Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 7. 2022,
11.38

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach Marko Šuler NK Maribor NK Maribor NK Domžale Andraž Žinič

Petek, 29. 7. 2022, 11.38

1 leto, 8 mesecev

Andraž Žinič

Prestop, ki se je zgodil v enem popoldnevu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Andraž Žinič | Andraž Žinič je v Ljudskem vrtu že večkrat gostoval v dresu Domžal ... | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Andraž Žinič je v Ljudskem vrtu že večkrat gostoval v dresu Domžal ...

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni prvak Maribor ima novega branilca. Andraž Žinič je prišel iz Domžal in sklenil triletno pogodbo. Trenerju Radovanu Karanoviću, ki se je po poškodbi kapetana Martina Milca znašel v težavah, bo na razpolago že konec tedna na derbiju v Kopru, nato pa ga čaka zahtevna naloga v Evropi, saj bo v četrtek v kvalifikacijah za evropsko ligo v Ljudskem vrtu gostoval finski prvak HJK Helsinki.

Sportal Nigerijec res v Maribor? "Nič ne vemo o prestopu našega nogometaša!"

Mariborčani so menili, da trenutna izguba Martina Milca, ta bo zaradi zdravstvenih težav z igrišč odsoten še nekaj časa, pomeni resno oviro za uresničitev visokih ambicij kluba v Evropi. V obstoječem kadru niso našli primernega kandidata na položaju desnega bočnega položaja, ki bi mu v polni meri zaupali mesto v udarni enajsterici, zato je moral športni direktor Marko Šuler poseči po drugačnih potezah. Odločil se je za prihod desnega bočnega branilca, ki premore veliko izkušenj in bi lahko za 16-kratne slovenske prvake debitiral že v nedeljo.

''Milec je poškodovan, še nekaj časa ga ne bo na igrišču in poiskati smo morali novo rešitev. Našli smo najprimernejšo za vse vpletene strani, zagotovo najboljšo med uresničljivimi v našem prostoru. Izbrali smo fanta, ki je potrdil nadarjenost in ima kljub mladosti že precejšnjo kilometrino v prvoligaški konkurenci. Veseli spoznanje, da smo sklenili dogovor z Domžalami in se je lahko Andraž priključil v najkrajšem času. Dobro smo seznanjeni z njegovimi zmožnostmi, je v delovnem ritmu, pozna ligo in ga lahko takoj aktiviramo, tako da bo v kadru že za nedeljsko tekmo v Kopru,'' je prvi kadrovik kluba Šuler prepričan, da bo prihod 23-letnega slovenskega branilca, ki je v 1. SNL odigral že 70 tekem, trenerju Radovanu Karanoviću prišel še kako prav. Pri Domžalah ga je mladi biser Mitja Ilenič ''izrinil'' iz prve enajsterice, zato je bil za Žiniča klic iz Maribora kot naročen.

Peklenski teden NK Maribor

Prihodnji teden prinaša zelo naporne izzive. Najprej bodo Mariborčani v nedeljo gostovali v Kopru, nato v četrtek v Ljudskem vrtu iskali pot do daljše evropske jeseni proti finskemu prvaku HJK Helsinki, le tri dni pozneje se bo na Štajerskem predstavila še Olimpija, po večnem derbiju pa čaka Mariborčane tekma z ogromnim vložkom na Finskem. Pred Mariborom je torej peklenski ritem tekem, na katerih bo Žinič, ki je v petek že opravil prvi trening v Ljudskem vrtu, ob odsotnosti poškodovanega Milca imel pomembno vlogo.

''Vse se je zgodilo hitro, prestop se je zgodil v enem popoldnevu. Zahvaljujem se za zaupanje, res sem zelo vesel, da je največji klub v Sloveniji izkazal zanimanje zame. Vem, kam prihajam. Klubske ambicije so visoke, takšne so tudi moje, rad bi zbiral lovorike in prihajam z veliko željo po nadaljnjem dokazovanju. Doslej sem bil na nasprotni strani, Domžale so mi omogočile priložnost za razvojno pot, zdaj pa sem tukaj z velikim motivom na začetku nove zgodbe. Igralce dobro poznam, telesno sem ustrezno pripravljen, saj sem opravil vse priprave in tudi pri prilagajanju taktičnim zahtevam, načinu igre verjamem, da ne bom potreboval veliko časa. Lepo bo igrati ob takšni podpori s tribun in z nestrpnostjo pričakujem prve minute na igrišču,'' je ob prihodu v Mariboru dejal Žinič, ki bo pri Mariboru nosil dres s številko 29. Ljudski vrt pozna zelo dobro, ne nazadnje je na njem lani nastopal tudi na evropskem prvenstvu do 21 let.

... in z mlado slovensko reprezentanco, tudi lani na Euru do 21 let. | Foto: Vid Ponikvar ... in z mlado slovensko reprezentanco, tudi lani na Euru do 21 let. Foto: Vid Ponikvar

Prestopni rok NK Maribor v tem poletju:

Prihodi: Rok Baturina/Hrv (Ferencvaroš, Mad), Ivan Brnić/Hrv (Dugopolje, Hrv), Sven Karić Šoštarič (Domžale), Andraž Žinič (Domžale), Marko Božić/Avt (Frosinone, Ita), Vladan Vidaković/Srb (Spartak, Srb), Marko Zalokar (Mura), Ishaq Kayode Rafiu/Nig (Rivers United, Nig)?

Odhodi: Ognjen Mudrinski/Srb (Lamphun Warriors, Taj), Đorđe Ivanović/Srb (Čukarički, Srb), Marko Alvir/Hrv (Viktoria Plzen, Češ), Antoine Makoumbou/Kon (Cagliari, Ita), Malik Sellouki/Fra (ADO Den Haag, Niz), Stevan Nikolić/Srb (Tabor)

NK Olimpija : Sepsi Sfantu Gheorghe, kvalifikacije konferenčna liga, Mario Kvesić
Sportal Enajstmetrovke usodne za Olimpijo in Muro, Koper ni zdržal v podaljšku
NK Olimpija : Sepsi Sfantu Gheorghe, kvalifikacije konferenčna liga, Mustafa Nukić
Sportal Žalost v Ljubljani se prepleta s ponosom
Ognjen Mudrinski
Sportal Kralj 1. SNL po škandalu odšel na drugi konec sveta
NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov, Radovan Karanović
Sportal Trener Maribora objokuje padec zbranosti: Drago nas je stal
 
Ne spreglejte