Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2020,
23.18

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 29. 8. 2020, 23.18

3 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Celje

Tekma zapravljenih priložnosti v Kidričevem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK aluminij | Aluminij je imel številne priložnosti za zadetek, a jih ni izkoristil. | Foto Vid Ponikvar

Aluminij je imel številne priložnosti za zadetek, a jih ni izkoristil.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija in Celja so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšli brez golov.

NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video

Celjani tudi po tretji tekmi nove sezone ostajajo brez zmage. Po porazih z Muro in Moldejem so državni prvak na gostovanju v Kidričevem sicer iztržili remi, s katerim so celo lahko zadovoljni, saj so bili spet povsem neprepoznavni. Domači, ki so odigrali prvo uradno tekmo v sezoni, so zapravili veliko priložnosti in bi si najbrž zaslužili poln izkupiček.

Gostitelji so pobudo na igrišču prepustili Celjanom, ki so tudi prvi izvedli nevarnejšo akcijo, v četrti minuti je nekdanji član Aluminija Matic Vrbanec s pomočjo enega od domačih igralcev končal s strelom mimo gola.

Domači so nekaj minut pozneje odgovorili s hitrim protinapadom, po katerem pa je bil Marcel Čermak pred vrati za malo prekratek, da bi žogo potisnil v mrežo. Že v naslednjem napadu bi lahko napad domačih bolje zaključil Tilen Pečnik, streljal je mimo gola.

V 24. minuti je Mihael Klepač ušel celjski obrambi, toda streljal mimo gola, za malo je po podaji Klepača v 35. minuti žogo zamudil Tilen Pečnik, David Bosilj v 41. minuti žogo poslal čez gol, tri minute pozneje je bil bližje veselju, z 18 metrov je zadel prečko.

Matjaž Rozman je nekajkrat rešil Celjane. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Rozman je nekajkrat rešil Celjane. Foto: Vid Ponikvar

Aluminij zapravil številne priložnosti

Aluminij je v prvem polčasu pokazal več, začetek drugega dela je napovedoval, da bo tako tudi v drugem. Že v prvem napadu bi lahko vratarja Matjaža Rozmana ogrozil Klepač, a se je namesto strela z glavo odločil za podajo, nekaj minut pozneje pa je iz ugodnega položaja zadel še zunanji del mreže.

V 60. minuti minuti so po dolgem času zagrozili tudi Celjani, ko je po kotu Josip Čalušić streljal čez gol, že dobro minuto pozneje pa se je še lepša priložnost ponudila Ninu Pungaršku, a je žogo poslal mimo vratnice vratarja Luke Janžekoviča.

V 64. minuti so se nekateri igralci Aluminija že veselili zadetka. Bosilj je po protinapadu z desne strani podal žogo do Tilna Pečnika, ta bi jo moral le potisniti v mrežo, a je ni dobro zadel in se je upravičeno držal za glavo. Isto je v 75. minuti storil Bosilj, ki je sam pritekel pred Rozmana, a ga ni premagal.

Mitja Lotrič bi lahko to kaznoval, toda v 79. minuti je streljal čez gol, tri minute pred iztekom rednega dela pa so imeli domači še eno veliko priložnost, Rozman je ubranil strel Filipa Kukuličića.

V sodniškem podaljšku bi gosti celo lahko prišli do treh točk, Janžeković je ob prvem udarcu v okvir vrat, ki ga je spretno sprožil Filip Dangubić, žogo odbil v vratnico.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostoval v Sežani, Celjani bodo gostili Domžale.

Aluminij : Celje 0:0

Stadion v športnem parku, sodniki: Žnidaršič, Žunič, Švarc.

Strelci: /

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Azemović, Pantalon, Ploj, Horvat, Čermak (od 81. Marinšek), T. Pečnik (od 87. Matjašič), Grajfoner, Klepač, Bosilj (od 81. Kukiličić).

Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Ćalušić, Marandici, Štravs (od 58. R. Štraus, od 81. Novak), Vrbanec, Božić, Lotrič, Kerin (od 58. Pungaršek), Vizinger (od 90. Dangubić).

Rumeni karton: Ploj; Štravs, Zaletel.
Rdeči karton: /

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kidričevem, kjer nismo videli zadetka. Aluminij in Celje sta se razšla z remijem.

94. minuta: kakšna priložnost za konec!  Janžeković je ob prvem udarcu v okvir vrat, ki ga je spretno sprožil Filip Dangubić, žogo odbil v vratnico.

Video: poskus Dangubića:

88. minuta: nova priložnost za Aluminij, a je bil na mestu vratar Rozman.

Video: poskus Aluminija:

80. minuta: s strelom na vrata Aluminija je poskusil kapetan Celja Mitja Lotrič, a je njegov poskus zletel čez gol vratarja Janžekoviča.

Video: strel Lotriča:

75. minuta: nova velika priložnost za Aluminij, a znova brez zadetka. Z izjemno globinsko podajo se je izkazal Tilen Pečnik, pred vrati Celja pa se je znašel David Flakus Bosilj, a je dobro posredoval vratar Rozman.

Video: poskus Aluminija:

64. minuta: uf, kaj so zdaj zapravili nogometaši Aluminija! Sam se je pred vrati Celja znašel Tilen Pečnik, a je zgrešil žogo. Ostaja 0:0.

Video: poskus Pečnika:

60. minuta: po podaji s kota so bili za vrata Aluminija nevarni Celjani. Poskus Josipa Čalušića pa je zletel čez vrata Kidričanov.

Video: poskus Celja:

52. minuta: v priložnosti so bili nogometaši Aluminija. S samostojno akcijo je poskusil Mihael Klepač, a je njegov poskus zadel zunanji del mreže Celjanov.

Video: poskus Klepača:

Začetek drugega dela v Kidričevem. Bomo v drugih 45 minutah videli zadetek?

Konec prvega polčasa.

44. minuta: pa smo dočakali prvo pravo priložnost. Z izjemnim strelom je na vrata Celja z desnico udaril David Flakus Bosilj, a je njegov poskus zadel prečko. Ostaja 0:0.

Video: strel Bosilja:

Za nami je tretjina srečanja v Kidričevem. Zaenkrat še brez pravih priložnosti na obeh straneh, žogo imajo v posesti za odtenek več nogometaši Celja.

Začetek tekme v Kidričevem. S sredine so krenili nogometaši Celja.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Začentnih 11 za današanjo prvo tekmo 🔴⚪️ v "šumi" proti NK Celje. ⚽️ Bo zmaga ostala doma? #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Sobota, 29. avgust 2020
 
Kidričani pretekli konec tedna niso prišli v Ljudski vrt, tekma z Mariborčani, ki bi bila sicer na sporedu v nedeljskih popoldanskih urah, pa je bila registrirana z rezultatom 3:0 za domačine. Nezavidljiv začetek sezone za četo Slobodana Gruborja in voda na mlin vijoličastih, hkrati pa bo šumarje skrbelo predvsem dejstvo, da žoge v nogah niso imeli že dober mesec. Boljši vstop v novo sezono so si verjetno predstavljali tudi v celjskem taboru. Resda so aktualni prvaki tekmovalno obdobje otvorili z zmago nad irskim Dundalkom, a je bil to tudi zadnji pozitiven rezultat, ki so ga v preteklih tednih vpisali varovanci Dušana Kosiča. Prva prvenstvena tekma se je končala v korist gostov iz Prekmurja, z 0:2 so bili v soboto boljši Muraši. 
Ne spreglejte