Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
22.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

Nicolas Rajsel Haris Vučkić Tim Matavž Robert Berić Roman Bezjak Andraž Šporar Amedej Vetrih Žan Majer Rajko Rep Adam Gnezda Čerin Domen Črnigoj Jaka Bijol Rene Krhin Josip Iličić Miha Zajc Jasmin Kurtić Petar Stojanović Uroš Korun Aljaž Struna Bojan Jokić Miha Mevlja Miha Blažič Jure Balkovec Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Luka Elsner Miloš Kostić Simon Rožman slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 22.19

4 leta, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Zaradi izrednih razmer slovenski reprezentant v Turčiji ostal brez tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Amedej Vetrih | Amedej Vetrih z Rizesporjem v ponedeljek v Turčiji ni stopil na igrišče, saj so bile vremenske razmere nemogoče za igranje nogometa. | Foto Vid Ponikvar

Amedej Vetrih z Rizesporjem v ponedeljek v Turčiji ni stopil na igrišče, saj so bile vremenske razmere nemogoče za igranje nogometa.

Foto: Vid Ponikvar

V ponedeljek bi moral biti od slovenskih reprezentantov na delu v tujini v akciji Amedej Vetrih, a je tekma prve turške lige njegovega Rizesporja odpadla zaradi izrednih vremenskih razmer. Zanimivo, nekdanji slovenski reprezentant Rajko Rotman je za svoj Akhisarspor igral. Kaj vse se je še dogajalo s slovenskimi nogometaši in trenerji v tujini pretekli konec tedna, pa lahko preverite v spodnjih razpredelnicah.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Amiens : Monaco 1:2 (sobota)

V sredo je v prvenstvu prišel do točke proti Lyonu, a ob zmagi Nimesa zdrsnil na predzadnje mesto v francoski prvoligaški druščini, ki ob koncu sezone vodi v drugo ligo. Po kar 11 prvenstvenih tekmah v nizu brez zmage je na hudem udaru navijačev, ki so na zadnji tekmi nezadovoljstvo in upanje na to, da bo odšel, izrazili kar z velikim transparentom, ki so ga razprostrli. Točka proti velikanu francoskega nogometa je bila kljub vsemu uspeh, mladi slovenski trener pa verjame, da lahko pomeni tudi prelomnico. "Pokazali smo veliko. Predvsem pa to, da držimo skupaj. Upam, da bo to prelomnica in nam bo končno steklo," je povedal po remiju brez zadetkov v Lyonu. Priložnost, da po 2. novembru lani, ko je nazadnje zmagal, pride do novih treh točk, pa bo imel v soboto, ko v goste prihaja še en velikan francoskega nogometa Monaco, ki pa je prav tako v krizi. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah je kar trikrat izgubil in le enkrat zmagal. "Po takšni tekmi ne morem biti drugega kot jezen. Odlično smo igrali 85 minut, potem pa ves trud vrgli stran v petih minutah," je po tekmi povedal mladi slovenski trener.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Eupen 5:2 (sobota)

Slovenski trener, ki je pred kratkim pristal na klopi St. Truidna, je v četrti tekmi v vlogi trenerja belgijskega prvoligaša prišel še do tretje zmage.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Slaven Koprivnica 1:0 (nedelja)

Med tednom je v pokalu šokiral zagrebški Dinamo in ga izločil iz boja za pokalno lovoriko, tokrat pa prišel do zmage še v prvenstvu, potem ko je pred domačimi navijači z 1:0 premagal Slave Belupo in prišel do prve prvenstvene zmage v letošnjem letu. Prvo tekmo v letu 2020 je pred tednom dni namreč izgubil. Z Rečani vztrajan a tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

AEL Larnaka : APOEL 1:0 (sobota)

Branil je vso tekmo

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Granada 1:0 (sobota)

Po treh prvenstvenih tekmah brez zmage je tokrat prišel do polnega izkupička, a njegov Atletico spet ni bil prepričljiv. Proti skromni Granadi je prišel do minimalne zmage, da je osvojil vse tri točke, pa se lahko zahvali tudi slovenskemu vratarju, ki je tudi tokrat nosil kapetanski trak. Škofjeločan sicer ni imel veliko dela, zbral je dve obrambi, a je pri vodstvu svoje ekipe z 1:0 v 72. minuti s spektakularno obrambo ustavil atraktiven strel s peto nekdanjega zvezdnika Valencie in londonskega Tottenhama Roberta Soldada in poskrbel, da so tri točke ostale doma (video ogled spodaj). S tem je poskrbel za obrambo, ki je zelo odmevala zlasti na socialnih omrežjih, kjer so navijači Atletica kar tekmovali, kdo bo opisal posredovanje slovenskega vratarja z bolj mogočnimi besedami. To je bila že njegova 99. tekma španskega prvenstva, na kateri je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Cittadella : Empoli 1:2 (sobota)

Odigral je vso tekmo in po seriji tekem brez zmag prišel do druge zmage v nizu.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Brez tekme.

Ferencvarošu, ki brani naslov prvaka, gre tudi v tej sezoni odlično. Na prvem mestu ima šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem in tekmo manj. Tokrat bi moral gostovati pri Ujpestu, a je tekma zaradi nezadovoljivega stanja igralne površine prestavljena.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 1:0 (nedelja) Igral je vso tekmo in v 78. minuti prispeval podajo za končni izid.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja.

Soči je prezimil na zadnjem mestu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb - Gorica, nedelja 17.30 Z Dinamom je med tednom izpadel iz hrvaškega pokala, tako da mu ostaja boj samo še za prvenstveno lovoriko, ki jo brani. Gre mu odlično, na vrhu lestvice ima kar 9 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Tokrat gosti Gorico, ki je na šestem mestu, in pričakuje nove točke. Ljubljančana lahko pričakujemo v začetni postavi hrvaških prvakov.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se bo začelo 29. februarja. Houston je prejšnjo sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Osnabruck : Nürnberg 0:1 (sobota)

Po odmevnem prestopu iz Domžal je v prvem delu sezone v Nemčiji odigral vsega 70 minut na štirih tekmah, očitno pa se njegov status ne bo drastično spremenil niti na začetku leta 2020. Potem, ko je v drugi tekmi letošnjega leta začel od prve minute, a nato odigral le 41 minut, na naslednjih dveh tekmah spet ni dobil priložnosti za igro. Tako je bilo tudi tokrat, ko si je zmago soigralcev ogledal s klopi.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Thun : Lugano 2:1 (nedelja)

Po tem, ko je bil januarja blizu selitve iz Lugana, a prestopa v Italijo, o katerem se je pisalo, naposled ni bilo, ga nismo dočakali na igrišču. Tudi tokrat ga ni bilo niti na klopi Lugana. Po informacijah iz Švice za tekmo ni kandidiral zaradi zdravstvenih težav.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Fiorentina : Atalanta 1:2 (sobota)

Kranjčan, ki je ta teden prejel nagrado za najboljšega igralca italijanske lige v januarju, tokrat ni zadel in niti asistiral, a je bil po mnenju mnogih (tako pravi tudi ocena njegovega nastopa na portalu Whoscored.com) najboljši posameznik tekme v Firencah. Tam je igral med letoma 2013 in 2017, a so se ga pri Fiorentini kljub 37 golom in 18 asistencam v 138 nastopih znebili. "Zdaj so videli, kaj smo izpustili iz rok," je po tekmi povedal eden izmed navijačev vijoličastih, ki so v spodnjem delu prvenstvene lestvice, medtem ko je Atalanta, ki je prišla do 12. prvenstvene zmage sezone, na mestih, ki zagotavljajo ligo prvakov. Kranjčan, ki je s 14 goli četrti najboljši strelec italijanske lige, je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Dijon : Nantes 3:3 (sobota)

Na igrišče je prišel v 91. minuti, ko je njegova ekipa zaostajala z 2:3, potem pa se je s soigralci razveselil izenačujočega zadetka in točke.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Parma : Lazio 0:1 (nedelja)

Tudi v novem klubu, h kateremu je prišel januarja, igra pomembno vlogo. Od prve do zadnje minute je bil na igrišču tudi tokrat.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Napoli : Lecce 2:3 (nedelja) Igral je do 68. minute. Ko je odšel z igrišča, je njegova ekipa vodila z 2:1.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Hartberg je v jesenskem delu osvojil šesto mesto, nogometaš iz Rogatca pa je prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov. Ukrajinski podprvak se mudi na pripravah v Turčiji, kjer je nedavno s 5:0 ugnal ljubljansko Olimpijo. Verbič se je vpisal med strelce in dosegel zadetek za 2:0.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Götzepe - Rizespor (ponedeljek), tekma je bila odpovedana.

Ponedeljkova tekma turškega prvenstva, ki bi morala biti v Izmirju, je odpadla zaradi izrednih vremenskih razmer. Izmir je namreč zasnežilo (fotografijo od tam si lahko ogledate spodaj), tako da so bile razmere za igro neregularne in tekma je bila odpovedana.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Alanyaspor 1:1 (sobota)

Med tednom je spet dobil priložnost v pokalu in se pri zmagi Fenerbahčeja izkazal z asistenco, a v prvenstvu, v katerem je v tej sezoni odigral skromnih 82 minut, spet ni dobil priložnosti za igro. Vso tekem je presedel na klopi. Nazadnje je v prvenstvu zaigral v začetku oktobra lani.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Prvenstvo se bo začelo 1. marca.

Krčan je prejšnji mesec zapustil francoskega prvoligaša Saint Etienne, se preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire. V uvodnem krogu ga 1. marca čaka gostovanje v Seattlu. Berić se z moštvom nahaja na pripravah na Floridi, kjer je v četrtek s 3:1 premagal Nashville. Prvič, odkar nastopa v ZDA, je zadel v polno. Z bele točke je dosegel tretji gol za Chicago (ogled videa spodaj).

Roman Bezjak (Apoel Nikozija) ? Brez kluba

Bezjak je zapustil Apoel. V tej sezoni je v ciprskem prvenstvu nastopil le na štirih tekmah in ostal brez zadetkov. Korošec, ki išče novega delodajalca, pa ni kandidiral za srečanje.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Groningen : Vitesse 1:0 (sobota)

Vrnil se je po bolezni, zaradi katere je izpustil zadnjo tekmo, a se proti svojemu nekdanjemu klubu, pri katerem je pred leti na Nizozemskem prvič opozoril nase, ni najbolj izkazal. Z igrišča je odšel po 71 minutah igre, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Portimonense 2:1 (nedelja)

Ljubljančan tudi po 255 minutah igre za Sporting ostaja brez gola v majici lizbonskega nogometnega velikana, ki je zanj januarja odštel šest milijonov evrov. Igral je od prve do zadnje minute, a se ni uspel vpisati med strelce, čeprav je igral dobro. Sporting se je pred domačimi navijači proti predzadnjeuvrščenemu Portimonenseju mučil in celo zaostajal, a nato prišel do preobrata in pomembnih treh točk, s katerimi je skočil nazaj na tretje mesto prvenstvene lestvice, na kateri pa ima kar 15 točk zaostanka za Portom, ki je drugi. Nekdanji napadalec Olimpije je imel bolj malo priložnosti za gol, je bil pa prav on tisti, ki je v minuti zakuhal avtogol gostov, saj je Jadson po predložku z leve strani posredoval pred njim in žogo nespretno poslal v svojo mrežo. V lepi priložnosti za prvenec se je znašel tudi v 87. minuti, ko je njegov strel v kazenskem prostoru z leve strani zletel mimo vrat gostov (ogled videa spodaj).

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Emmen - Twente

Tekma, ki bi morala biti na sporedu v nedeljo, je bila odpovedana zaradi neugodnih vremenskih razmer.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

Wigan : Preston North End 1:2 (sobota)

Po tem, ko je zadnji dan januarskega prestopnega roka prišel v Wigan, še ni dobil priložnosti za igro. Tokrat ga ni bilo niti na klopi svojega kluba, pri katerem bo imel status posojenega nogometaša Brightona do konca sezone.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Huddersfield Town : Queens Park Rangers 2:0 (sobota)

Ni igral, sedel je na klopi.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

?

Brez kluba, potem ko je ta teden prekinil pogodbo z valižanskim Swanseajem.

 
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Altach je prezimil na osmem mestu.

Zlatko Dedić (Swarovski Tirol)

Avstrija, pokal, četrtfinale Austria Lustenau : Swarovski Tirol 7:6 po 11-m (2:2) (sobota) Odigral je 75 minut in v 46. minuti (ogled videa spodaj) popeljal Swarovski v vodstvo z 1:0. Swarowski Tirol je v avstrijskem prvenstvu prezimil na zadnjem (12.) mestu.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Rapid Dunaj je prezimil na tretjem mestu.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, pokal, četrtfinale

Austria Lustenau : Swarovski Tirol 7:6 po 11-m (2:2) (sobota)

Zaradi poškodbe kolena ni kandidiral za tekmo. Austria Lustenau je v drugi avstrijski ligi prezimila na šestem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

GAK je prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Lafnitz je prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Vorwärts je prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Austria Celovec je prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Liefering je prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Qabala)

Azerbajdžan, 1. liga

Salah : Qabala 3:2 (petek)

Pred dnevi je zapustil belgijski Oostende in se odpravil v Azerbajdžan, kjer je debitiral na petkovi tekmi. V igro je vstopil v 67. minuti, ko je Qabala zaostajala z 1:3. V 85. minuti je prejel rumeni karton zaradi simuliranja prekrška v kazenskem prostoru, ko je hotel izsiliti 11-metrovko, nato pa je v sodnikovem podaljšku zadel z bele točke in postavil končni rezultat (ogled videa spodaj). Tako se je vpisal med strelce že ob debitantskem nastopu za klub, za katerega je pred leti nastopal nekdanji slovenski reprezentant Dejan Kelhar.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Leuven : Lommel 3:0 (sobota) Ni branil, sedel je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Ta konec tedna ni imel tekme.  
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Leuven : Lommel 3:0 (sobota) Igral je do 70. minute.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Excelsior Virton : Union St. Gilloise 0:0 (sobota) Ni igral, sedel je na klopi.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Leuven : Lommel 3:0 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Nova sezona se še ni začela. Iz Volyna, jesenskega drugoligaškega podprvaka v Ukrajini, se je preselil v Belorusijo, kjer brani barve Dinama iz Minska, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Etar je prezimil na desetem mestu.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sloboda je prezimila na desetem mestu.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Mladost je prezimila na devetem mestu.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Apollon : Enosis 0:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos : AEL 2:0 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Dijon : Nantes 3:3 (sobota)

Ni branil, sedel je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Le Havre : Caen 1:1 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : Xanthi 0:0 (sobota)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Lamia : Larissa 0:0 (sobota) Igral je od 81. minute.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Osijek : Inter Zaprešić 1:1 (sobota) Branil je vso tekmo.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Osijek : Inter Zaprešić 1:1 (sobota) Igral je vso tekmo.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Genoa : Cagliari 1:0 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter : Milan 4:2 (nedelja)

Njegov nastop je bil zaradi poškodbe (zlom mezinca) pod vprašajem. Klub mu je  pripravil posebno karbonsko opornico, izjemen preobrat Interja, ki je drugi polčas dobil s 4:0, je spremljal s klopi za rezervne igralce.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Cagliari 1:0 nedelja 15.00 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Pordenone : Livorno 2:2 (sobota) Igral je v prvem polčasu.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Crotone : Cremonese 1:0 (sobota)

Ni igral, sedel je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Pisa : Chievo 1:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Venezia : Frosinone 0:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Pisa : Chievo 1:1 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Cittadella : Empoli 1:2 (sobota) Igral je od 25. minute

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Cosenza : Benevento 0:1 (nedelja) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Cesena : Padova 1:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Cavese : Catania 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Reggiana 5:1 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Casertana : Bisceglie 0:0 (nedelja)

Igral je od 68. minute.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je v Litvi osvojil peto mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kisvarda : Kapsovari Rakoczi 5:3 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone. Šerif je bil prvak.

Slovenski vezist je k novi, 18. prvenstveni lovoriki Šerifa prispeval bolj malo. Odigral je vsega dve prvenstveni tekmi.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Bayern München : RB Leipzig 0:0 (nedelja)

Zaradi poškodbe še ne igra. Tudi tokrat ga ni bilo niti na klopi gostov.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga

Dynamo Dresden : Darmstadt 2:3 (petek)

Ni kandidiral za tekmo.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Sonnenhof Grossaspach 2:1 (sobota)

Ni igral, sedel je na klopi.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Unterhaching 1:1 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Heracles : Fortuna Sittard 2:0 (petek)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Telstar : NEC 1:7 (petek) Ni igral, ostal je na klopi. To je rekordno visoka zmaga v gosteh kluba iz Nijmegena, odkar nastopa v drugi nizozemski ligi.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 2:0 (nedelja) Igral je vso tekmo.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Gornik Zabrze 0:0 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Gornik Zabrze 0:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 2:0 (nedelja) Igral je od 61. minute.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Lech Poznan : Rakow Czestochowa 3:0 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Legia Varšava : LKS Lodz 3:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo in debitiral v poljskem prvenstvu.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Piast Gliwice : Zaglebie Lubin 2:0 (nedelja)

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se bo nadaljevalo 28. februarja.

Chojniczanka Chojnice je po prvem delu sezone na zadnjem, 18. mestu prvenstvene lestvice.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga UD Oliveirense : Benfica B 5:0 (nedelja) Ni igral, sedel je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Voluntari : Dinamo Bukarešta 2:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Voluntari : Dinamo Bukarešta 2:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 28. februarja. Prekinil je pogodbo s švicarskim prvoligašem Zürichom, vrača se v rusko Premier League, kjer bo igral za Krila Sovjetov Samara.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Sered je prezimil na desetem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, pokal FA

Aberdeen : Kilmarnock 0:0 (sobota)

Ni branil, sedel je na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Thun : Lugano 3:2 (nedelja) Igral je od 67. minute.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Zürich : Basel 0:4 (sobota)

Igral je vso tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Schaffhausen : Winterthur 1:0 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Konyaspor : Denzilispor 0:0 Igral je vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumen karton.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Hataysor 1:1 (petek) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Altay : Boluspor 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisarspor : Menemenspor 2:2 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 29. februarja. New England je v prejšnji sezoni izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 2. marca. Portland je v prejšnji sezoni izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Tole je fotografija iz Izmirja, kjer bi moral z Rizesporjem igrati Amedej Vetrih:

Avtogol v nasprotnikovi mreži, ki ga je zakuhal Andraž Šporar:

Obramba Jana Oblaka, ko je ustavil nevaren strel Soldada:

Zadetek Zlatka Dedića (pri 0:32):

Prvi zadetek Nicolasa Rajsela v dresu Qabale (pri 6:42):

 

Prvi zadetek Roberta Berića v dresu Chicaga:

 

Ne spreglejte