Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2024,
16.00

Osveženo pred

1 ura, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Natisni članek

Bayern München Liverpool Real Madrid Arjan Malić Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Sturm Graz Kevin Kampl Juventus RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško Atletico Madrid Benfica Lizbona Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov UEFA liga prvakov

Sreda, 2. 10. 2024, 16.00

1 ura, 50 minut

Liga prvakov, ligaški del (2. krog – sreda)

Šeško ima orožje za Juventus, Oblak se vrača v Lizbono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
Benjamin Šeško | Benjamin Šeško bo danes z Leipzigom gostil Juventus, ki ni v šestih krogih v serie A prejel niti enega zadetka. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško bo danes z Leipzigom gostil Juventus, ki ni v šestih krogih v serie A prejel niti enega zadetka.

Foto: Guliverimage

Današnji dan prinaša vsaj tri slovenske nastope v ligi prvakov. V središču pozornosti bosta Benjamin Šeško in Jan Oblak. Mladi napadalec Leipziga, ki je pred dnevi strelsko zablestel v bundesligi, jo bo skušal danes v Evropi zagosti Juventusu, vratar Atletica pa bo gostoval pri nekdanjem klubu Benfici. Dve tekmi bosta odigrani v neposredni bližini Slovenije. Sturm bo v Celovcu s Tomijem Horvatom v udarni enajsterici gostil Club Brugge, zagrebški Dinamo pa Monaco. Bayern bo gostoval v Birminghamu, ki nastopa v najmočnejšem tekmovanju po 41 letih, branilec naslova Real v Lillu, Liverpool pa bo na Anfieldu pričakal Bologno.

Albert Riera
Sportal V živo: Celjani tonejo, Portugalec se je ekspresno vpisal v zgodovino

Liga prvakov, ligaški del (2. krog):

Sreda, 2. oktober:

Današnji spored v ligi prvakov se bo začel ob 18.45 s tekmama v Gelsenkirchnu in Gironi. Šahtar bo gostil tekme med evropsko elito v Nemčiji, Girona, novinec v ligi prvakov, pa je poskrbela, da bo danes himna lige prvakov prvič odmevala na stadionu Municipal de Montilivi, ki sprejme okrog 15 tisoč gledalcev.

Španec bi med Šeškom in Vlahovićem izbral Srba

Dušan Vlahović bo danes predstavljal veliko nevarnost za vrata Leipziga. | Foto: Reuters Dušan Vlahović bo danes predstavljal veliko nevarnost za vrata Leipziga. Foto: Reuters Preostalih sedem današnjih srečanj bo potekalo v večernih urah. Leipzig bo prve točke iskal proti Juventusu. Benjamin Šeško je blestel na zadnji prvenstveni tekmi, dosegel dva zadetka v bundesligi, zdaj pa bo skušal zatresti še mrežo italijanskega velikana. Obeta se dvoboj strelcev Šeško – Vlahović, za mladega Radečana pa bo to prav posebna tekma, saj naj bi se klub iz Torina po poročanju številnih italijanskih medijev ogrel prav zanj. Juventus v tej sezoni blesti v obrambi, v serie A ni prejel še niti enega zadetka.

"Črno-beli so čvrsti v obrambi, a tudi nepredvidljivi v napadu. Imamo skrivno orožje zanje. Jasno vemo, kako jim lahko zadamo udarec," je pojasnil 21-letni Slovenec v intervjuju za La Gazzetta dello Sport in dodal, da je srečen z Leipzigom in želi z njim narediti nekaj velikega. Vsekakor pa pri tem tudi napredovati kot igralec. Ko so pri omenjenem športnem dnevniku povprašali Španca Fernanda Llorenteja, nekdanjega napadalca Juventusa, kdo mu je bolj všeč, Šeško ali Vlahović, se je odločil za Srba.

Kevin Kampl bo zaradi zdravstvenih težav preskočil srečanje z Juventusom. | Foto: Ana Kovač Kevin Kampl bo zaradi zdravstvenih težav preskočil srečanje z Juventusom. Foto: Ana Kovač

"Oba sta mlada in močna. Odločil bi se za Dušana. Mora se le izboljšati na psihološki ravni. Drugače ima vse, kar potrebuje, da postane eden najboljših napadalcev na svetu," je prepričan, da se bo Vlahović izkazal proti rdečim bikom. Kakšen bo odgovor Leipziga? Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl zaradi poškodbe mečne mišice ne bo kandidiral za nastop.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak po kaosu: Žalostno je, da se moramo pogovarjati o tem

Oblak se vrača v Lizbono

Jan Oblak je z Benfico pred desetimi leti izgubil finale evropske lige v Torinu. | Foto: Reuters Jan Oblak je z Benfico pred desetimi leti izgubil finale evropske lige v Torinu. Foto: Reuters Zaradi poškodbe danes ne bo mogel nastopiti tudi Jon Gorenc Stanković. Kapetan Sturma se je poškodoval ob nepravem času. Sturm bo danes odigral prvo domačo tekmo v ligi prvakov v Celovcu, Domžalčan pa bi lahko zaradi poškodbe komolca preskočil tudi oktobrsko reprezentančno akcijo. Tomi Horvat naj bi nastopil v prvi enajsterici, mladi Arjan Malić, ki še čaka na prvi nastop za prvo ekipo Sturma, pa bi lahko znova sedel na klopi.

Čustveno bo v Lizboni. Jan Oblak bo z Atleticom gostoval pri Benfici, klubu, s katerim je pred desetimi leti nastopil v finalu evropske lige, nato pa prestopil k madridskemu velikanu. Oba kluba sta v prvem klubu zmagala z 2:1. Portugalci so z 2:1 v gosteh premagali Crveno zvezdo, Atletico pa je bil boljši od Šeškovega Leipziga. Poleg Oblaka, ki je v vročem nedeljskem mestnem derbiju osvojil točko proti Realu (1:1), bosta zvečer za Simeonejevo četo zaigrala še dva nekdanja člana Benfice. To sta Axel Witsel in Reinildo.

Nastop Harryja Kana na gostovanju v "njegovi" Angliji je pod vprašajem. | Foto: Reuters Nastop Harryja Kana na gostovanju v "njegovi" Angliji je pod vprašajem. Foto: Reuters

V Birminghamu se bo igrala tako pomembna evropska tekma prvič po letu 1983. Prihaja Bayern München, pri katerem je zaradi poškodbe gležnja vprašljiv nastop Harryja Kana, ki je v prvem krogu mrežo Dinama zatresel kar štirikrat (trikrat z bele točke). Aston Villa je v zadnjem evropskem finalu leta 1982 v Rotterdamu premagala prav Bavarce. Bayern ni v glavnem delu lige prvakov izgubil že 41 tekem zapored. Rekord tekmovanja lahko danes še izboljša.

Borussia Dortmund Celtic
Sportal Navijači Borussie poslali sporočilo Uefi, ki ne bo všeč Čeferinu

Liga prvakov, ligaški del (2. krog):

Torek, 1. oktober:

Sreda, 2. oktober:

Lestvica:

Borussia Dortmund
Sportal Rapsodija strelcev v ligi prvakov, najbolj noro je bilo v Dortmundu!
NK Celje Albert Riera
Sportal Albert Riera verjame v novo senzacijo: Iz te ekipe želim narediti stroj
Marcel Ratnik
Sportal Nepremagljiva Olimpija sporoča Nemcem: Prihajamo po zmago

 

Ne spreglejte