Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2022,
22.08

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Natisni članek

FC Koper NŠ Mura Prva liga Telemach 1. SNL NK Bravo NK Radomlje ND Gorica NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 24. 7. 2022, 22.08

1 leto, 9 mesecev

1. SNL, 2. KROG

Sedmi gol za popoln preobrat v Fazaneriji, podprvaki nemočni proti Bravu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

2

Mura Domžale Nikola Petković | Nikola Petković je po evropskem zdaj zabil še prvi prvoligaški gol za Muro. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Nikola Petković je po evropskem zdaj zabil še prvi prvoligaški gol za Muro.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Drugi krog prve nogometne lige se je sklenil z dramo v Fazaneriji: Domžale so ob polčasu vodile s 3:1, na koncu pa je Mura slavila s 4:3. Olimpija je edina še stoodstotna. Tabor je premagala z 1:0. Lahko bi zmagala z 2:0, a je Mustafa Nukić zapravil 11-metrovko. Aktualni prvak Maribor je s 3:2 premagal povratnico med prvoligaško druščino Gorico in tako prišel do prvih treh točk. Podprvaki iz Kopra niso mogli premagati Matije Orbanića in Bravo je slavil z 1:0.

Obradović je v prvem polčasu dobil tri gole, dvakrat je sam slabo posredoval. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Obradović je v prvem polčasu dobil tri gole, dvakrat je sam slabo posredoval. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V Fazaneriji je Mura, ki je v prvem krogu ostala brez točke, začela dobro. Po lepi timski akciji je po podaji Luka Bobičanca v 17. minuti v gol Domžal žogo potisnil Mirlind Daku. A le nekaj minut pozneje se je tekma obrnila na glavo. Po dveh slabih posredovanjih Matka Obradovića sta zadela Janez Pišek in prvič v prvi ligi 18-letni Mark Strajnar. Drame pa še ni bilo konec. Bobičanec je priigral 11-metrovko, jo sam izvajal, a zgrešil. Vse to se je zgodilo v razmaku vsega 15 minut. V 39. minuti pa še napaka v obrambi Mure in s prvim golom v sezoni je Arnel Jakupović Domžale povedel v vodstvo s 3:1. Velike težave za črno-bele, ki pa so v prvem polčasu dvakrat zatresli prečko.

Fotogalerija s tekme Mura : Domžale (Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 38

Mura je po odmoru odločno krenila po preobrat. In to uspešno. Daku je v 61. minuti z drugim golom na tekmi znižal na 2:3. Šest minut pozneje še tretja prečka Mure, a bi Matic Maruško odbito žogo lahko pospravil v gol, pa ga je povlekel za dres Janez Pišek. Ta je bil izključen, Daku pa je izvedel 11-metrovko. Ajdin Mulalić mu je sicer branil, a je prehitro stopil s črte. In 11-metrovko so morali ponoviti. Zdaj je streljal Bobičanec in bil tokrat uspešen. Dvajset minut pred koncem tekme je bilo 3:3. Popoln preobrat v zadnjih minutah povsem napadalno usmerjene Mure je v 90. minuti dokončal Nikola Petković, ki je v navalu navdušenja slekel dres in skušal splezati na tribuno, da bi slavil z navijači.

Mura je v drugem polčasu za popoln preobrat zabila tri gole. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura je v drugem polčasu za popoln preobrat zabila tri gole. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Olimpija edina s stoodstotnim točkovnim izkupičkom

Olimpija je v Sežani zagospodarila na igrišču od prve minute, v drugem polčasu pa sta bili ekipi bolj enakovredni. Za pogumen začetek so bili Ljubljančani nagrajeni že v 18. minuti. Mustafa Nukič in Almedin Ziljkić sta izvedla dvojno podajo, po kateri je slednji sam po sredini ušel v kazenski prostor in matiral sicer zanesljivega Jana Koprivca.

V uvodu drugega dela je imel Nukić priložnost, da po prekršku v kazenskem prostoru - Sežanci so burno protestirali - z bele točke poviša na 2:0, a je dvoboj mož na moža dobil Koprivec. Le dve minuti kasneje je v kazenskem prostoru Olimpije padel Adnan Zeljković, med obrambo ga je zadel Matevž Vidovšek, a sodnikova piščalka je ostala nema.

1. SNL, 2. krog:

Petek, 22. julij:
Radomlje : Celje 1:1 (0:0)
Jazbec 90.; Matić 53.

Sobota, 23. julij:
Maribor : Gorica 3:2 (2:1)
Baturina 20., Žugelj 45+1, Brnić 53.; Velikonja 17., Kronaveter 60./a.g.

Nedelja, 23. julij:
Bravo
: Koper 1:0 (1:0)
Kurtović 44.

Tabor Sežana : Olimpija 0:1 (0:1)
Ziljkić 19.
Nukiću je Koprivec v 48. minuti branil 11-metrovko.

Mura : Domžale 4:3 (1:3)
Daku 17., 61., Bobičanec 70./11-m, Petković 90.; Janez Pišek 24., Strajnar 27., Jakupović 38.
Bobičanec je v 31. minuti zapravil 11-metrovko.
Dakuju je Mulalić v 69. minuti branil 11-metrovko, a so jo ponovili.

V Šiški blestela vratarja, odločil Kurtović

Zelo zanimivo je bilo v Spodnji Šiški. Bravo bi lahko povedel že na začetku, ko se je po samostojnem prodoru Luka Štor sam znašel pred Adnanom Golubovićem, a se je slednji izkazal z obrambo. Pri Koprčanih je bil v prvem polčasu posebej nevaren Kaheem Parris. Najprej v 27. minuti, ko je njegov strel s petih metrov vratar Matija Orbanič ubranil, potem pa še v 37. in 41. minuti. Najprej je celo zatresel prečko, v nadaljevanju te akcije je vratar domačih ubranil še strel Anisa Jašaragića, nekaj minut zatem pa je bil sam tri metre od gola, a je bil spet prevelika ovira vratar.

Fotogalerija s tekme Bravo : Koper (Nik Moder/Sportida):

Fotogalerija
1 / 20

Na drugi strani je bil vratar Kopra Golubović v 34. minuti še enkrat na pravem mestu ob novem nevarnem strelu Štora, a je pred koncem prvega dela le klonil. Bravo je v 44. minuti izvedel hitro akcijo, po kateri je Šaranić dobro zaposlil Almina Kurtovića, ta pa je s kakšnih osmih metrov dosegel prvenec v prvoligaški konkurenci. Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo manj aktivno. Pobudo so sicer prevzeli Koprčani, ki so do 69. minute opravili vseh pet menjav, a spet niso bili učinkoviti. Bravo je odlično stal v obrambi.

Prvaki do prve zmage, v Ljudskem vrtu padlo pet golov

Rok Kronaveter je prispeval dve podaji, zabil pa tudi avtogol, a se z Mariborom veselil zmage s 3:2 nad Gorico. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rok Kronaveter je prispeval dve podaji, zabil pa tudi avtogol, a se z Mariborom veselil zmage s 3:2 nad Gorico. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na edini sobotni tekmi sta se na Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Gorica. Vijolični, ki so v prvem krogu doživeli presenetljiv poraz proti Radomljam (0:3) in v minulih treh tekmah na svoji zelenici sploh še niso dosegli gola, so zabili tri, oziroma štiri, če štejemo še avtogol Roka Kronavetra in se veselili prve zmage v tej sezoni 1. SNL.

Začelo se je sicer s šokom Etiena Velikonje v 17. minuti, nato so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke. Od zaostanka do vodstva so prišli že v prvem polčasu, ko sta zadela Roko Baturina (20. minuta) in Nino Žugelj (45+1), s prvencem v mariborskem dresu, po odmoru pa so domači nadaljevali z agresivno igro in v 53. minuti po zadetku Ivana Brnića vodili že s 3:1.

Končni izid tekme je v 60. minuti postavil Kronaveter z avtogolom. Kronaveter je bil sicer podajalec pri prvem in tretjem golu Maribora.

St. Patrick's Athletic : NK Mura, konferenčna liga, Mirlind Daku
Sportal Mura z remijem iz Irske, razočaranje za Koper, še večje za Olimpijo
NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov, Ivan Brnić
Sportal Maribor v Ljudskem vrtu preživel napade Šerifa

Radomljani in Celjani remizirali

Drugi krog prvoligaškega plesa sta v petek odprla Radomlje in Celje. Radomljani so se podpisali pod največje presenečenje prvega kroga, potem ko so kar s 3:0 zmagali v gosteh pri Mariboru, a tokrat so bile v Športnem parku v Domžalah v podrejenem položaju. Nogometaši iz Knežjega mesta so bili napadalnejši, domača obramba pa se jim je dobro upirala vse do 53. minute, ko je mrežo Emila Velića zatresel 24-letni hrvaški napadalec Tin Matić, ki je dobro izkoristil podajo Nigerijca Chukwubuikema Ikwuemesija. A Celjani so vendarle ostali brez treh točk, v 90. minuti sta namreč Ivan Ćalušić (podajalec) in Rok Jazbec (strelec) poskrbela za izenačenje in delitev točk. Radomlje tako s štirimi točkami ostajajo vodilno moštvo lige.

Fotogalerija s tekme Radomlje : Celje (Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 26

Lestvica:

1. Olimpija  2 tekmi - 6 točk
2. Radomlje 2 - 4
3. Gorica  2 - 3
4. Mura  2 - 3
5. Koper 2 - 3
6. Maribor 2 - 3
7. Bravo 2 - 3
8. Celje 2 - 2
9. Domžale 1 - 1
10. Tabor Sežana  2 - 0

Najboljši strelci:

2 - Andrej Kotnik (Koper), Mirlind Daku (Mura)
1 - Arnel Jakupović (Domžale), Luka Cerar (Radomlje), Luka Bobičanec (Mura), Đorđe Crnomarković (Olimpija), Mario Čuić (Radomlje), Alen Krajnc (Gorica), Samuel Pedro (Olimpija), Jakoslav Stanković (Tabor), Luka Vekić (Gorica), Tin Matić (Celje), Rok Jazbec (Radomlje), Etien Velikonja (Gorica), Roko Baturina (Maribor), Nino Žugelj (Maribor), Ivan Brnić (Maribor), Janez Pišek (Domžale), Nikola Petković (Mura) ...

Ne spreglejte