Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2021,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

3

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Koper NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 12. 12. 2021, 19.26

2 leti, 4 mesece

1. SNL, 20. krog

Razburljiv derbi v Kopru, Mura pomagala Mariboru do naslova jesenskega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

3

NK Maribor : NK Domžale, 1. SNL | Maribor je pred domačimi navijači ugnal Domžale. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor je pred domačimi navijači ugnal Domžale.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski prvoligaški klubi so se ta konec tedna predstavili še zadnjič v koledarskem letu 2021. Maribor je v soboto z golom v sodnikovem podaljšku z 1:0 odpravil Domžale in na prvem mestu prehitel Koper, ki je danes na izjemno razburljivem derbiju 20. kroga remiziral z Muro (2:2). Za točko je v dresu Kopra v 96. minuti zadel Žan Žužek. Bravo je na prvi nedeljski tekmi z 2:1 ugnal Aluminij. Že v soboto je Tabor na prvi tekmi kroga z 2:1 prekinil neverjetni črni niz proti Celju, Olimpija pa je z 1:0 slavila na gostovanju pri neugodnih Radomljah.

V sklepnem dejanju (nepopolnega) jesenskega kroga, saj sta tekmi Olimpije z Muro in Domžalami prestavljeni na prihodnje leto, se je odločalo o jesenskem naslovu. V Kopru je gostovala "evropska" Mura, ki se lahko po zadnjem nastopu v konferenčni ligi povsem osredotoči na domača tekmovanja. Črno-beli so po izjemno razburljivem derbiju iz Bonifike odnesli točko.

Bolje so srečanje odprli domači nogometaši, ki so v 59. minuti po zadetku Lamina Colleya povedli. Sledil je odgovor Mure, ki je v razmiku treh minut zadela kar dvakrat. Najprej je izid na 1:1 v 81. minuti poravnal nekdanji nogometaš Kopra Nardin Mulahusejnović, zatem pa je Muro v vodstvo popeljal povratnik po poškodbi Luka Bobičanec. Ko je že delovalo, da bo Mura v Kopru pobrala vse tri točke, pa je v 96. minuti udaril še Žan Žužek in postavil končnih 2:2.

Poročilo s tekme:

Žan Žužek
Sportal Koper na dramatičnem derbiju izvlekel točko

Po 20. krogu in koncu jesenskega dela je tako v vodstvu Maribor z 39 točkami, drugi Koper jih ima 38, tretja Olimpija pa z dvema odigranima tekmama manj 31, sledi jim Bravo s 30, Mura pa je z 19 odigranimi tekmami pri 29 točkah.

Luka Bobičanec
Sportal Čustven prizor, ki je ogrel srca navijačev Mure

Bravo ugnal Aluminij

Nedeljski spored se je začel v Ljubljani, kjer je Bravo v Stožicah z 2:1 ugnal Aluminij. V prvem polčasu sta mreži na ljubljanskem stadionu mirovali, vse tri zadetke pa smo videli v drugem delu obračuna. Mrežo Aluminija je v 65. minuti načel Matija Kavčič, le tri minute kasneje je vodstvo podvojil Martin Kramarič. Častni zadetek za Kidričane pa je v 89. minuti dosegel Aljaž Krefl.

Poročilo s tekme:

Bravo Radomlje
Sportal Bravo v Stožicah do osme zmage v sezoni

Bravo je zdaj pri 30 točkah in ima pred današnjim tekmecem že enajst točk naskoka. Aluminij z 19 točkami ostaja na devetem mestu, v spomladanskem delu prvenstva pa bo bil hud boj za obstanek v prvoligaški družbi.

Maribor po infarktni končnici skočil na vrh

V soboto zvečer je bilo pestro v Ljudskem vrtu. Maribor je izkoristil priložnost in se z zmago nad Domžalami (1:0) zavihtel na vrh in na način v boju za jesenski naslov vrgel rokavico kanarčkom. Junak srečanja je postal Jan Repas, ki je v 91. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Takoj na začetku sodnikovega dodatka je Milec podal pred gol, Vuklišević je žogo s peto odbil nazaj, toda natančno na nogo osamljenega Repasa, ki jo je s silovitim udarcem poslal v mrežo. Mariborčani so zdaj po 20 odigranih tekmah na vrhu prve lige z 39 točkami, Koper ima točko manj.

Poročilo s tekme:

NK Maribor : NK Domžale, 1. SNL
Sportal Repas v sodnikovem podaljšku šokiral Domžalčane

Domžale so na drugi strani zabeležile osmi poraz na svoji 19. tekmi v tej sezoni, s 23 točkami pa so uvrščene na šesto mesto.

Maribor : Domžale, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 41

Olimpija nasmejana v Domžalah

Na drugi sobotni tekmi so nogometaši Olimpije z 1:0 odpravili Radomlje. V 21. minuti je edini zadetek na tekmi z bele pike dosegel Mustafa Nukić, ki je bil uspešen še sedmič v tej sezoni. Olimpija se je tako oddolžila za poraz v Stožicah, ko so Radomlje kar senzacionalno ugnali s 3:2.

Poročilo s tekme:

NK Radomlje : NK Olimpija, 1. SNL
Sportal Olimpija strla odpor Radomelj

Olimpija je sicer po štirih tekmah (vključno s pokalom) le dočakala zmago, kljub temu pa Ljubljančani, odkar se je na trenerski stolček vrnil Dino Skender, še niso dočakali tekme, na kateri bi zadeli v polno več kot enkrat.

Radomlje : Olimpija, foto: Nik Moder/Sportida:

Fotogalerija
1 / 24

Kosić ugnal nekdanji klub, Tabor prekinil negativni niz

Prvoligaška karavana se je v soboto najprej ustavila na Krasu, kjer je Tabor po kar desetih tekmah brez zmage vendarle vknjižil tri točke. Četa Dušana Kosića je z 2:1 ugnala Celje, ki je sicer po golu Žana Benedičiča v 37. minuti na Krasu povedel. A sledil je odgovor Sežane, že šest minut po golu Celja je izid na 1:1 poravnal Ndzengue Fahd, za zmago domače ekipe pa je v 76. minuti zadel Mihael Briski. Sežančani so do te tekme nanizali kar sedem porazov, zmagali niso na kar desetih tekem, v mučnem obdobju, ko jim niso šle na roke številne poškodbe, nezadovoljstvo pa so pokazali tudi nad številnimi sodniškimi odločitvami, pa so zdrsnili proti dnu razpredelnice. 

Poročilo s tekme: 

NŠ Mura NK Tabor Sežana
Sportal Tabor si je vsaj nekoliko oddahnil in poglobil krizo Celja

Kosić je tako negativni niz, kakršnega ne pomni v 1. SNL, prekinil proti nekdanjemu klubu, s katerim je pred dvema sezonama posegel po zvezdah in postal slovenski prvak. Z rezultatsko krizo se ukvarja tudi gostujoči strateg Simon Sešlar. Na zadnjih petih tekmah je osvojil zgolj točko, Celje pa bo prezimilo v spodnji polovici razpredelnice, kar je bistveno manj od pričakovanj klubskega vodstva.

1. SNL, 20. krog:

Sobota, 11. december:
Tabor : Celje 2:1 (1:1)
Fahd 43., Briški 76.; Benedičič 37.

Radomlje : Olimpija 0:1 (0:1)
Nukić 21./11m.

Maribor : Domžale 1:0 (0:0)
Repas 90.+1

Nedelja, 12. december:
Bravo : Aluminij 2:1 (0:0)
Kavčič 65., Kramarič 68.; Krefl 89.

Koper : Mura 2:2 (0:0)
Colley 59., Žužek 90.+6; Mulahusejnović 81., Bobičanec 84.

Najboljši strelci:

11 – Maks Barišić (Koper),
7  Ognjen Mudrinski (Maribor), Mustafa Nukić (Olimpija), 
6 – Amadej Maroša (Mura), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Bede Osuji (Koper), Kaheem Parris (Koper), 
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Lovro Maružin (Bravo), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje),
...

Ne spreglejte