Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 2. 2022,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

8

Natisni članek

Zeni Husmani Prva liga Telemach 1. SNL NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Ponedeljek, 21. 2. 2022, 19.26

2 leti, 2 meseca

1. SNL, 22. krog

Mariborčani z zanesljivo zmago na vrh, Mudrinski pa tik pod strelski vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

8

Ognjen Mudrinski | Ognjen Mudrinski je k zmagi Maribora nad Radomljami (4:1) prispeval dva gola. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ognjen Mudrinski je k zmagi Maribora nad Radomljami (4:1) prispeval dva gola.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V zadnjem dejanju 22. kroga slovenskega prvenstva so Mariborčani na gostovanju pri Radomljah zmagali s 4:1 in na prvem mestu prehiteli Koper, ki je v nedeljo izgubil z Domžalami. Ognjen Mudrinski se je z dvema zadetkoma povzpel na drugo mesto strelcev. Koprčani imajo zdaj točko manj od vijolic, Olimpija, ki je v nedeljski matineji po preobratu zmagala v Sežani, pa na tretjem mestu za vodilnimi zaostaja dve točki.

Ognjen Mudrinski
Sportal Maribor spet na prvem mestu

Mariborčani, jesenski prvaki, so v leto 2022 vstopili s porazom v Stožicah in prvo mesto prepustili Koprčanom. A le za kratek čas, saj so v ponedeljek izkoristili poraz Kopra in se vrnili na vrh.  

Mariborčani so v Domžalah povedli v 10. minuti, ko je Đorđe Ivanović zaposlil Danijela Šturma, ki je žogo poslal do Martina Milca, ta pa poskrbel za prvo spremembo rezultata. Že sedem minut pozneje je udaril Ognjen Mudrinski in Štajerce popeljal na +2. V 67. minuti je po kotu Marka Alvirja poskušal Nemanja Mitrović, a je Mariborčanom veselje sprva preprečila prečka, je pa po odbitku do žoge prišel Mudrinski in z bližine zvišal na 3:0. To je deveti zadetek Srba v dresu Maribora, pred njim je na lestvici strelcev zdaj le še Koprčan Maks Barišič (11). Slabih deset minut pred koncem je klonil tudi Ažbe Jug, s strelom s kakšnih 20 metrov ga je premagal Sandi Nuhanović. Zadnjo besedo so imeli gostje, rezervist Rok Kronaveter je v 88. minuti postavil končnih 4:1. 

Zeni Husmani je vodilnemu Kopru zabil dva gola. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zeni Husmani je vodilnemu Kopru zabil dva gola. Foto: Grega Valančič/Sportida

Husmani pristreljal zmago v Kopru

Koper ni poznal poraza na zadnjih šestih tekmah, in sicer od prvega novembra, ko ga je premagal Maribor. Malo pa je manjkalo, in proti Domžalam bi se na Bonifiki znašli v zaostanku že v deveti minuti, ko je le nekaj centimetrov mimo koprskega gola streljal Arnel Jakupović. Nekaj podobnega se je štiri minute pozneje na drugi strani pripetilo prvemu strelcu lige Maksu Barišiču. In to kar dvakrat. Prvi gol na tekmi so zabili gostje. Z roba kazenskega prostora je iz prve udaril Zeni Husmani in snel pajčevino. Evrogol za 1:0. 

Trener Kopra Zoran Zeljković ne more biti zadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Trener Kopra Zoran Zeljković ne more biti zadovoljen. Foto: Vid Ponikvar Pritisk Koprčanov se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, a niso in niso mogli premagati vratarja Ajdina Mulalića. Ubranil je tudi izjemno močan strel Nikole Krajinovića z več kot 20 metrov. Za neučinkovitost jih je v 55. minuti še enkrat kaznoval Husmani, tokrat po izvrstnem predložku Svena Karića Šoštariča v kazenski prostor. 

Ko je Ivan Jelić Balta v 68. minuti dobil rdeči karton, saj je s prekrškom preprečil protinapad Domžal, so se Koprčani znašli še v dodatnih težavah. In deset minut do konca se jim je zgodila še ena podobna napaka: pordečel je Ivan Novoselec. Z dvema igralcema manj Koper ni uspel priti do preobrata. Domžale so zmagale z 2:0. To je šele peti poraz Kopra na dosedanjih 22 ligaških tekmah. Imajo le točko prednosti pred Olimpijo, ki bo prihodnji teden njihov naslednji tekmec.

Poročilo s tekme:

Zeni Husmani
Sportal Koper zelo slab v obrambi, Domžale so jim zabile dvakrat

Rezervista Olimpiji priigrala preobrat v Sežani

Aldair, nekdanji član Tabora, je začel preobrat v Sežani. | Foto: Nik Moder/Sportida Aldair, nekdanji član Tabora, je začel preobrat v Sežani. Foto: Nik Moder/Sportida Olimpija je na prvi nedeljski tekmi gostovala pri Dušanu Kosiću v Sežani. V 33. minuti so varovanci Dina Skenderja doživeli šok, ko je njihovo mrežo zatresel Žiga Ovsenek. Na odmor so Ljubljančani odšli z zaostankom, šele v 70. minuti pa so si lahko oddahnili, ko je izid poravnal nekdanji nogometaš Tabora Djalo Aldair, ki je v igro vstopil le pet minut pred tem. V 86. minuti so Ljubljančani dokončali preobrat in povedli z 2:1. Gol je dosegel Mario Kvesić, in to neposredno ob izvajanju kota! Tudi ta je v igro vstopil le sedem minut pred zadetkom.  

Poročilo s tekme:

Mario Kvesić
Sportal Kvesić z golom dokončal preobrat Olimpije v Sežani

Prvaki premagali Aluminij

Damir Čontala | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Damir Čontala Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Slovenskim prvakom gre v koledarskem letu 2022 vedno bolje. Najprej so ostali praznih rok proti Olimpiji, nato remizirali z Bravom, zdaj pa so, to je bila njihova tretja tekma v spomladanskem delu, premagali Aluminij. Novi trener Mure Damir Čontala je tako dočakal prvo zmago, odkar je na vročem stolčku nasledil nekdanjega sodelavca Anteja Šimundžo. Črno-beli so si zmago zagotovili v 9. minuti, ko je bil z bele točke natančen Luka Bobičanec.

Sodnik Matej Jug je dosodil kazenski udarec po asistenci VAR (igranje domačega branilca z roko v kazenskem prostoru), Hrvat, ki je večji del jesenskega dela izpustil zaradi zdravstvenih težav, pa je dosegel drugi gol po vrnitvi na igrišča. V nadaljevanju srečanja so si gostitelji priigrali nekaj (pol)priložnosti, a je med vratnicama črno-belih blestel Marin Ljubić. Aluminij je tako še drugič zapored ostal brez točk na domačih tleh (in doseženega zadetka), tako da se Kidričani nahajajo v vse težjem položaju. Mura je na drugi strani ujela priključek z najboljšimi ekipami, za četrtouvrščenim Bravom zaostaja le točko.

Poročilo s tekme:

Mura začetek priprav Čontala
Sportal Prva zmaga Mure, odkar jo je zapustil Ante Šimundža

Bravo jo je Celjanom doma zagodel že četrtič zapored

Prvoligaško dogajanje 21. kroga se je začelo v Ljubljani, kjer sta se za prvoligaške točke v Spodnji Šiški pomerila Bravo in Celje. Izbranci Dejana Grabića, trenerja, ki se lahko v tem trenutku pohvali z najdaljšim stažem neprekinjenega vodenja prvoligaša, so dragoceno točko iz Murske Sobote, doseženo po še kako dramatičnih zadnjih minutah srečanja z Muro (vrnitev od 0:2 na 2:2), nadgradili z domačim uspehom proti Celjanom. 

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Simon Rožman | Foto: Grega Valančič/Sportida Simon Rožman Foto: Grega Valančič/Sportida Sodnik iz Maribora Slavko Vinčić je do 7. minute domačim pokazal dva rumena kartona, najprej Marku Španringu, nato še Gregorju Bajdetu. Ta je v 15. minuti podajo Matije Kavčiča pretvoril v zadetek, v 21. minuti pa še drugič premagal celjskega čuvaja mreže Metoda Jurharja in postavil rezultat prvega polčasa (2:0), v katerem so bili Šiškarji nevaren tekmec. Rezultat je vztrajal do 77. minute, ko je Hrvat Loren Maružin zvišal na 3:0, kar je bil tudi končni rezultat.

Bravo se je po visoki zmagi utrdil na četrtem mestu in še konkretneje izpostavil kandidaturo za evropsko vozovnico, kar bi bil največji uspeh v zgodovini mladega ljubljanskega kluba, varovanci Simona Rožmana, ki je v drugem polčasu ponudil priložnost tudi zimskima novincema Lovru Bizjaku in Tomislavu Tomiću, pa vse bolj gori pod nogami. Po novem razočaranju, Celje je brez zmage že sedem tekem zapored, je slovenski prvak iz leta 2020 na lestvici padel na alarmantno osmo mesto.

Poročilo s tekme:

Bravo Celje
Sportal Bravo poglobil celjsko krizo in se utrdil na četrtem mestu

 

1. SNL, 22. krog:

Sobota, 19. februar:
NK Bravo : NK Celje 3:0 (2:0)
Bajde 15., 21., Maružin 77.
Poročilo s tekme.

Aluminij : Mura 0:1 (0:1)
Bobičanec 9./11-m
Poročilo s tekme.

Nedelja, 20. februar:
Tabor : Olimpija 1:2 (1:0)
Ovsenek 33.; Aldair 70., Kvesić 86.
Poročilo s tekme.

Koper : Domžale 0:2 (0:1)
Husmani 33., 55.
Balta je dobil rdeči karton v 68. minuti, Novoselec v 80. minuti (oba Koper).
Poročilo s tekme.

Ponedeljek, 21. februar:
Radomlje : Maribor 1:4 (0:2)
Nuhanović 83.; Milec 10., Mudrinski 17., 67., Kronaveter 88.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

11 – Maks Barišić (Koper),
9 -  Ognjen Mudrinski (Maribor), 
8 – Mustafa Nukić (Olimpija),
7  Kaheem Parris (Koper), 
6 – Amadej Maroša (Mura), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Bede Osuji (Koper), Lovro Maružin (Bravo),
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Zeni Husmani (Domžale), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje).

Kako so v zimskem prestopnem roku "trgovali" slovenski prvoligaški klubi?

Maribor:
Prišli: Max Watson/Šve (Mjällby/Šve), Đorđe Ivanović/Srb (Bate Borisov/Blr), Ignacio Guerrico/Arg (Tabor Sežana), Stevan Nikolić/Srb (Zemun/Srb), Luka Uskoković/ČG, Aljaž Antolin (Beltinci), Žiga Obreht in Samo Pridgar (oba Dravograd), Željko Filipović (pomočnik trenerja)
Odšli: Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta/Cip), Robert Voloder/Nem (Sporting Kansas City/ZDA), Rudi Požeg Vancaš (Černomorec/Ukr), Ilija Martinović (Černomorec/Ukr), Andrej Kotnik (Koper), Vid Koderman (Tabor Sežana), Žan Vipotnik (Triglav Kranj)


Koper:
Prišli: Luka Šušnjara (Wisla Plock/Pol), Diogo Izata/Por (Gaz Metan/Rom), Marko Đira/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley/Jam (Harbour View/Jam), Andrej Kotnik (Maribor)
Odšli: Darko Ilieski/SMk (Struga/SMk), Rok Grudina (Stripfing/Avt), Mak Varešanović


Olimpija:
Prišli: Robert Mudražija/Hrv (Köbenhavn/Dan), Marin Pilj/Hrv (Osijek/Hrv), Ivan Banić/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Kvesić/Hrv (Pohang Steelers/JKo), Ivan Prtajin/Hrv (Schaffhausen/Švi), Nik Prelec (Sampdoria/Ita), Aljoša Matko (Hammarby/Šve), Aljaž Krefl (Aluminij), Marijan Čabraja/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Damian van Bruggen/Niz (Slaven Belupo/Hrv)
Odšli: Tomislav Tomić/BiH (Celje), Marko Futacs/Mad (MTK/Mad), Miha Kompan Breznik (Mura), Sava Petrov/Srb (Mladost Lučani/Srb), Denis Šme (Leoben/Avt), Gal Kurež (Bravo), Enrik Ostrc (Lommel/Bel), Ognjen Bakić/ČG (Osijek/Hrv), Nejc Vidmar (Ionikos Nikeas/Grč), Lun Bončina (Primorje), Mihailo Perović/ČG (Iskra Danilovgrad/ČG), Dino Špehar/Hrv (Aluminij), Maj Fogec (Aluminij), Stefan Petrović (Triglav), Žan Baskera (Krško), Nemanja Gavrić (Krško)


Bravo:
Prišli: Gal Kurež (Olimpija), Luka Kerin (Celje), Stefan Milić/ČG (Dinamo Zagreb/Hrv), Matija Burin (Celje)
Odšli: Sandi Ogrinec (Swarovski Tirol/Avt), Luka Žinko (Brinje Grosuplje), Vanja Drkušić (Soči/Rus), Ervin Šehić (Dekani), Miha Kancilija (Triglav), Matevž Matko (Triglav)


Mura:
Prišli: Miha Kompan Breznik (Olimpija), Amar Beganović/BiH (Sloboda Tuzla/BiH), Gregor Balažic (brez kluba), Marin Ljubić/Hrv (Istanbulspor/Tur), Mirlind Daku/Kos (Osijek/Hrv), Filip Janežič (Drava)
Odšli: Marko Brkić/BiH, Staniša Mandić/ČG (Metalac/Srb), Amadej Maroša (AEL Limassol/Cip), Žan Karničnik (Ludogorec Razgrad/Bol), Evgeniy Vinokorov/Izr (Beltinci), Jan Dapo (Krka), Tarik Bagola (Beltinci), trener Ante Šimundža (Ludogorec Razgrad/Bol)


Domžale:
Prišla: Žiga Dajčman (Dob), pomočnik trenerja Rok Hanžič (Radomlje)
Odšli: Damjan Vuklišević (Celje), Grega Sorčan (Apollon Smyrnis/Grč), Nejc Klašnja (Celje), Nermin Hodžić/BiH (Rudar Prijedor/BiH), Filip Nikola Ostojić (Ilirija)


Celje:
Prišli: Damjan Vuklišević (Domžale), Tai Matea Panić (Koper), Nino Milić (Maribor), Ibrahim Kargbo Jr./Bel (Dinamo Kijev/Ukr), Dušan Stojinović (Khimki/Rus), Vasilije Janjičić/Švi (Zürich/Švi), Duje Čop/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Tomislav Tomić/BiH (Olimpija), Grigorij Morozov/Rus (Dinamo Moskva/Rus), Lovro Bizjak (Šerif Tiraspol/Mol), Miroslav Iličić/Hrv (Istra/Hrv), Bi Nene Junior Gbamble/SlO (Olimpik Doneck/Ukr), Domantas Antanavičius/Lit (Panevezys/Lit), Nejc Klašnja (Domžale), Simon Rožman (trener)
Odšli: Maj Mittendorfer (Koper), Advan Kadušić/BiH, Luka Kerin (Bravo), Bradley Martis/Cur (IJsselm.vogels/Niz), Matija Burin (Bravo), Stian Džumhur (Beltinci), Lan Štravs (Beltinci)


Tabor:
Prišli:
Mateo Monjac/Hrv (Slaven Belupo/Hrv), Vid Koderman (Maribor), Robert Čakš (Primorje), Mory Keita/SlO (Vise/Bel), Altin Kryeziu (Torino/Ita), Hugo Komano/Fra, Zacharie Iscaye/Fra (Rousset/Fra), Boštjan Klepač (Adria Miren)
Odšla: Dominik Mihaljević/Hrv, Ignacio Guerrico (Maribor)


Aluminij:
Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija), Martin Šroler/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Musa/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Tomislav Turčin/Hrv (Hrvatski Dragovoljac/Hrv)
Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (zaključek kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija)


Radomlje:
Prišli: Ivan Ćalušić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Mario Čuić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Darko Mišić/Hrv (brez kluba), Axel Prohouly/Fra (Grande-Synthe/Fra), Tomislav Mrkonjić/Hrv (Croatia Zmijavci/Hrv), Jonathan Bumbu/Fra (Amiens B/Fra), Moreno Vušković/Hrv (Dinamo Zagreb U-19/Hrv), Marko Žulić/Hrv (Hajduk Split U-19/Hrv)
Odšli: Jaka Ihbeisheh (zaključek kariere), Marko Žulj/BiH (Spartak Subotica/Srb), Žan Nikolić (Ilzer/Avt), Marko Božić/Avt (Frosinone/Ita), Nik Fortuna (Izola), Darko Marjanović (Krka), Sacha Varga/Srb (Traiskirchen/Avt), Lenart Brolih (Lesce), Gašper Petek (Šenčur), trener Rok Hanžič (Domžale) 

Ne spreglejte