Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2018,
13.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

2

Natisni članek

Euro 2020 Liga narodov Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Tomaž Kavčič

Torek, 4. 9. 2018, 13.50

5 let, 7 mesecev

Selektor Slovenije pred tekmo z Bolgarijo

Selektor Kavčič o težavah Oblaka in domnevnem jabolku spora #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

2

Tomaž Kavčič | Tomaž Kavčič bo v četrtek vodil prvo tekmo Slovenije, ki bo štela za točke. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Kavčič bo v četrtek vodil prvo tekmo Slovenije, ki bo štela za točke.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pred selektorjem slovenske nogometne izbrane vrste Tomažem Kavčičem je prva tekma, ki bo štela za točke. Po prevzemu odgovornega položaja je trikrat vodil reprezentanco, a vselej na prijateljskih dvobojih, tokrat pa se bo v četrtek pomeril z Bolgarijo v sklopu novonastale lige narodov. Med vratnicama bo znova pogrešal Jana Oblaka, a iz njegove odsotnosti noče delati drame. Na ''afero Oblak'' gleda pozitivno in verjame, da se bo že oktobra povsem zdrav priključil reprezentanci.

Selektor Tomaž Kavčič se je v pogovoru za Planet TV dotaknil številnih tem. Poudaril je, da bo Slovenija pod njegovim vodstvom poskušala zmagati na vsaki tekmi. ''Kakšni pa bi bili mi, športniki, če ne bi šli na zmago?'' je poudaril na začetku pogovora z novinarjem Damjanom Medico in si zaželel, da bi njegovi izbranci, najboljši nogometaši, kar jih po njegovem mnenju premore Slovenija, prišli do zmagovalne miselnosti.

Pogovor s Tomažem Kavčičem:

Selektorsko pot je začel z bolečima marčevskima porazoma proti Avstriji (0:3) in Belorusiji (0:2), na katerih je njegova zasedba pustila bled vtis. ''Poraza nista bila lepa, a si, če smo pošteni, več niti nismo zaslužili,'' je priznal, da so reprezentanti na tekmah v Celovcu in Ljubljani pokazali bistveno premalo.

Luka Zahović
Sportal Dinastija Zahović pred pomembno prelomnico #video

Graditi na zmagi v Črni gori

Slovenija je 2. junija premagala Črno goro z 2:0. | Foto: Vid Ponikvar Slovenija je 2. junija premagala Črno goro z 2:0. Foto: Vid Ponikvar Boljši vtis so pustili junija, ko so v Podgorici premagali Črno goro z 2:0. To je bila tudi prva zmaga 64-letnega strokovnjaka na selektorskem stolčku.

''Ta zmaga je pokazala karakter. V Podgorici ni bilo nikdar lahko igrati. Moramo graditi na temeljih te zmage, da smo čvrsti v sredini ter da imamo hiter prehod. Moramo graditi na tem in priti do bolj prepoznavne igre,'' si je zadal cilj. Del tega bo poskušal uresničiti že v četrtek, ko ga čaka tekma lige narodov proti Bolgariji. ''To bo nekaj povsem drugega od prijateljskih tekem, saj bo prisoten tekmovalni naboj. Liga narodov omogoča tudi uvrstitev na EP 2020, če si tega ne zagotoviš v kvalifikacijah,'' opozarja na pomembnost novopečenega tekmovanja, eksperimenta Evropske nogometne zveze (Uefa), v katerem nastopa Slovenija v tretjem jakostnem rangu.

Jan Oblak
Sportal Glede Jana Oblaka so se končno javili tudi pri Atleticu

Oblak je imel težave z ramo in hrbtom že prej

Jan Oblak letos še ni branil za Slovenijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Oblak letos še ni branil za Slovenijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija bo proti Bolgariji in Cipru pogrešala najboljša nogometaša. To sta Jan Oblak in Josip Iličić, odsotnost prvega vratarja Atletica pa še vedno dviga veliko prahu, saj je Škofjeločan v soboto kljub odpovedi reprezentančne akcije branil vso tekmo v španskem prvenstvu.

''Dolgo poznam Jana. Vodil sem ga že v mladi reprezentanci. Je v redu fant, z njim ne vidim težav. Ima pa resnično težave z ramo in hrbtom. Ne le zadnjih šest do sedem mesecev, ampak jih je imel že prej. Upam, da bo do naslednjega zbora že vse v redu. Na to gledam pozitivno,'' noče iz tega delati drame, pa čeprav je bil neuspešen pri navezavi stikov s 25-letnim čuvajem mreže.

Oblak od takrat, ko je postalo jasno, da je Kavčič vlogo kapetana reprezentance zaupal Bojanu Jokiću, še ni branil za Slovenijo. Je to morebitno jabolko spora, se zamera kuha zaradi kapetanskega traku? ''Dajmo se raje osredotočiti na igralce, ki so tukaj. Zaslužijo si to pozornost. Kapetan je Bojan Jokić, lahko pa bi bil še kdo drug. Hvala bogu, da so še kandidati. Če bi bil le en, to ne bi bilo dobro,'' je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo povedal selektor, ki želi Slovenijo popeljati na veliko tekmovanje. Na Euro 2020.

Jan Oblak
Sportal "Jan Oblak je naš soigralec, a si tudi mi zaslužimo spoštovanje" #video

O tem in še čem lahko več izveste v videoprispevku …

Milivoje Novaković
Sportal Novaković spet v članski reprezentanci
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!
Sportal Kek utišal Dinamo z evrogolom, dobra in slaba novica za Iličića #video
Sportal Legendarni branilec o Janu Oblaku: Odletite v Madrid in rešite spor
Tomaž Kavčič
Sportal Jan Oblak ignoriral selektorja in v zadnjem hipu spet zavrnil reprezentanco

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte