Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 2. 2020,
14.31

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NK Domžale Andrej Razdrh Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 19. 2. 2020, 14.31

4 leta, 2 meseca

Domžale pred začetkom spomladanskega dela

Vsi so jih že odpisali, oni pa si mislijo svoje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Andrej Razdrh | Andrej Razdrh še verjame, da bi lahko Domžalčani prejeli evropsko vozovnico. | Foto Grega Valančič/Sportida

Andrej Razdrh še verjame, da bi lahko Domžalčani prejeli evropsko vozovnico.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnjih sezonah so bili vedno bližje vrhu kot pa dnu razpredelnice, apetiti pa so postopno rasli. Ko so Domžalčani prvič konkretneje – zgodilo se je pred začetkom sezone – izpostavili željo, da bi mešali štrene tudi najboljšim in se spustili v boj za naslov prvaka, pa se je zalomilo.

Prva Liga Telekom Slovenije trenerji
Sportal Zakaj se smeji Safetu Hadžiću?

Rezultati Domžal so bili večino jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije slabi, obramba je bila ranljiva kot že dolgo ne, znova pa je imel ogromno dela športni direktor Matej Oražem, saj se je rubrika prihodov in odhodov kljub nadarjenemu klubskemu podmladku polnila skozi vso sezono.

Povzročala je ogromno težav trenerjem, saj je primanjkovalo časa za doseganje usklajenosti in uigranosti. Simon Rožman ni več videl poti, kako nadaljevati. Zapustil je rumeno družino, nasledil pa ga je Andrej Razdrh in proti koncu jesenskega dela že ujel ritem, ki je spominjal na dosežke Domžal, s katerimi so si v zadnjih sezonah vedno zagotovili evropsko vstopnico.

Ni prijetno, ko te na to opozarjajo iz kroga v krog

Domžale so v zadnjem jesenskem nastopu v gosteh ugnale Olimpijo. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Domžale so v zadnjem jesenskem nastopu v gosteh ugnale Olimpijo. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Domžalčani so prezimili na šestem mestu, v drugem delu pa so trdno odločeni stopiti še korak naprej. Čeprav je zaostanek za najbližjimi sosedi na lestvici velik, iz pokala pa so izpadli že pred polfinalom, še vedno vztrajajo pri drznem cilju, da bodo rumeno-modri vnovič nastopili v kvalifikacijah za evropsko ligo.

"Mislim, da so nas že vsi odpisali iz boja za Evropo. Za nas je bil cilj sicer postavljen že pred sezono, celo višje od samih evropskih tekmovanj. Ni pa prijetno, ko te na to opozarjajo iz kroga v krog,'' je nedavno priznal Razdrh, ko je spregovoril o ciljih v spomladanskem delu sezone.

Si bodo Domžale priigrale nastop v Evropi?

  • Da.
    35,29 %
    36 glasov
  • Ne.
    64,71 %
    66 glasov
Oddanih 102 glasov

Žal mu je, da so nogometaši končali jesenski del dva kroga pred prvotnim načrtom. Domžalčani so namreč takrat že spominjali na moštvo, ki se ne boji nikogar. V Stožicah so zadali Olimpiji velik udarec in si dvignili samozavest. V pripravljalnem obdobju ni padla, čeprav so zbrali več porazov od zmag. Trener se zaveda, da bodo pravi boji – tisti, ki nekaj štejejo – sledili šele od konca tedna naprej. Najprej proti Muri, neposrednemu tekmecu za četrto mesto, ki bi ob določenem razpletu pokala že omogočalo pot v Evropo.

V uvodnem spomladanskem krogu imajo priložnost, da se petouvrščeni Muri približajo na pet točk zaostanka. | Foto: Urban Meglič/Sportida V uvodnem spomladanskem krogu imajo priložnost, da se petouvrščeni Muri približajo na pet točk zaostanka. Foto: Urban Meglič/Sportida

''Nismo obupali, če se bomo hitro približali ekipam, ki so na mestih za evropska tekmovanja, potem je vse mogoče. Je pa res, da ekipe iz zgornjega dela ne delajo veliko napak. Ampak verjamem, da bomo uspešni," je Razdrh, ki je v sezono vstopil kot strateg Tabora, optimist.

Spremembe v zimskem prestopnem roku:

Prišli: Predrag Sikimić/Srb (Tabor Sežana), Zeni Husmani/SMk (Shkendija, SMk), Do-hyun Kim/JKo (Krka), Til Mavretič (Michalovce, Slk).

Odšli: Josip Ćorluka/BiH (Zrinjski Mostar, BiH), Matija Rom (Inter Zaprešić, Hrv), Tonći Mujan/Hrv (Ümraniyespor, Tur), Kaheem Parris/Jam (Krka – posoja), Dario Kolobarić in Dino Mušija/Avt (oba Dob – posoja), Rauno Sappinen/Est (Flora Tallinn, Est).

Najprej z Muro, nato k starim znancem v Sežano

Predrag Sikimić je prišel v Domžale kot tretji najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Predrag Sikimić je prišel v Domžale kot tretji najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. Iz Sežane je pozimi pripeljal Predraga Sikimića, tretjega najboljšega strelca tekmovanja, v zvezno vrsto se je vrnil nekdanji kapetan Zeni Husmani, Domžalčani pa veliko pričakujejo tudi od hitrega Južnokorejca Do-hyuna Kima, ki se je rumenim pridružil kot zadnji. V zadnji vrsti bodo skušali nadoknaditi izostanek Tilna Klemenčiča, največjega osmoljenca priprav, saj si je huje poškodoval koleno na prvi letošnji prijateljski tekmi. Prav proti svojemu nekdanjemu klubu Triglavu. Proti Muri bo zaradi kazni manjkal tudi kapetan Senijad Ibričić.

Soigralci ga bodo proti motiviranim Prekmurcem, ki prihajajo v mesto ob Kamniški Bistrici vsaj po točko, zelo pogrešali. ''V zadnjih dneh moramo postoriti še nekaj stvari, se spočiti in poskusiti vse skupaj še nadgraditi," je Razdrh pojasnil, kako bodo Domžalčani pilili formo do nedeljskega dvoboja z Muro, nato pa ga že tri dni pozneje čaka prav poseben dvoboj. Gostovanje v Sežani, kjer se bo (podobno kot Sikimić) pomeril s starimi znanci.

Datum Tekma Strelci (za Domžale)
15. januar Domžale : Triglav Kranj (Slo/1) 3:4 Vuk, Čeh, Pišek
22. januar Domžale : Budafoki MTE (Mad/2) 2:3 Jakupović, Podlogar
25. januar Domžale : Javor Matis Ivanjica (Srb/1) 2:1 Podlogar, Parris
31. januar Sturm Gradec (Avt/1) : Domžale 4:1 Jakupović
5. februar Domžale : Dinamo Zagreb II (Hrv/2) 0:1 /
8. februar Domžale : Osijek II (Hrv/2) 1:0 Ibričić
15. februar Domžale : Gorica (Slo/2) 3:1 Sikimić 2, Svetlin
18. februar Domžale : Posavje Krško (Slo/4) 11:0 Podlogar 5, Ibričić, Mavretič, Pantelić, Repas, Saitoski in avtogol
Marcos Tavares Darko Milanič
Sportal Milaniču ne bi bilo všeč, če bi od Tavaresa slišal kaj drugega
Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video
Triglav Vlado Šmit Luka Majcen
Sportal Najlepša pridobitev, o kateri Gorenjska sanja že desetletja
Mauro Camoranesi
Sportal Svetovni prvak, zaradi katerega bo v Sloveniji marsikaj drugače #video
Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video
Mura Bravo
Sportal Znebili so se tistih, ki ne ustrezajo filozofiji kluba
plts
Planet TV V soboto na Planetu prenos večnega derbija
Andrej Panadić
Sportal Kdo pravi, da je vsega konec?

 

Ne spreglejte