Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 3. 2022,
22.49

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

19

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 6. 3. 2022, 22.49

2 leti, 1 mesec

1. SNL, 25. krog

Šestica Olimpije, Bravo šokiral Maribor, Tabor pa Koper

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

19

NK Olimpija : NK Maribor, Mustafa Nukić | Zadnji zadetek ob visoki zmagi Olimpije, ki je Aluminiju zabila kar pol ducata zadetkov, je dosegel Mustafa Nukić. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Zadnji zadetek ob visoki zmagi Olimpije, ki je Aluminiju zabila kar pol ducata zadetkov, je dosegel Mustafa Nukić.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Vodilni Maribor je v 25. krogu 1. SNL v Ljudskem vrtu nepričakovano izgubil proti Bravu (1:2). Dvoboj bo zaradi incidenta, eden izmed gledalcev je s predmetom v glavo zadel stranskega sodnika Tomaža Černeta, še dolgo buril duhove. Koprčani so v Sežani v zadnjih sekundah srečanja ostali brez zmage (1:1), Olimpija pa se je v Stožicah znesla nad Aluminijem (6:0) in se vijolicam približala na -3. Sobotni tekmi v Celju in Domžalah sta se končali brez zmagovalca.

Odkar se je Dino Skender vrnil na trenerski stolček Olimpije, njegovi varovanci na tekmi še nikoli niso dosegli več kot dveh zadetkov. Ko pa so v nedeljo zvečer v 15. krogu v Stožicah gostili zadnjeuvrščeni Aluminij, so pokazali bistveno več od Kidričanov in zadeli v polno kar šestkrat. To je bila z naskokom najvišja zmaga kroga, po kateri so se zmaji vodilnemu Mariboru, ki si je privoščil domači spodrsljaj proti Bravu (1:2), približali na tri točke zaostanka.

Proti Aluminiju sta v polno zadela tako Marin Pilj kot tudi Robert Mudražija. | Foto: Vid Ponikvar Proti Aluminiju sta v polno zadela tako Marin Pilj kot tudi Robert Mudražija. Foto: Vid Ponikvar

Da bi bila lahko to igra mačke z mišjo, je nakazalo že zgodnje vodstvo. V 11. minuti je strelski prvenec za zmaje dosegel hrvaški zimski novinec Robert Mudražija. Tik pred koncem prvega dela je krstni gol v zeleno-belem dresu dosegel Aljoša Matko, v 61. minuti je prvič v polno zadel še en izmed hrvaških zimskih novincev, nizki zvezni igralec Marin Pilj, v 65. minuti je na 4:0 povišal povratnik Mario Kvesić, v zadnjih minutah pa sta za še izdatnejšo zmago poskrbela rezervista Aldair in Mustafa Nukić, ki je s tem postal tretji nogometaš v tej sezoni z vsaj desetimi zadetki v 1. SNL.

Aluminij ostaja na zadnjem mestu, v naslednjem krogu pa ga čaka vse prej kot preprosta naloga, saj v Kidričevo prihaja ranjeni Maribor. Zelo zahteven izziv čaka tudi Skenderjevo četo, saj se podaja k prvaku Muri v Fazanerijo.

Poročilo s tekme:

NK Olimpija : NK Maribor
Sportal Strelski festival Olimpije, ki je Štajercem zabila kar šest golov

Bravo presenetil Maribor, dvoboj zaznamoval tudi incident

Trener Radovan Karanović do domačega srečanja z Bravom še ni izgubil v Ljudskem vrtu. Še več, njegovi varovanci so na domači zelenici nanizali kar sedem tekem brez prejetega zadetka. Sanjskega niza pa je bilo konec proti mlademu ljubljanskemu klubu, ki se je odlično zoperstavil vodilnim vijolicam in jim na tekmi, po kateri se ne bo govorilo le o nogometu, pošteno pokvaril načrte.

Bravo je prekrižal načrte vodilnemu Mariboru in se povzpel na četrto mesto. | Foto: Grega Valančič/Sportida Bravo je prekrižal načrte vodilnemu Mariboru in se povzpel na četrto mesto. Foto: Grega Valančič/Sportida

Če v prvem polčasu še ni bilo zadetkov, najlepšo priložnost za vodstvo je pri gostiteljih zapravil Rok Kronaveter, pa so gostje iz Spodnje Šiške kaj kmalu po začetku drugega dela prek Matije Kavčiča povedli z 1:0. Ko je Črnogorec Stefan Milić v 78. minuti podvojil prednost, so se Mariborčani znašli v škripcih. Sledila je prekinitev, saj je, potem ko ga je nekdo iz mariborskega občinstva zadel s predmetom (neuradno naj bi šlo za kamen) v glavo, obležal stranski sodnik Tomaž Černe.

Tomaž Černe je v 82. minuti obležal na tleh. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tomaž Černe je v 82. minuti obležal na tleh. Foto: Grega Valančič/Sportida

Delivec pravice je lahko nadaljeval tekmo, Maribor je v naletu prek Đorđeta Ivanovića znižal na 1:2, sledila pa je nova prekinitev, saj je glavni sodnik Matej Jug zaradi ponovnega metanja predmetov na igrišče prekinil tekmo. Po nekaj minutah se je dramatični dvoboj nadaljeval, Maribor je v sodnikovem podaljšku, potem ko je žoga po strelu Ognjena Mudrinskega v roko zadela Martina Kramariča, zahteval najstrožjo kazen, a je sodnik Jug ni dosodil. Ostalo je pri vodstvu Ljubljančanov z 2:1. Na lestvici so se povzpeli na "evropsko" četrto mesto, hkrati pa ponudili možnost mestnemu tekmecu Olimpiji, da se vijolicam približa na tri točke zaostanka.

Poročilo s tekme:

Maribor Bravo
Sportal Senzacija Brava v Mariboru, kjer jo je škandalozno skupil pomočnik sodnika

V Sežani je bilo napeto do zadnje sekunde

Kapetan Kopra Ivica Guberac je v Sežani dosegel enega najlepših zadetkov v karieri. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Kopra Ivica Guberac je v Sežani dosegel enega najlepših zadetkov v karieri. Foto: Grega Valančič/Sportida Primorski obračun, ki je bil za oba tekmeca zelo pomemben, saj se Tabor poteguje za obstanek, Koper pa za Evropo, se je razpletel brez zmagovalca. Tako je 25. krog tudi na tretji zaporedni tekmi ponudil remi, je pa dolgo dišalo po zmagi kanarčkov. Slavljenec Maks Barišić, ki je danes praznoval 27. rojstni dan, je najlepšo priložnost zapravil v prvem polčasu, ko je žogo z golove črte odbil Mihael Briški, v 58. minuti pa je spektakularno goste v vodstvo povedel Ivica Guberac. Kapetan Kopra je z ogromne oddaljenosti z velemojstrskim strelom premagal Jana Koprivca. Sledilo je obdobje priložnosti na obeh straneh.

V zadnjih minutah je dišalo po podvojitvi vodstva gostov, nato pa je Tabor v zadnji akciji na srečanju, igrala se je tretja minuta sodnikovega podaljška, prek Dina Stančića le izenačil na 1:1. Sledilo je veliko veselje Kraševcev, ki jim je dragocena vsaka točka v boju za obstanek, Koprčani pa nadaljujejo obdobje rezultatskih neuspehov, ko bi si glede na predstave na igrišču lahko priigrali več. Na zadnjih štirih tekmah so osvojili le dve točki. Trener Zoran Zeljković je prvič, odkar vodi Koper, ostal brez zmage nad nekdanjim "učiteljem" Dušanom Kosićem, s katerim je pred leti sodeloval v Celju.

Poročilo s tekme:

Ivica Guberac Olimpija Koper
Sportal Tabor "izničil" evrogol kapetana Kopra v zadnjih sekundah

Mura remizirala v Domžalah

Obračun za "evropsko" četrto mesto v Domžalah se je končal brez zmagovalca, tako da so položaj tik za najboljšo trojico prvenstva (Maribor, Koper in Olimpija) vsaj do nedelje zadržali nogometaši Mure. Pred srečanjem so igralci obeh klubov prikorakali na igrišče v majicah z napisom "Stop War", nato pa skupaj razvili transparent z jasnim sporočilom, naj se vojna v Ukrajini čim prej konča. "Nogometna zveza Slovenije, Prva liga Telemach ter vseh deset prvoligaških klubov želimo opozoriti na tragične dogodke v Ukrajini ter javno izraziti podporo ohranjanja miru in solidarnosti med narodi. Ne le ob aktualnih dogodkih, temveč povsod po svetu in ves čas," sporoča krovna nogometna zveza.

V dvoboj so bolje vstopili gostje. Napadalec s Kosova Mirlind Daku je zatresel prečko, nato je lepo priložnost zapravil Jan Gorenc, v 29. minuti pa je branilec Mure le premagal Ajdina Mulalića. Veselje slovenskih prvakov pa ni trajalo dolgo, le dve minuti pozneje je Hrvat Marko Martinović izenačil na 1:1.

Alen Jurilj je zapravil izjemno priložnost za zmago Domžal v 82. minuti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Alen Jurilj je zapravil izjemno priložnost za zmago Domžal v 82. minuti. Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugem polčasu je Dakuja znova od zadetka ločilo le nekaj centimetrov. Vratar Mulalić je ubranil njegov strel in žogo odbil v prečko, v zaključku srečanja pa so bili bližje zmagovitemu zadetku Domžalčani. Alen Jurilj se je mojstrsko otresel Gregorja Balažica, a se je nato pri strelu izkazal vratar Mure Marin Ljubić. Ostalo je pri 1:1, končno razmerje strelov v okvir vrat (9:5 za Muro) pa je razkrivalo, kako zanimivo in dinamično srečanje so spremljali maloštevilni gledalci v Športnem parku. Domžalčani ostajajo neporaženi v letu 2022.

Poročilo s tekme:

Dejan Djuranović
Sportal Mura povedla, Domžale hitro vrnile udarec

Begić v zadnji minuti zatresel prečko

Simon Rožman s Celjani ostaja na osmem mestu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman s Celjani ostaja na osmem mestu. Foto: Grega Valančič/Sportida Uvodno dejanje 25. kroga je bilo v knežjem mestu, kjer se je spopad med Celjem in Radomljami končal brez zadetkov (0:0). Izbranci Simona Rožmana so tako ostali na osmem mestu. V prvem polčasu so bili nevarnejši gostje, večkrat streljali na vrata, a niso dočakali resnejše priložnosti. Gostitelji so zapretili v zaključku srečanja, najprej prek Esterja Soklerja, ko je vratar Emil Velić spretno zadržal žogo pred golovo črto, nato pa je v zadnji minuti gostom priskočila na pomoč sreča, saj je Tjaš Begić zatresel prečko.

Radomljani, ki so tudi tokrat računali na podporo navijaške skupine Mlinarji, so tako osvojili že osmo točko v spomladanskem delu prvenstva in ohranili sedmo mesto na lestvici. Vse bližje so zgodovinskemu uspehu, saj si niso še nikoli zagotovili obstanka v 1. SNL. V tej sezoni, v kateri so okrepili organizacijski ustroj kluba in poiskali pomoč pri hrvaškem velikanu Hajduku, bi se jim lahko posrečilo.

Nogometaši Celja in Radomelj so opozorili na tragične dogodke v Ukrajini:

Poročilo s tekme:

Tjaš Begić
Sportal Sreča obrnila Celjanom hrbet

1. SNL, 25. krog:

Sobota, 5. marec:
Celje : Radomlje 0:0
Poročilo s tekme.


Domžale : Mura 1:1 (1:1)
Martinović 31.; Gorenc 29.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 6. marec:
Tabor : Koper 1:1 (0:0)
Stančić 90.+3; Guberac 58.
Poročilo s tekme.

Maribor : Bravo 1:2 (0:0)
Ivanović 86.; Kavčič 48., Milić 78.
Poročilo s tekme.

Olimpija : Aluminij 6:0 (2:0)
Mudražija 11., Matko 43., Pilj 60., Kvesić 65., Aldair 88., Nukić 90.+2 
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

13 – Maks Barišić (Koper)
12  Ognjen Mudrinski (Maribor)
10 – Mustafa Nukić (Olimpija)
7  Arnel Jakupović (Domžale), Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor)
6 – Amadej Maroša (Mura), Bede Osuji (Koper), Almedin Ziljkić (Olimpija)
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Lovro Maružin (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje)
4 – Aldair (Olimpija), Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Tomi Horvat (Mura), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Nino Žugelj (Maribor)

Kako so v zimskem prestopnem roku "trgovali" slovenski prvoligaški klubi?

Maribor:
Prišli: Max Watson/Šve (Mjällby/Šve), Đorđe Ivanović/Srb (Bate Borisov/Blr), Ignacio Guerrico/Arg (Tabor Sežana), Stevan Nikolić/Srb (Zemun/Srb), Luka Uskoković/ČG, Aljaž Antolin (Beltinci), Žiga Obreht in Samo Pridgar (oba Dravograd), Željko Filipović (pomočnik trenerja)
Odšli: Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta/Cip), Robert Voloder/Nem (Sporting Kansas City/ZDA), Rudi Požeg Vancaš (Černomorec/Ukr), Ilija Martinović (Černomorec/Ukr), Andrej Kotnik (Koper), Vid Koderman (Tabor Sežana), Žan Vipotnik (Triglav Kranj)


Koper:
Prišli: Luka Šušnjara (Wisla Plock/Pol), Diogo Izata/Por (Gaz Metan/Rom), Marko Đira/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley/Jam (Harbour View/Jam), Andrej Kotnik (Maribor)
Odšli: Darko Ilieski/SMk (Struga/SMk), Rok Grudina (Stripfing/Avt), Mak Varešanović, Adam Vošnjak (Dekani)


Olimpija:
Prišli: Robert Mudražija/Hrv (Köbenhavn/Dan), Marin Pilj/Hrv (Osijek/Hrv), Ivan Banić/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Kvesić/Hrv (Pohang Steelers/JKo), Ivan Prtajin/Hrv (Schaffhausen/Švi), Nik Prelec (Sampdoria/Ita), Aljoša Matko (Hammarby/Šve), Aljaž Krefl (Aluminij), Marijan Čabraja/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Damian van Bruggen/Niz (Slaven Belupo/Hrv)
Odšli: Tomislav Tomić/BiH (Celje), Marko Futacs/Mad (MTK/Mad), Miha Kompan Breznik (Mura), Sava Petrov/Srb (Mladost Lučani/Srb), Denis Šme (Leoben/Avt), Gal Kurež (Bravo), Enrik Ostrc (Lommel/Bel), Ognjen Bakić/ČG (Osijek/Hrv), Nejc Vidmar (Ionikos Nikeas/Grč), Lun Bončina (Primorje), Mihailo Perović/ČG (Iskra Danilovgrad/ČG), Dino Špehar/Hrv (Aluminij), Maj Fogec (Aluminij), Stefan Petrović (Triglav), Žan Baskera (Krško), Nemanja Gavrić (Krško), Edvin Suljanović (Dekani)


Bravo:
Prišli: Gal Kurež (Olimpija), Luka Kerin (Celje), Stefan Milić/ČG (Dinamo Zagreb/Hrv), Matija Burin (Celje)
Odšli: Sandi Ogrinec (Swarovski Tirol/Avt), Luka Žinko (Brinje Grosuplje), Vanja Drkušić (Soči/Rus), Ervin Šehić (Dekani), Miha Kancilija (Triglav), Matevž Matko (Triglav)


Mura:
Prišli: Miha Kompan Breznik (Olimpija), Amar Beganović/BiH (Sloboda Tuzla/BiH), Gregor Balažic (brez kluba), Marin Ljubić/Hrv (Istanbulspor/Tur), Mirlind Daku/Kos (Osijek/Hrv), Filip Janežič (Drava)
Odšli: Marko Brkić/BiH, Staniša Mandić/ČG (Metalac/Srb), Amadej Maroša (AEL Limassol/Cip), Žan Karničnik (Ludogorec Razgrad/Bol), Evgeniy Vinokorov/Izr (Beltinci), Jan Dapo (Krka), Tarik Bagola (Beltinci), trener Ante Šimundža (Ludogorec Razgrad/Bol)


Domžale:
Prišla: Žiga Dajčman (Dob), pomočnik trenerja Rok Hanžič (Radomlje)
Odšli: Damjan Vuklišević (Celje), Grega Sorčan (Apollon Smyrnis/Grč), Nejc Klašnja (Celje), Nermin Hodžić/BiH (Rudar Prijedor/BiH), Filip Nikola Ostojić (Ilirija)


Celje:
Prišli: Damjan Vuklišević (Domžale), Tai Matea Panić (Koper), Nino Milić (Maribor), Ibrahim Kargbo Jr./Bel (Dinamo Kijev/Ukr), Dušan Stojinović (Khimki/Rus), Vasilije Janjičić/Švi (Zürich/Švi), Duje Čop/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Tomislav Tomić/BiH (Olimpija), Grigorij Morozov/Rus (Dinamo Moskva/Rus), Lovro Bizjak (Šerif Tiraspol/Mol), Miroslav Iličić/Hrv (Istra/Hrv), Bi Nene Junior Gbamble/SlO (Olimpik Doneck/Ukr), Nejc Klašnja (Domžale), Simon Rožman (trener)
Odšli: Maj Mittendorfer (Koper), Advan Kadušić/BiH, Luka Kerin (Bravo), Bradley Martis/Cur (IJsselm.vogels/Niz), Matija Burin (Bravo), Stian Džumhur (Beltinci), Lan Štravs (Beltinci), Kevin Žižek (MAS Taborsko/Češ), Domantas Antanavičius/Lit


Tabor:
Prišli:
Mateo Monjac/Hrv (Slaven Belupo/Hrv), Vid Koderman (Maribor), Robert Čakš (Primorje), Mory Keita/SlO (Vise/Bel), Altin Kryeziu (Torino/Ita), Hugo Komano/Fra, Zacharie Iscaye/Fra (Rousset/Fra), Boštjan Klepač (Adria Miren), Alen Korošec (Nafta), 
Odšli: Dominik Mihaljević/Hrv (Minaj/Ukr), Ignacio Guerrico (Maribor), Filip Kosi (Drava)


Aluminij:
Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija), Martin Šroler/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Musa/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Tomislav Turčin/Hrv (Hrvatski Dragovoljac/Hrv)
Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (zaključek kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija), Rok Kidrič (Puszcza Niepolomice/Pol)


Radomlje:
Prišli: Ivan Ćalušić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Mario Čuić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Darko Mišić/Hrv (brez kluba), Axel Prohouly/Fra (Grande-Synthe/Fra), Tomislav Mrkonjić/Hrv (Croatia Zmijavci/Hrv), Jonathan Bumbu/Fra (Amiens B/Fra), Moreno Vušković/Hrv (Dinamo Zagreb U-19/Hrv), Marko Žulić/Hrv (Hajduk Split U-19/Hrv)
Odšli: Jaka Ihbeisheh (zaključek kariere), Marko Žulj/BiH (Spartak Subotica/Srb), Žan Nikolić (Ilzer/Avt), Marko Božić/Avt (Frosinone/Ita), Nik Fortuna (Izola), Darko Marjanović (Krka), Sacha Varga/Srb (Traiskirchen/Avt), Lenart Brolih (Lesce), Gašper Petek (Šenčur), trener Rok Hanžič (Domžale) 

 

Ne spreglejte