Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 2. 2022,
19.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

9

Natisni članek

NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Koper NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 14. 2. 2022, 19.30

2 leti, 2 meseca

1. SNL, 21. krog

Polom Aluminija, Olimpiji večni derbi, Koper ostaja vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

9

NK Olimpija : NK Maribor | Olimpija je v Stožicah ugnala Maribor. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Olimpija je v Stožicah ugnala Maribor.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

21. krog 1. SNL je postregel z zanimivim večnim derbijem v Stožicah. Ta se je končal z zmago Olimpije z 1:0 (0:0), ki se je tako na lestvici približala Mariborčanom. Za uvod v pester nedeljski spored sta se Mura in Bravo po dramatičnem zaključku razšla z delitvijo točk (2:2). Koprčani so po zaslugi dvakratnega strelca Kaheema Parrisa v soboto v gosteh ugnali Celje (2:1) in prevzeli vodstvo na lestvici, Domžale in Tabor sta se razšla brez zmagovalca. Na zadnji tekmi kroga so Radomlje s kar 4:0 (2:0) odpravile Aluminij, ki je zdaj zadnji.

Derbi začelja zanesljivo Radomljam 

Ponedeljek je prinesel derbi začelja, na katerem so Radomlje s kar 4:0 povozile Aluminij in na lestvici prehitele Tabor ter se tako z zadnjega mesta zavihtele na "varno" osmo mesto. Strelski šov Radomelj je v 34. minuti odprl Tomislav Mrkonjić, le devet minut kasneje je zadel Ivan Ćalusić, ki je postavil tudi izid prvega polčasa. V drugem polčasu je še drugič na tekmi zadel Mrkonjić, končni izid 4:0 pa je postavil Oliver Kregar.

Poročilo s tekme:

Nermin Bašić
Sportal Radomlje nadigrale Aluminij in ga pahnile na zadnje mesto

Kidričani, ki so igrali brez Emirja Azemovića in Nika Marinška, so zdaj padli na zadnje mesto, za Kidričani pa zaostajajo tri točke. Vmes je še Tabor, ki ima točko več od Aluminija. 

Radomljani so v zimskem premoru poskrbeli za številne novosti. Začeli so tesno sodelovati s splitskim Hajdukom, izdatno spremenili igralski kader, trenersko paličico pa po novem vihti donedavni športni direktor Nermin Bašić. Za začetek je uspel premagati Oskarja Drobneta, ki je pred prevzemom službe v Kidričevem dokaj uspešno v drugi ligi vodil prav Radomljane.

NK Olimpija : NK Maribor, Mustafa Nukić
Sportal Kapetan Olimpije v sedmih nebesih, trener Maribora zelo razočaran

Maribor ni premagal Olimpije že dve leti in pol

Nogometaši Olimpije so v večnem derbiju in obračunu 21. krogu 1. SNL premagali Maribor z 1:0 (0:0). Mož odločitve je bil Mustafa Nukić, ki je v 72. minuti zadel z bele pike. Mariborčani so bili sicer statistično boljši nasprotnik, a so ostali brez zadetka. Prvi polčas v Stožicah ni postregel z zadetkom. Nato pa je v 65. minuti Maribor v Stožicah zadel, a veselje ni trajalo dolgo, ker je navdušenje Mariborčanov prekinila odločitev sodnika, saj se je eden od nogometašev Maribora pred tem znašel v nedovoljenem položaju. Po podaji Gregorja Sikoška je sicer zadel Ognjen Mudrinski, a se je že Sikošek pred tem znašel v nedovoljenem položaju. To je sodnik potrdil tudi po uporabi VAR.

Poročilo iz Stožic:

NK Olimpija : NK Maribor
Sportal Olimpija zadala Mariboru boleč udarec, neverjetnega niza kar ne more biti konec

Kmalu zatem pa je bilo vroče v kazenskem prostoru Maribora. Sodnik je po ogledu videoposnetka presodil, da je namerno z roko igral švedski novinec v dresu Mariborčanov Max Watson in pokazal na najstrožjo kazen v korist Olimpije. Z bele pike je Olimpijo v vodstvo popeljal Mustafa Nukić. V zaključku si ekipi nista več priigrali pravih priložnosti za zadetek.

Privrženci Olimpije so se veselili novih treh točk. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Privrženci Olimpije so se veselili novih treh točk. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Maribor je zdaj po 21 krogih na drugem mestu prvenstvene lestvice z 39 točkami in dvema točkama manj od vodilnega Kopra. Olimpija na tretjem mestu z odigrano tekmo manj za Štajerci po današnji zmagi zaostaja še dve točki. Trener Dino Skender proti Mariboru še ni izkusil grenkobe poraza. Nasploh statistika ni zaveznica vijolic, saj so nazadnje premagali Ljubljančane septembra 2019, še v "normalnih" časih, ko ni bilo težav, povezanih s covid-19, nato pa zaman čakali na zmago kar na osmih tekmah, z današnjo se je ta niz podaljšal na devet.

Za večni derbi vedno je vladalo veliko zanimanje navijačev. Tudi tokrat bi bile tribune objekta v Stožicah zagotovo lepo napolnjene, a je odlok države v času povečanega števila okužb z novim koronavirusom število gledalcev, ki si lahko v živo ogledajo spopad največjih slovenskih klubov, zmanjšal na 750. Tako je bil največji spektakel 1. SNL zelo okrnjen, kar zadeva glasnost podpore navijačev. Gostujočih iz Maribora, navijaške skupine Viole, sploh ni bilo v Stožicah. Tekme v prvi ligi bodo namreč po odločitvi Nogometne zveze Slovenije (NZS) do nadaljnjega potekale brez prisotnosti gostujočih navijačev.

Olimpija : Maribor, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 32
Sportal Občuduje Zlatka Zahovića in pazi, da ga ne pojejo morski psi
Aljoša Matko Bravo
Sportal "Maribor je preteklost. Moj cilj? Gol proti Mariboru."
Maribor Marcos Tavares
Sportal V slovenskem nogometu se vse bolj govori hrvaško

Čontala še naprej čaka na krstno zmago

Že uvod v nedeljski spored je prinesel zanimiv obračun na Fazaneriji, kjer sta se Mura in Bravo razšla z neodločenim izidom 2:2, zadnje pol ure pa je ekipa slovenskih prvakov igrala tudi z igralcem manj. Črno-beli, branilci naslova, ki so po jesenskem delu izgubili dolgoletnega trenerja Anteja Šimundžo in najboljšega branilca lige Žana Karničnika, so prvič letos zaigrali na domači zelenici. V sredo so izgubili v Stožicah zaostalo tekmo 17. kroga proti Olimpiji, tokrat pa so prišli do prve točke pod vodstvom Damirja Čontale

Mura : Bravo, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 27

Muro je v 31. minuti v vodstvo popeljal Žiga Kous, ki je v 63. minuti prejel rdeči karton. A to domačih ni zmedlo, v 79. minuti je domače navijače razveselil Klemen Šturm. Luka Kerin je na drugi strani le minuto kasneje zadel za Bravo in vzbudil nekaj upanja, za izenačenje in točko pa je v 92. minuti zadel Gal Kurež

Poročilo s tekme:

NK Mura : NK Bravo
Sportal Velika vrnitev Brava na Fazaneriji

Olimpija Maribor Rok Kronaveter
Sportal Olimpija se čuti oropano in ne razume omejitve

Koper na krilih Jamajčana osvojil Celje

Kaheem Parris po novem na lestvici najboljših strelcev 1. SNL zaostaja le za klubskim soigralcem Maksom Barišićem. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kaheem Parris po novem na lestvici najboljših strelcev 1. SNL zaostaja le za klubskim soigralcem Maksom Barišićem. Foto: Grega Valančič/Sportida Prvič po skoraj sedmih letih je Celjane v boju za prvoligaške točke vodil Simon Rožman. Povratnik v Celje ne skriva visokih ciljev. Vodstvo kluba, podprto z ruskim kapitalom, mu zaupa, mladi strateg iz Štor, ki je pred Celjem nazadnje deloval v Mariboru, kjer se mu ni izšlo vse po pričakovanjih, pa je v spomladanski del vstopil s kar nekaj novinci. Na številne proti Kopru ni mogel računati. Kanarčki, ki so se v zimskem prestopnem roku še okrepili, so že na uvodni predstavi v letu 2022 dokazali, kako bi lahko v tej sezoni naskakovali dvojno krono.

Zanimivo je, da se bodo v polfinalu pokala pomerili prav s Celjani, ki so v soboto povedli v 20. minuti prek Esterja Soklerja, a je veselje gostiteljev trajalo le sedem minut. Jamajčan Kaheem Parris je z mojstrskim strelom izenačil na 1:1, nato je dvoboj ponudil kar nekaj priložnosti na obeh straneh, v 80. minuti je žoga po napaki domačega vratarja zadela celjsko vratnico, pet minut pozneje pa je Parris priigral dragoceno zmago Primorcem in s tem Koper vsaj do nedelje, ko bo Maribor gostoval v Stožicah, popeljal na prvo mesto.

Poročilo s tekme:

Simon Rožman Celje
Sportal Kanarčki pokvarili načrte Rožmanovemu Celju

Domžale in Tabor nadaljujeta niz remijev

Kosićeva četa je v leto 2022 vstopila z remijem v Domžalah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kosićeva četa je v leto 2022 vstopila z remijem v Domžalah. Foto: Grega Valančič/Sportida Uvodno srečanje 21. kroga se je razpletlo brez zmagovalca. Čeprav so bolje začeli dvoboj Domžalčani, si priigrali nekaj priložnosti, so v 35. minuti prešli v vodstvo gostje s Krasa. Vid Koderman, mladi branilec, ki nastopa za sežanski klub kot posojen nogometaš Maribora, se je izkazal, mojstrsko prodrl pred vrata dvakratnih državnih prvakov in nato z natančnim strelom matiral Ajdina Mulalića.

Sredi drugega polčasa so Kraševci ostali z igralcem manj, ko je moral po drugem rumenem kartonu predčasno z igrišča Til Mavretič. Nogometaši v rumenem so izkoristili prednost igralca več in izenačili v 79. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Kevin Grobry Doukoure. Afričan je preusmeril strel Slobodana Vuka, ki je nato v izdihljajih srečanja zapravil izjemno priložnost za zmago. Z ugodnega položaja je poslal žogo nad vrata, tako da sta se Domžale in Tabor že četrtič zapored razšla z remijem.

Poročilo s tekme:

NK Bravo : NK Domžale, prva liga, Dejan Djuranović
Sportal V Domžalah je bilo napeto do zadnje sekunde

Anketa Stojanović Hadžić Bozgo Jermaniš Šalja
Sportal Ogledalce, povej, kdo najboljši v deželi je tej #anketa

1. SNL, 21. krog:

Sobota, 12. februar:
Domžale : Tabor 1:1 (0:1)
Grobry 79./ag.; Koderman 35.; R.K.: Mavretič 67./Tabor
Poročilo s tekme.

Celje : Koper 1:2 (1:1)
Sokler 20.; Parris 27., 85.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 13. februar:
Mura : Bravo 2:2 (1:0)
Kous 31., Šturm 79.; Kerin 80., Kurež 90.+2. R.K.: Kous 63./Mura
Poročilo s tekme.

Olimpija : Maribor 1:0 (0:0)  
Nukić 72./11-m.
Poročilo s tekme.

Ponedeljek, 14. februar:
Aluminij : Radomlje 0:4 (0:2)
Mrkonjić 34., 53., Ćalušić 43., Kregar 63.

Najboljši strelci:

11 – Maks Barišić (Koper),
8 – Mustafa Nukić (Olimpija), 
7  Ognjen Mudrinski (Maribor), Kaheem Parris (Koper), 
6 – Amadej Maroša (Mura), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Bede Osuji (Koper), 
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Lovro Maružin (Bravo), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje)
...

Kako so "trgovali" slovenski prvoligaški klubi? Teden dni pred koncem zimskega prestopnega roka lahko preverite vse prihode in odhode:

Maribor:
Prišli: Max Watson/Šve (Mjällby/Šve), Đorđe Ivanović/Srb (Bate Borisov/Blr), Ignacio Guerrico/Arg (Tabor Sežana), Stevan Nikolić/Srb (Zemun/Srb), Luka Uskoković/ČG, Željko Filipović (pomočnik trenerja)
Odšli: Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta/Cip), Robert Voloder/Nem (Sporting Kansas City/ZDA), Rudi Požeg Vancaš (Černomorec/Ukr), Ilija Martinović (Černomorec/Ukr), Andrej Kotnik (Koper), Vid Koderman (Tabor Sežana), Žan Vipotnik (Triglav Kranj)


Koper:
Prišli: Luka Šušnjara (Wisla Plock/Pol), Diogo Izata/Por (Gaz Metan/Rom), Marko Đira/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley/Jam (Harbour View/Jam), Andrej Kotnik (Maribor)
Odšli: Darko Ilieski/SMk (Struga/SMk), Rok Grudina (Stripfing/Avt), Mak Varešanović


Olimpija:
Prišli: Robert Mudražija/Hrv (Köbenhavn/Dan), Marin Pilj/Hrv (Osijek/Hrv), Ivan Banić/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Kvesić/Hrv (Pohang Steelers/JKo), Ivan Prtajin/Hrv (Schaffhausen/Švi), Nik Prelec (Sampdoria/Ita), Aljoša Matko (Hammarby/Šve), Aljaž Krefl (Aluminij)
Odšli: Marko Futacs/Mad (MTK/Mad), Miha Kompan Breznik (Mura), Sava Petrov/Srb (Mladost Lučani/Srb), Denis Šme (Leoben/Avt), Gal Kurež (Bravo), Enrik Ostrc (Lommel/Bel), Ognjen Bakić/ČG (Osijek/Hrv), Nejc Vidmar (Ionikos/Grč), Lun Bončina (Primorje), Mihailo Perović/ČG (Iskra Danilovgrad/ČG), Dino Špehar/Hrv (Aluminij), Maj Fogec (Aluminij)


Bravo:
Prišli: Gal Kurež (Olimpija), Luka Kerin (Celje), Stefan Milić/ČG (Dinamo Zagreb/Hrv), Matija Burin (Celje)
Odšli: Sandi Ogrinec (Swarovski Tirol/Avt), Luka Žinko (Brinje Grosuplje), Vanja Drkušić (Soči/Rus), Ervin Šehić (Dekani)


Mura:
Prišli: Miha Kompan Breznik (Olimpija), Tarik Bagola (Krško), Amar Beganović/BiH (Sloboda Tuzla/BiH), Gregor Balažic (brez kluba), Marin Ljubić/Hrv (Istanbulspor/Tur), Mirlind Daku/Kos (Osijek/Hrv), Filip Janežič (Drava)
Odšli: Marko Brkić/BiH, Staniša Mandić/ČG (Metalac/Srb), Amadej Maroša (AEL Limassol/Cip), Žan Karničnik (Ludogorec Razgrad/Bol), Evgeniy Vinokorov/Izr (Beltinci), Jan Dapo (Krka), trener Ante Šimundža (Ludogorec Razgrad/Bol)


Domžale:
Prišla: Žiga Dajčman (Dob), pomočnik trenerja Rok Hanžič (Radomlje)
Odšla: Damjan Vuklišević (Celje), Grega Sorčan (Apollon Smyrnis/Grč)


Celje:
Prišli: Damjan Vuklišević (Domžale), Tai Matea Panić (Koper), Nino Milić (Maribor), Ibrahim Kargbo Jr./Bel (Dinamo Kijev/Ukr), Dušan Stojinović (Khimki/Rus), Vasilije Janjičić/Švi (Zürich/Švi), Duje Čop/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Domantas Antanavičius/Lit (Panevezys/Lit), Simon Rožman (trener)
Odšli: Maj Mittendorfer (Koper), Advan Kadušić/BiH, Luka Kerin (Bravo), Bradley Martis/Cur (IJsselm.vogels/Niz), Matija Burin (Bravo)


Tabor:
Prišli:
Mateo Monjac/Hrv (Slaven Belupo/Hrv), Vid Koderman (Maribor), Robert Čakš (Primorje), Mory Keita/SlO (Vise/Bel), Altin Kryeziu (Torino/Ita)
Odšla: Dominik Mihaljević/Hrv, Ignacio Guerrico (Maribor)


Aluminij:
Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija)
Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (zaključek kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija)


Radomlje:
Prišli: Ivan Ćalušić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Mario Čuić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Darko Mišić/Hrv (brez kluba), Axel Prohouly/Fra (Grande-Synthe/Fra), Tomislav Mrkonjić/Hrv (Croatia Zmijavci/Hrv), Jonathan Bumbu/Fra (Amiens B/Fra), Lenart Brolih
Odšli: Jaka Ihbeisheh (zaključek kariere), Marko Žulj/BiH (Spartak Subotica/Srb), Žan Nikolić (Ilzer/Avt), Marko Božić/Avt (Frosinone/Ita), Nik Fortuna (Izola), Darko Marjanović (Krka), Sacha Varga/Srb, trener Rok Hanžič (Domžale) 

Ne spreglejte