Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 2. 2022,
19.54

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

7

Natisni članek

Damir Čontala Dino Skender NK Mura NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telemach 1. SNL

Sreda, 9. 2. 2022, 19.54

2 leti, 2 meseca

1. SNL, 17. krog (zaostala tekma)

Olimpija ugnala prvaka in poslala sporočilo Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

7

Olimpija Mura | Veselje nogometašev Olimpije po avtogolu Nardina Mulahusejnovića za vodstvo zmajev z 1:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Veselje nogometašev Olimpije po avtogolu Nardina Mulahusejnovića za vodstvo zmajev z 1:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so v uvodnem dejanju v letu 2022, v Stožicah so pred 750 gledalci igrali zaostalo tekmo 17. kroga 1. SNL, premagali branilce naslova Muro. Edini zadetek na srečanju je dosegel gostujoči napadalec Nardin Mulahusejnović, ta je v 8. minuti nesrečno zatresel lastno mrežo. Zmaji so si pripravili kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva, nevarni pa so bili tudi gostje, ki jih je prvič v 1. SNL vodil Damir Čontala, a se je na vratih zeleno-belih izkazal novi vratar Ivan Banić. Olimpija za vodilnim Mariborom s tekmo manj zaostaja le še za pet točk.

Poročilo s tekme:

Olimpija Mura
Sportal Olimpija se je približala vodilnemu Mariboru

Ljubljanska Olimpija je v zimskem prestopnem roku dodobra prevetrila zasedbo. V zelo pomembnem dvoboju za najvišja mesta v 1. SNL je v sredo premagala branilce naslova iz Murske Sobote. Trener zmajev Dino Skender je proti Muri od prve minute ponudil priložnost štirim zimskim novincem. Med vratnici je stopil Hrvat Ivan Banić, v začetni enajsterici pa so se znašli še njegovi rojaki Marin Pilj, Ivan Prtajin in povratnik Mario Kvesić. Pri gostih, ki so se po koncu jesenskega dela poslovili od dolgoletnega trenerja Anteja Šimundže, je krstni nastop v 1. SNL vknjižil hrvaški vratar Marin Ljubić.

Fotogalerija s tekme, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 43

Na dvoboju, ki se je spremenil v festival novincev, sta prvi nastop za zmaje v nadaljevanju srečanja vpisala še Robert Mudražija in pa Aljoša Matko. Nekdanji vijol'čni bojevnik in napadalec Maribora je odigral zadnje tri minute, še več priložnosti pa bi lahko morda imel v nedeljo, ko bodo v Stožicah gostovali njegovi nekdanji soigralci v vijoličnih dresih. Pri Muri sta v drugem polčasu zaigrala tudi novinca Amir Beganović in pa Miha Kompan Breznik, stari znanec ljubljanskega občinstva, saj se je mladi bočni branilec jeseni dokazoval prav pri Olimpiji, prvič je črno-bele kot prvi trener vodil Damir Čontala

Damir Čontala je ob trenerskem krstu v 1. SNL ostal brez točk v Ljubljani. Mura je nazadnje premagala Olimpijo v gosteh daljnega leta 2004! | Foto: Grega Valančič/Sportida Damir Čontala je ob trenerskem krstu v 1. SNL ostal brez točk v Ljubljani. Mura je nazadnje premagala Olimpijo v gosteh daljnega leta 2004! Foto: Grega Valančič/Sportida

Zmago je gostiteljem zagotovil nesrečen avtogol Mure, ki ga je v 8. minuti po "asistenci" Maria Kvesića dosegel Nardin Mulahusejnović. V nadaljevanju ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, razmerje strelov na gol je bilo 11:9 za gostitelje (7:3 v strelih v okvir vrat), a je ostalo pri rezultatu 1:0. 

Olimpija je tako v koledarsko leto 2022 vstopila s pomembno zmago, s katero se je vodilnemu Mariboru približala na pet točk. V nedeljo se tako lahko (s tekmo manj) z morebitno zmago na večnem derbiju približa vijolicam le na dve točki zaostanka! Mura ostaja na petem mestu, za Mariborom zaostaja za 10 točk.

Šporarju se je uresničila želja. Se mu bo tudi v nedeljo?

Tekma bi morala biti prvotno odigrana v jesenskem delu, tik pred zgodovinsko zmago črno-belih v Evropi nad Tottenhamom. Takrat je Muro, ki v tej sezoni prvič brani naslov slovenskega prvaka, še vodil Ante Šimundža, njen dres pa je nosil slovenski nogometaš Žan Karničnik. Dvoboja v Stožicah vendarle ni bilo. Zaradi velikega števila okužb z novim koronavirusom v vrstah gostiteljev, ki so dvigovale prah in spravljale v slabo voljo goste iz Prekmurja, je bila tekma odpovedana. Odigrana je bila danes, z njo pa se je tudi uradno začel spomladanski del.

Olimpiji je veliko sreče pred spopadom zaželel njen nekdanji napadalec in velik navijač Andraž Šporar. ''Zmaji, tudi iz Anglije navijam za vas. Premagajte Muro, premagajte Maribor.  Srečno, Olimpija!,'' si 27-letni slovenski reprezentant, ki si nogometni kruh služi pri Middlesbroughu, želi, da bi zmaji premagali tako Muro kot tudi Maribor, ki prihaja v Stožice v nedeljo, 13. februarja:

To je bila prva prvoligaška tekma, odigrana v letu 2022. Zaradi državnega odloka o zajezitvi epidemije novega koronavirusa je lahko dvoboj v Stožicah v živo spremljalo 750 gledalcev, med njimi pa ni bilo gostujočih navijačev (do nadaljnjega bo tako pravilo Nogometne zveze Slovenije (NZS) veljalo tudi na drugih tekmah), kar je bila velika škoda za goste, navajene podpore zvestih privržencev, ki so v preteklosti zelo napolnili ljubljanske tribune.

Maribor Marcos Tavares
Sportal V slovenskem nogometu se vse bolj govori hrvaško

1. SNL, 17. krog (zaostala tekma):

Sreda, 9. februar:
Olimpija : Mura 1:0 (1:0)
Mulahusejnović 8./ag.
Poročilo s tekme

Najboljši strelci:

11 – Maks Barišić (Koper),
7  Ognjen Mudrinski (Maribor), Mustafa Nukić (Olimpija), 
6 – Amadej Maroša (Mura), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Bede Osuji (Koper), Kaheem Parris (Koper), 
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Lovro Maružin (Bravo), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje) ...

Ne spreglejte