Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2022,
19.40

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Četrtek, 3. 3. 2022, 19.40

2 leti, 1 mesec

1. SNL, 24. krog

Maribor po dramatičnem derbiju pobegnil Kopru in Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

2

NK Maribor | Maribor je ugnal Koper z 2:1. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Maribor je ugnal Koper z 2:1.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Četrtek v 1. SNL je prinesel poslastici v Ljubljani in Kopru. Vodilni Maribor je na velikem derbiju 24. kroga na Bonifiki z 2:1 (0:0) ugnal najbližjega zasledovalca Koper in mu pobegnil na +6. Olimpija je pred tem v mestnem obračunu gostovala pri Bravu, ekipi pa sta se razšli brez zadetkov. Mura se je po zmagi nad Celjem povzpela na četrto mesto, dvoboja med Radomljami in Taborom ter Aluminijem in Domžalami pa sta se končala brez zmagovalca.

Veliki derbi 24. kroga se je dogajal na Bonifiki, kjer je Maribor po zanimivi predstavi z obeh strani z 2:1 (0:0) ugnal Koper. Mrežo Kopra je po mirnem prvem polčasu, v 51. minuti, z bele pike načel Ognjen Mudrinski, na 2:0 pa je le osem minut pozneje z zadetkom z glavo povišal Nino Žugelj. A gostitelji se niso predali, v 80. minuti je bil prav tako z najstrožje kazni s panenko natančen Maks Barišić. Koper je nato še napadal, že globoko v sodnikovem podaljšku je vratnico gola Maribora zatresel Andrej Kotnik. Gostje so na koncu zdržali vse napade domačih in zmagali z 2:1.

Poročilo s tekme:

NK Maribor
Sportal Maribor do zmage na velikem derbiju vodilnih

Četa Radovana Karanovića je tako posnemala Domžale in tudi ona v tem letu osvojila koprsko Bonifiko ter tako kanarčkom ušla na velikih +6. Koper je na drugem mestu z 42 točkami izenačen s tretjo Olimpijo, četrta Mura pa za drugim in tretjim mestom zaostaja že šest točk.

Derbi je tako minil tudi v znamenju obračuna najboljših strelcev tekmovanja. Barišić je zdaj že pri 13 zadetkih, Mudrinski pa pri 12. Srb je pred kratkim prejel tudi priznanje vijol'čni bojevnik leta 2021.

Koper : Maribor, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 33

Olimpija zapravila veliko priložnost za zmago

Nekaj časa je bil v tej sezoni izmed ljubljanskih prvoligašev najvišje Bravo, nato pa je Olimpija le prevzela mesto najboljšega v slovenskem glavnem mestu. Zdaj ima sedem točk prednosti pred Šiškarji, prednost pa je ostala enaka tudi po današnjem obračunu, na katerem sta se moštvi razšli brez zadetkov. Olimpija je tako po derbiju s Koprom (2:2), še drugi obračun sklenila z remijem. A lahko bi bilo povsem drugače, saj je imel Almedin Ziljkić v 86. minuti na voljo strel z bele pike, a ga je vratar Brava Matija Orbanić ubranil in tekma se je končala brez zadetkov.

Poročilo s tekme:

NK Bravo : NK Olimpija, 1. SNL
Sportal Delitev točk na mestnem derbiju v Ljubljani

Olimpija : Bravo, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 17
Green Dragons Olimpija Koper
Sportal Zanimiv trend Skenderjeve Olimpije

Trener Mure Čontala dočakal prvo domačo zmago

Sreda je ponudila spopad zadnjih slovenskih prvakov, ki ne moreta biti zadovoljna z uvrstitvijo na lestvici. Mura je tokrat brez kaznovanega Žige Kousa s 3:2 odpravila Celjane, ki so v začetku spomladanskega dela doživljali udarce, ostali brez točk proti Kopru in Bravu, nato pa na derbiju stežka, a toliko slajše le osvojili prvi paket "odrešilnih" točk. Tokrat so znova ostali praznih rok.

Muro je v vodstvo že v deseti minuti popeljal Luka Bobičanec, le pet minut pozneje pa je vodstvo povišal Tomi Horvat. A veselje domačih ni trajalo dolgo. V 34. minuti je Celjane med žive popeljal Grigori Morozov, štiri minute zatem pa je izid na 2:2 poravnal Vasilije Janjičić. Tekmo je v 81. minuti z drugim zadetkom na tekmi odločil Horvat.

Poročilo s tekme:

Mura Tottenham, Tomi Horvat
Sportal Mura na festivalu zadetkov boljša od Celja

V dvoboju trenerjev, ki sta prevzela slovenska prvoligaša po koncu jesenskega dela, je tako Damir Čontala ugnal Simona Rožmana. Mura je z zmago skočila na četrto mesto, Celjani ostajajo osmi.

Maks Barišič
Sportal Priznanje za Maksa Barišića

Trener Tabora Dušan Kosić je s Kraševci v tem letu osvojil le dve točki.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Tabora Dušan Kosić je s Kraševci v tem letu osvojil le dve točki.  Foto: Grega Valančič/Sportida V Domžalah brez zadetkov

Nogometna sreda se je začela v Domžalah, kjer igrajo domače tekme Radomljani. Ob podpori glasnih mlinarjev in tesnem sodelovanju s splitskim Hajdukom so v leto 2022 zakorakali pokončno, o tem, kaj zmorejo, pa dovolj priča zadnja zmaga v Fazaneriji, kjer so nadigrali Muro (2:0) in poskočili na sedmo mesto. Tokrat so se v preizkusu proti enemu izmed neposrednih tekmecev za obstanek v 1. SNL, Taboru, razšli brez zmagovalca (0:0).

Poročilo s tekme:

Bravo Radomlje
Sportal Radomlje in Tabor brez zmagovalca

Radomlje so zdaj pri 27 točkah, Tabor ima na devetem mestu 21 točk, sicer točko več od zadnjega Aluminija. Trener Tabora Dušan Kosić je s Kraševci v tem letu osvojil le dve točki. 

Aluminij do prve točke v letu 2022

Prvoligaška karavana se je danes ustavila na Štajerskem. Aluminij je bil do danes edini klub, ki v letu 2022 še ni osvojil niti ene točke, a je to zdaj preteklost. Aluminij je osvojil točko, z Domžalami se je razšel brez zmagovalca.

Po golu Nika Marinška v 69. minuti so domači upali celo, da bodo osvojili tri točke, a so Domžalčani le 11 minut pozneje z Arnelom Jakupovićem izenačili. Pri 1:1 je tudi ostalo.

Domžalčani po novem remiju ostajajo brez poraza v letu 2022.

Poročilo s tekme:

Nik Marinšek
Sportal Domžalčani so si v Kidričevem obetali več

1. SNL, 24. krog:

Torek, 1. marec:
Aluminij : Domžale 1:1 (0:0)
Marinšek 69.; Jakupović 80.
Poročilo s tekme.

Sreda, 2. marec:
Radomlje : Tabor 0:0
Poročilo s tekme.

Mura : Celje 3:2 (2:2) 
Bobičanec 10., Horvat 15., 81.; Morozov 34., Janjičić 38.
Poročilo s tekme.

Četrtek, 3. marec:
Bravo : Olimpija 0:0
Ziljkić (Olimpija) je v 86. minuti zapravil 11-metrovko.
Poročilo s tekme.

Koper : Maribor 1:2 (0:0)
Barišić 80./11-m; Mudrinski 51./11-m, Žugelj 59.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

13 – Maks Barišić (Koper)
12  Ognjen Mudrinski (Maribor)
9 – Mustafa Nukić (Olimpija)
7  Arnel Jakupović (Domžale), Kaheem Parris (Koper)
6 – Amadej Maroša (Mura), Bede Osuji (Koper), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija)
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Lovro Maružin (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje)
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Tomi Horvat (Mura), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Nino Žugelj (Maribor)

Kako so v zimskem prestopnem roku "trgovali" slovenski prvoligaški klubi?

Maribor:
Prišli: Max Watson/Šve (Mjällby/Šve), Đorđe Ivanović/Srb (Bate Borisov/Blr), Ignacio Guerrico/Arg (Tabor Sežana), Stevan Nikolić/Srb (Zemun/Srb), Luka Uskoković/ČG, Aljaž Antolin (Beltinci), Žiga Obreht in Samo Pridgar (oba Dravograd), Željko Filipović (pomočnik trenerja)
Odšli: Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta/Cip), Robert Voloder/Nem (Sporting Kansas City/ZDA), Rudi Požeg Vancaš (Černomorec/Ukr), Ilija Martinović (Černomorec/Ukr), Andrej Kotnik (Koper), Vid Koderman (Tabor Sežana), Žan Vipotnik (Triglav Kranj)


Koper:
Prišli: Luka Šušnjara (Wisla Plock/Pol), Diogo Izata/Por (Gaz Metan/Rom), Marko Đira/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley/Jam (Harbour View/Jam), Andrej Kotnik (Maribor)
Odšli: Darko Ilieski/SMk (Struga/SMk), Rok Grudina (Stripfing/Avt), Mak Varešanović, Adam Vošnjak (Dekani)


Olimpija:
Prišli: Robert Mudražija/Hrv (Köbenhavn/Dan), Marin Pilj/Hrv (Osijek/Hrv), Ivan Banić/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Kvesić/Hrv (Pohang Steelers/JKo), Ivan Prtajin/Hrv (Schaffhausen/Švi), Nik Prelec (Sampdoria/Ita), Aljoša Matko (Hammarby/Šve), Aljaž Krefl (Aluminij), Marijan Čabraja/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Damian van Bruggen/Niz (Slaven Belupo/Hrv)
Odšli: Tomislav Tomić/BiH (Celje), Marko Futacs/Mad (MTK/Mad), Miha Kompan Breznik (Mura), Sava Petrov/Srb (Mladost Lučani/Srb), Denis Šme (Leoben/Avt), Gal Kurež (Bravo), Enrik Ostrc (Lommel/Bel), Ognjen Bakić/ČG (Osijek/Hrv), Nejc Vidmar (Ionikos Nikeas/Grč), Lun Bončina (Primorje), Mihailo Perović/ČG (Iskra Danilovgrad/ČG), Dino Špehar/Hrv (Aluminij), Maj Fogec (Aluminij), Stefan Petrović (Triglav), Žan Baskera (Krško), Nemanja Gavrić (Krško), Edvin Suljanović (Dekani)


Bravo:
Prišli: Gal Kurež (Olimpija), Luka Kerin (Celje), Stefan Milić/ČG (Dinamo Zagreb/Hrv), Matija Burin (Celje)
Odšli: Sandi Ogrinec (Swarovski Tirol/Avt), Luka Žinko (Brinje Grosuplje), Vanja Drkušić (Soči/Rus), Ervin Šehić (Dekani), Miha Kancilija (Triglav), Matevž Matko (Triglav)


Mura:
Prišli: Miha Kompan Breznik (Olimpija), Amar Beganović/BiH (Sloboda Tuzla/BiH), Gregor Balažic (brez kluba), Marin Ljubić/Hrv (Istanbulspor/Tur), Mirlind Daku/Kos (Osijek/Hrv), Filip Janežič (Drava)
Odšli: Marko Brkić/BiH, Staniša Mandić/ČG (Metalac/Srb), Amadej Maroša (AEL Limassol/Cip), Žan Karničnik (Ludogorec Razgrad/Bol), Evgeniy Vinokorov/Izr (Beltinci), Jan Dapo (Krka), Tarik Bagola (Beltinci), trener Ante Šimundža (Ludogorec Razgrad/Bol)


Domžale:
Prišla: Žiga Dajčman (Dob), pomočnik trenerja Rok Hanžič (Radomlje)
Odšli: Damjan Vuklišević (Celje), Grega Sorčan (Apollon Smyrnis/Grč), Nejc Klašnja (Celje), Nermin Hodžić/BiH (Rudar Prijedor/BiH), Filip Nikola Ostojić (Ilirija)


Celje:
Prišli: Damjan Vuklišević (Domžale), Tai Matea Panić (Koper), Nino Milić (Maribor), Ibrahim Kargbo Jr./Bel (Dinamo Kijev/Ukr), Dušan Stojinović (Khimki/Rus), Vasilije Janjičić/Švi (Zürich/Švi), Duje Čop/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Tomislav Tomić/BiH (Olimpija), Grigorij Morozov/Rus (Dinamo Moskva/Rus), Lovro Bizjak (Šerif Tiraspol/Mol), Miroslav Iličić/Hrv (Istra/Hrv), Bi Nene Junior Gbamble/SlO (Olimpik Doneck/Ukr), Nejc Klašnja (Domžale), Simon Rožman (trener)
Odšli: Maj Mittendorfer (Koper), Advan Kadušić/BiH, Luka Kerin (Bravo), Bradley Martis/Cur (IJsselm.vogels/Niz), Matija Burin (Bravo), Stian Džumhur (Beltinci), Lan Štravs (Beltinci), Kevin Žižek (MAS Taborsko/Češ), Domantas Antanavičius/Lit


Tabor:
Prišli:
Mateo Monjac/Hrv (Slaven Belupo/Hrv), Vid Koderman (Maribor), Robert Čakš (Primorje), Mory Keita/SlO (Vise/Bel), Altin Kryeziu (Torino/Ita), Hugo Komano/Fra, Zacharie Iscaye/Fra (Rousset/Fra), Boštjan Klepač (Adria Miren), Alen Korošec (Nafta), 
Odšli: Dominik Mihaljević/Hrv (Minaj/Ukr), Ignacio Guerrico (Maribor), Filip Kosi (Drava)


Aluminij:
Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija), Martin Šroler/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Musa/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Tomislav Turčin/Hrv (Hrvatski Dragovoljac/Hrv)
Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (zaključek kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija), Rok Kidrič (Puszcza Niepolomice/Pol)


Radomlje:
Prišli: Ivan Ćalušić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Mario Čuić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Darko Mišić/Hrv (brez kluba), Axel Prohouly/Fra (Grande-Synthe/Fra), Tomislav Mrkonjić/Hrv (Croatia Zmijavci/Hrv), Jonathan Bumbu/Fra (Amiens B/Fra), Moreno Vušković/Hrv (Dinamo Zagreb U-19/Hrv), Marko Žulić/Hrv (Hajduk Split U-19/Hrv)
Odšli: Jaka Ihbeisheh (zaključek kariere), Marko Žulj/BiH (Spartak Subotica/Srb), Žan Nikolić (Ilzer/Avt), Marko Božić/Avt (Frosinone/Ita), Nik Fortuna (Izola), Darko Marjanović (Krka), Sacha Varga/Srb (Traiskirchen/Avt), Lenart Brolih (Lesce), Gašper Petek (Šenčur), trener Rok Hanžič (Domžale) 

 

Ne spreglejte