), Agboyi, Ogrinec, Nukić (od 85. Mensah), Kidrič (od 58. Kancilija).

Gorica: Likar, M. Kavčič, Bardanca, T. Kavčič, Tomiček (od 46. Hodžić), Cvijanović, Grudina, Marinič (od 85. Jermol), Begić, Volarič (od 72. Aliaga), Smajlagić (od 46. Oyewusi).

Rumeni kartoni: Nukić, Kidrič, Trontelj; Begić.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Ljubljani. Bravo je slavil s 4:1.

GOOOL! Bravo v polno še četrtič! Med strelce se je vpisal še Miha Kancilija, ki je lepo izkoristil podajo Žuglja.

Video: gol Kancilije:

GOOOL! Zdaj zadetki padajo kot po tekočem traku. Le dve minuti za prvim zadetkom, je Hodžić zadel še drugič, a je tokrat nesrečno žogo poslal v lastno mrežo. Bravo zdaj vodi s 3:1.

Video: avtogol Hodžića:

GOOOL! Gorica je v 61. minuti dosegla gol upanja. Z natančnim strelom izven kazenskega prostora je vratarja Brava Vekića premagal Adis Hodžić.

Video: gol Hodžića:

GOOOL! Bravo je v 57. minuti podvojil vodstvo. S prostega strela je v kazenski prostor predložek poslal Žan Trontelj, poskus Kidriča z glavo je Uroš Likar še uspel obraniti, odbito žogo pa je v mrežo pospravil David Brekalo.

Video: gol Brekala:

53. minuta: zdaj je bilo vroče v kazenskem prostoru Brava. Z glavo je proti golu Brava sprožil Matija Kavčič, žoga pa je v roko zadel Trontlja, a je sodnik ocenil, da je bilo njegovo posredovanje pravilno, saj je imel roko ob telesu. 

Video: posredovanje Brava:

Začetek drugega polčasa. 

Konec prvega polčasa. Po prvih 45 minutah so v vodstvu domači nogometaši.

GOOOL! Pritisk Brava se je obrestoval. V samostojni akciji je bil 22-letni Sandi Ogrinec, ki se je izkazal z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora.

Video: gol Ogrinca:

25. minuta: spet so bili v priložnosti nogometaši Brava. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Michele Šego, a je bil znova na mestu Uroš Likar.

Video: poskus Šega:

6. minuta: prva priložnost na srečanju. V sredino je podal Almin Kurtović, pred golom se je znašel Rok Kidrič, ki je odločil prvi obračun sezone. Kidrič je poskusil s strelom z glavo, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Gorice Uroš Likar.

Video: poskus Kidriča:

Začetek tekme v spodnji Šiški. Komu bo pripadel prvi uradni dvoboj današnjih nasprotnikov?

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Drugič čez eno uro. #MiSmoBravo #EnKlubEnaDruzina #SkupajMocnejsi Nomago Mastercard Big Bang Slovenija Generali zavarovalnica

Objavil/a NK Bravo dne Sobota, 29. avgust 2020

⚽️🔥| Prvih 11 po izboru Borivoja Lučića v letošnji sezoni! Do tekme še manj kot ena ura! #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi #BRAGOR

Objavil/a ND Gorica dne Sobota, 29. avgust 2020

Gorica in Bravo se bosta danes srečala sploh prvič v zgodovini. Govorimo seveda o uradnih tekmah, kluba sta se že "spoznala" v začetku februarja, a je šlo za prijateljski obračun. Takrat so minimalno zmago slavili Primorci. Šiškarji so v novo sezono krenili odlično. Ob Kamniški Bistrici so za uvod proti Domžalam osvojili tri točke. Apetiti v Spodnji Šiški so po sijajnih predstavah v drugi polovici pretekle sezone in odličnem začetku tekoče namreč nekoliko narasli.

Ko se je Gorica pred dvema letoma po 36 prvenstvenih tekmah nahajala na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, se je v mestu vrtnic prižgal oranžni alarm. Sledila je selitev v drugoligaško konkurenco in nato ekspresna vrnitev v elito. Četa Borivoja Lučića je po povratku željna dokazovanja, tekma z Olimpijo pa je bila zaradi okužbe v vrstah zmajev prestavljena. Bodo Šiškarji prva žrtev goriškega elana?

 

 

Ne spreglejte