Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2022,
23.18

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

5

Natisni članek

ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Radomlje 1. SNL Prva liga Telemach

Nedelja, 31. 7. 2022, 23.18

1 leto, 8 mesecev

1. SNL, 3 KROG

Neverjetno, kaj je zapravila Mura! Koper ugnal Maribor, Olimpija na vrhu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

5

Olimpija Bravo | Olimpija je nastopila prvič po nesrečnem izpadu iz Evrope proti Sepsiju in ohranila stoodstotni izkupiček v 1. SNL. | Foto Vid Ponikvar

Olimpija je nastopila prvič po nesrečnem izpadu iz Evrope proti Sepsiju in ohranila stoodstotni izkupiček v 1. SNL.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v mestnem obračunu ugnali Bravo (1:0) in se vrnili na prvo mesto, Koprčani so v "superpokalnem" derbiju kroga premagali Maribor (2:1), Celje in Mura sta v razburljivem srečanju, v katerem so gostje vodili že s 3:0, remizirala s 3:3. Radomlje so v gosteh ugnale Gorico (1:0), Domžale in Tabor sta se razšla brez zmagovalca (1:1). V prihodnjem krogu bo pozornost imel večni derbi v Ljudskem vrtu.

Roman Pylypchuk
Sportal Potrti Muri se kaj takšnega ni zgodilo še nikoli!

1. SNL, 3. krog:

Petek, 29. julij:
Gorica : Radomlje 0:1 (0:1)
Hadžić 25.

Sobota, 30. julij:
Domžale : Tabor 1:1 (1:0)
Vuk 14.; Tolić 90.+5

Nedelja, 31. julij:
Olimpija : Bravo 1:0 (0:0)
Ratnik 78.

Koper : Maribor 2:1 (1:1)
Kotnik 31., Osuji 53.; Baturina 34.
Parris (Koper) je zapravil 11-m v 58. minuti.

Celje : Mura 3:3 (0:2)
Vuklišević 59., Mayeuski 89., Božić 90.+3/11-m; Klepač 35., Maruško 45., Daku 55.

Zmaji nadaljujejo stoodstotni izkupiček

Ranjena Olimpija je le tri dni po bolečem izpadu iz Evrope v ljubljanskem mestnem obračunu premagala Bravo (1:0), nadaljevala stoodstotni izkupiček v tej sezoni in se vrnila na vodilni položaj. Čeprav v zmajevem gnezdu v zadnjih tednih ni manjkalo stresnih trenutkov in odmevnih menjav, mladi španski trener Albert Riera za zdaj spretno krmari med izzivi. Vsaj kar se slovenske lige tiče. Nanizal je še tretjo zaporedno zmago brez prejetega zadetka. Po Muri in Taboru je prekrižal načrte še Šiškarjem.

Zmagoviti zadetek na ljubljanskem derbiju je dosegel Marcel Ratnik in proslavljal strelski prvenec za zmaje. | Foto: Vid Ponikvar Zmagoviti zadetek na ljubljanskem derbiju je dosegel Marcel Ratnik in proslavljal strelski prvenec za zmaje. Foto: Vid Ponikvar

Mestni spopad je v prvem polčasu ponudil uspavanko, edini strel v okvir vrat so usmerili gostje iz Spodnje Šiške, bolj kot se je srečanje bližalo koncu, bolj so postajali nevarnejši gostitelji. V 73. minuti je mrežo nekdanjega kluba zatresel Mustafa Nukić, a se ni dolgo veselil, saj je bil njegov zadetek zaradi nedovoljenega položaja po asistenci VAR upravičeno razveljavljen. Le pet minut pozneje je bil pred vrati Matije Orbanića najbolj zbran Marcel Ratnik. Mladi branilec zmajev je, potem ko se je žoga odbila od prečke v njegovo smer, spretno potisnil žogo v mrežo in se razveselil strelskega prvenca za Olimpijo. Zmaji so zadržali tesno prednost do konca in se vrnili na prvo mesto. V prihodnjem krogu jih čaka večni derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, foto Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 35

Koper jo je zagodel Mariboru

Andrej Kotnik je v tej sezoni v vroči strelski formi. | Foto: FC Koper Andrej Kotnik je v tej sezoni v vroči strelski formi. Foto: FC Koper Slovenski prvak Maribor je vstopil v naporen poletni ciklus, v katerem ga čakajo evropski tekmi z najboljšim finskim klubom HJK Helsinki, vmes pa še večni derbi z Olimpijo. Zato ni začudila odločitev Radovana Karanovića, ki je na "superpokalnem" obračunu na Bonifiki v udarno enajsterico uvrstil kar tri novince. Od prve minute so zaigrali Andraž Žinič, Vladan Vidaković in komaj 17-letni up iz nogometne šole Tine Čuk. Koprčani, ki so v četrtek nesrečno po podaljšku izpadli iz Evrope v Liechtensteinu, so vstopili v dvoboj s ciljem, da izboljšajo učinkovitost v napadu. Če jih je na zadnjih tekmah pustila na cedilu, je bilo tokrat bolje.

Andrej Kotnik je v 31. minuti povedel kanarčke v vodstvo, a so se gostitelji veselili le tri minute, saj je izenačil najboljši strelec Maribora Roko Baturina. Na začetku drugega dela je v polno zadel Bede Osuji, to je bil prvi zadetek Zeljkovićih izbrancev v tej sezoni, ki ga ni dosegel Kotnik. Prednost Kopra bi se lahko še povišala, a je Kaheem Parris v 58. minuti z najstrožje kazni zatresel prečko. Primorci so bili boljši tekmec, prednost po dolgem sodnikovem podaljšku, ki se je zavlekel v deveto minuto, so ohranili do konca. Koper se je na lestvici povzpel na tretje mesto, Maribor je po že drugem porazu v tej sezoni padel na osmo mesto.

Celjani vstali od mrtvih, Mura zapravila prednost 3:0

Mura je v prejšnjem tednu nadoknadila zaostanek proti Domžalah in tokrat dopustila veličasten preobrat Celjanom. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura je v prejšnjem tednu nadoknadila zaostanek proti Domžalah in tokrat dopustila veličasten preobrat Celjanom. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Najbolj razburljivo srečanje 3. kroga je potekalo v knežjem mestu. Mura je pripotovala v Celje še pod vtisom bolečega izpada iz Evrope, ko je v četrtek po loteriji 11-metrovk trčila v irsko čer. Izbranci Damirja Čontale so v Celju zaigrali bolje, si v zaključku prvega polčasa prek Mihaela Klepača in Matica Maruška priigrali prednost z 2:0, ko pa je Mirlind Daku v 55. minuti popeljal goste v vodstvo s 3:0, to je bil že tretji zadetek napadalca iz Kosova v tej sezoni, pa so se Celjani znašli v skoraj brezizhodnem položaju.

Gostitelji pa vseeno niso vrgli puške v koruzo. Damjan Vuklišević je znišal na 1:3, nato se je dogajanje preselilo pred vrata Matka Obradovića, ki je nato v zadnjih minutah prejel še dva zadetka. Najprej ga je po natančnem strelu z glavo premagal Ivan Mayeuski, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je za izjemen preobrat poskrbel Ivan Božić. Hrvat je zadel z bele točke, na katero je sodnik Slavko Vinčić pokazal po igranju Darricka Morrisa z roko v svojem kazenskem prostoru.

Celjani so tako še tretjič zapored remizirali, Mura pa je za razliko od prejšnjega tedna, ko je proti Domžalam zaostanek z 1:3 pretopila v epsko zmago s 4:3, tokrat sama zapravila ogromno prednost. To je bil še drugi udarec za slovenskega prvaka iz leta 2021 v stresnem tednu.  

Andraž Žinič
Sportal Prestop, ki se je zgodil v enem popoldnevu

Tabor spravil v slabo voljo Domžale

Zadnjeuvrščeni Tabor je pod vodstvom Dušana Kosića v Domžalah osvojil prvo točko v tej sezoni. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Zadnjeuvrščeni Tabor je pod vodstvom Dušana Kosića v Domžalah osvojil prvo točko v tej sezoni. Foto: Vid Ponikvar/Sportida V Športnem parku v Domžalah je v soboto potekal derbi začelja. Domžale in Tabor sta se potegovala za prvo zmago v tej sezoni, na koncu pa ostala brez nje. Čustveni obračun, pred katerim so se nogometaši z minuto molka poslovili od legendarnega nogometaša in trenerja Domžal Filipa Filipovskega (1948–2022), se je razpletel brez zmagovalca.

Sprva je bolje kazalo rumeni družini. Najboljši strelec Domžal v zgodovini 1. SNL, izkušeni napadalec Slobodan Vuk, je v 14. minuti povedel gostitelje v vodstvo. To je bil že njegov 58. zadetek v prvi ligi. Domžalčani bi lahko v nadaljevanju povišali prednost, a je reprezentant Dominikanske republike Christian Schoissengeyr dvakrat zatresel vratnico.

Sportal Domžale zavite v črno, poslovil se je Filip Filipovski

Sežančani so v drugem polčasu pokazali bistveno več v napadu, skušali izenačiti rezultat v izdihljajih srečanja, igrala se je že peta minuta sodnikovega podaljška, pa je po mojstrskemu diagonalnemu strelu z okrog 13 metrov izenačil Hrvat Tom Alen Tolić. Domači strateg Simon Rožman je tako še tretjič zapored ostal brez zmage, zadnjeuvrščeni Tabor se je pod vodstvom Dušana Kosića veselil dragocene točke, ki mu pomeni ogromno pred nadaljevanjem sezone.

Simon Rožman
Sportal Razočaranega Rožmana zmotil otročji odziv

Radomlje po zmagi v Novi Gorici spet prve

Izbranci Nermina Bašića so v uvodnih treh krogih osvojili kar sedem točk. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Izbranci Nermina Bašića so v uvodnih treh krogih osvojili kar sedem točk. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tretje dejanje napornega prvoligaškega maratona, kjer bo prvak znan šele čez slabo leto, se je začelo v petek v Novi Gorici. Pomerila sta se tekmeca, ki ju druži spoznanje, da sta drug za drugim osvojila drugoligaški naslov. Radomljani v sezoni 2020/21, Novogoričani sezono za tem. Če bo šlo vrtnicam v tej sezoni tako dobro, kot je šlo "mlinarjem", bodo lahko navijači štirikratnih slovenskih prvakov zelo zadovoljni. Prvi cilj povratnika v prvoligaško druščino je obstanek v elitni druščini.

A v petek so se zmage veselili gostje, tri točke je Radomljam pristreljal 23-letni bosanski napadalec Nedim Hadžić v 25. minuti tekme. Radomljani so se v prejšnji sezoni podpisali pod zgodovinski uspeh in prvič obstali v 1. SNL, v tej sezoni, ko še naprej poteka sodelovanje s splitskim Hajdukom, želijo storiti še korak več. Zdaj s sedmimi točkami celo vodijo v ligi. 

Nermin Bašić
Sportal Največja senzacija 1. SNL ruši rekorde

Lestvica:

1. Olimpija 3 tekme - 9 točk 
2. Radomlje 3 - 7
3. Koper 3 - 6
4. Mura 3 - 4
5. Celje 3 - 3
6. Gorica 3 - 3
7. Bravo 3 - 3
8. Maribor 3 - 3
9. Domžale 3 - 2
10. Tabor 3 - 1

Najboljši strelci:

3 - Mirlind Daku (Mura), Andrej Kotnik (Koper),
2 - Roko Baturina (Maribor), 
...

Ognjen Mudrinski
Sportal Kralj 1. SNL po škandalu odšel na drugi konec sveta
 
Ne spreglejte