Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2022,
19.38

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

Natisni članek

NK Domžale Filip Filipovski

Sobota, 30. 7. 2022, 19.38

1 leto, 9 mesecev

Filip Filipovski (1948 - 2022)

Domžale zavite v črno, poslovil se je Filip Filipovski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

Nogometni klub Domžale je sporočil žalostno vest. V petek je v 75. letu starosti umrl Filip Filipovski, ki je v strokovnem vodstvu rumene družine sodeloval pri petih od šestih osvojenih lovorik.

Olimpija Bravo
Sportal Neverjetno, kaj je zapravila Mura! Koper ugnal Maribor, Olimpija na vrhu.

Nekdanjemu pomočniku trenerja in izvrstnemu trenerju vratarjev so se nogometaši NK Domžale poklonili z minuto molka pred začetkom sobotne tekme 3. kroga 1. SNL proti sežanskemu Taboru. Igralci so si v spomin na legendarnega Fičota, člana Domžal skoraj dve desetletji in očeta košarkarskega trenerja Saša Filipovskega, nadeli črne trakove.

Nekdanji trener članske zasedbe Domžal Darko Birjukov, ki se je pozneje osredotočil na delo z mlajšimi selekcijami, je v preteklosti vrsto let sodeloval s Filipovskim: "Imel je rad ljudi, imel je rad Domžale in imel je rad nogomet. Skupaj smo doživeli veliko lepega, odlično sodelovali, se veselili pomembnih zmag in lovorik ter kar je najpomembneje, postali zelo dobri prijatelji tudi izven nogometnih zelenic. Fičo, velika hvala za vse! Pogrešali te bomo."

Domžale Filip Filipovski | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Slaviša Stojanović, ki je na trenerskem stolčku popeljal Domžale do največjih uspehov v zgodovini kluba, dveh zaporednih naslovov državnega prvaka, je s Filipovskim stkal tesno vez: "Težek trenutek. Ni pravih besed, s katerimi bi lahko opisal žalost na eni strani in hvaležnost na drugi. Fičo je iz mene naredil boljšega trenerja, boljšega človeka. Ni vplival samo na razvoj vratarjev in igralcev, temveč tudi na razvoj celotnega kluba. Brez njega ne bi bil to, kar sem, in NK Domžale to, kar so. Bil je moj mentor, prijatelj, sodelavec, učitelj. Dragi moj Fičo, dragi moj učitelj, hvala ti za vse. Vem, da boš vedno nekje tukaj." 

"Družini, vsem sorodnikom in prijateljem izrekamo iskreno sožalje. Fičo, počivaj v miru," so še zapisali pri Domžalah.

Ne spreglejte