Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
14. 9. 2019,
10.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Sebastijan Škorc EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 14. 9. 2019, 10.00

4 leta, 7 mesecev

Pred tekmo s Finsko

Pred Finsko in navijaškim spektaklom: Mi nismo Makedonija!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Slovenija Belorusija odbojka | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Pred slovenskimi odbojkarji je novo dejanje na EuroVolleyju. Po zmagi nad Belorusijo jih zdaj čakajo Finci, ki jih bo spremljalo okoli dva tisoč glasnih navijačev, a še veliko več bo slovenskih. V Stožicah prireditelji pričakujejo več kot sedem tisoč navijačev. Tekma bo na sporedu ob 20.30.

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Konkurenci samozavestno sporočajo: V Stožicah ne pričakujte preveč #video
Slovenija Belorusija evropsko prvenstvo v odbojki
Sportal Le nasmehnil se je: Naj se govori, kar se hoče #video

Težko je reči, ali so Finci boljši od Belorusov, na to niso znali odgovoriti niti slovenski reprezentanti, dejstvo pa je, da gre za povsem drugačno ekipo, ki je odlična v obrambi. "Gre za dobro tehnično podkovano ekipo, ki ne dela veliko napak in v nasprotju z Rusi in Belorusi ne igra na moč. Igrajo bolj pametno, zato bomo morali biti tudi mi zelo potrpežljivi," o Fincih pove pomočnik slovenskega selektorja Alberta Giulianija Sebastijan Škorc.

Fince krasi ekipna igra, izstopajočega posameznika nimajo. "Zvezdnika nimajo, igrajo kot ekipa, če mene vprašate, je še najboljši posameznik libero Lauri Kerminen, ki igra v Rusiji, preostali pa ... Nimajo izrazitega zvezdnika, ki bi lahko sam igral, to je dejstvo," dodaja.

Kdo bo zmagal?

  • Slovenija
    96,77 %
    120 glasov
  • Finska
    3,23 %
    4 glasov
Oddanih 124 glasov

"Taktika? Ne odkrivajmo tople vode."

Sebastijan Škorc je prepričan o uspehu proti Finski. | Foto: Osebni arhiv Sebastijana Škorca Sebastijan Škorc je prepričan o uspehu proti Finski. Foto: Osebni arhiv Sebastijana Škorca Taktični načrt je jasen. "Taktika? Ne odkrivajmo tople vode, če želiš biti uspešen, moraš blesteti v bloku in obrambi ter biti dober na servisu. To so pač osnove odbojke. Če nekoga prisiliš, da napada s treh metrov, si že veliko naredil. Vemo, kaj je naša naloga," ne dela nikakršne drame pred večernim dvobojem s Finsko, ki je tako kot Slovenija na prvi tekmi dosegla prvo zmago.

"Smo favoriti skupine. Od tega ne bežimo."

A to slovenskega tabora ne skrbi, zmagi nad Severno Makedonijo ne pripisujejo velikega pomena: "Kako so Finci premagali Makedonce, nas ne zanima, mi nismo Makedonci, oni so lahko srečni, da smo tukaj, mi pa vemo, po kaj smo prišli. Mi in Rusi smo favoriti skupine in od tega ne bežimo. Zavedamo se, kaj je naša dolžnost, in tega ne bomo skrivali. Ob tem poudarjam, da nikogar ne podcenjujemo, a dejstvo je, da določene ekipe niso na naši ravni, in to bomo pokazali tudi na igrišču," napove slovenski plaz že od prve točke. "Gledati moramo na to, da se hitro zmaga, saj moramo varčevati z močmi, turnir bo dolg, čaka nas osem, devet tekem in to ni šala," opozarja.

Že na prvi tekmi je bilo vzdušje dobro, danes pa se bo tudi s pomočjo Fincev vse skupaj nadgradilo. | Foto: Grega Valančič / Sportida Že na prvi tekmi je bilo vzdušje dobro, danes pa se bo tudi s pomočjo Fincev vse skupaj nadgradilo. Foto: Grega Valančič / Sportida

Pričakujejo več kot sedem tisoč navijačev

Na prvi slovenski tekmi proti Belorusiji se je zbralo 4.500 navijačev, proti Fincem jih prireditelji pričakujejo skoraj še enkrat več, od tega blizu dva tisoč gostujočih navijačev, ki so znani po tem, da ne pazijo na svoje glasilke. "To je samo dobro. Želja vsakega je igrati pred polnimi Stožicami. Videli ste, kako lepo zadoni, ko se zberejo navijači. Veselim se že tekme, več ko bo gledalcev, bolje bo," pogovor konča Škorc.

Obračun med Slovenijo in Finsko bo na sporedu danes ob 20.30.

Preberite še:

Srbija odbojka
Sportal Rusi do druge zmage, bitka nekdanjih slovenskih selektorjev Kovaču
Slovenija Belorusija odbojka
Sportal Slovenci domače EP odprli s suvereno zmago #foto
Slovenija Belorusija evropsko prvenstvo v odbojki
Sportal Slovenci za uvod odpihnili Beloruse
Slovenija Srbija odbojka
Sportal Vsi rezultati EuroVolleyja 2019
Ne spreglejte