Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
22.40

Osveženo pred

3 ure, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Natisni članek

Jamie Leweling Thomas Müller Deniz Undav nizozemska nogometna reprezentanca Belgijska nogometna reprezentanca nemška nogometna reprezentanca UEFA liga narodov

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 22.40

3 ure, 3 minute

Liga narodov, 4. krog

Slovo štirih nemških legend, odločil debitant, a ga je Vinčič najprej razjezil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55
liga narodov Nemčija Nizozemska Slavko Vinčič | Slavko Vinčič je po ogledu s sistemom VAR razveljavil gol Nemčije iz druge minute derbija z Nizozemsko. | Foto Reuters

Slavko Vinčič je po ogledu s sistemom VAR razveljavil gol Nemčije iz druge minute derbija z Nizozemsko.

Foto: Reuters

Ponedeljek je v Uefini ligi narodov prinesel štiri tekme najboljših reprezentanc v ligi A. Za prvo mesto v skupini A3 je Nemčija z 1:0 premagala Nizozemsko. Pred začetkom so se poslovili od štirih dolgoletnih reprezentantov, za zmago pa je zabil debitant Jamie Leweling. Prvi gol je dosegel že v drugi minuti, a ga je Slavko Vinčić na začudenjem mnogih zaradi prepovedanega položaja razveljavil. A je član Stuttgarta v drugem polčasu zadel še enkrat, z neubranljivim strelom.

Liga narodov, 4. krog:

Ponedeljek, 14. oktober:

liga narodov Kazahstan Slovenija Jan Mlakar
Sportal Mlakar zabil za zmago Slovenije, polomija Norveške v Avstriji
Poškodba Yamala
Na torkovi tekmi med Španijo in Srbijo bo manjkal mladi zvezdnik španske reprezentance in Barcelone Lamine Yamal. Ima težave z mišico in ne želijo, da bi poškodba postala resnejša. Naknadno so v reprezentanco vpoklicali člana Atletica Madrida, Rodriga Riquelmeja. Po treh tekmah je Španija vodilna v skupini A4 s sedmimi točkami, Danski ji sledi s šestimi, Srbija s štirimi, Švica nima še nobene.

Pred začetkom so se Nemi poslovili od štirih dolgoletnih reprezentantov, ki so po domačem evropskem prvenstvu sklenili reprezentančno pot. To so Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer in Ilkay Gündogan. | Foto: Reuters Pred začetkom so se Nemi poslovili od štirih dolgoletnih reprezentantov, ki so po domačem evropskem prvenstvu sklenili reprezentančno pot. To so Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer in Ilkay Gündogan. Foto: Reuters Tekma v Münchnu je bila nekaj posebnega, saj so se pred začetkom poslovili od štirih dolgoletnih reprezentantov, ki so po domačem evropskem prvenstvu sklenili reprezentančno pot. To so Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer in Ilkay Gündogan. In da je bil začetek še toliko bolj poseben, je pomlajena Nemčija povedla že v drugi minuti. Podal je Serge Gnabry, zadel pa Jamie Leweling. A je iz VAR sobe prišlo opozorilo. In glavni sodnik iz Slovenije Slavko Vinčič je šel na ogled situacije. Šlo naj bi za prepovedanem položaj ob samem pripravi akcije in gol je bil razveljavljen, kar je domače nogometaše in navijače presenetilo in razjezilo.

Na veselje so morali Nemci tako čakati vse do 64. minute, ko je debitant Leweling z razdalje poslal neubranljivo žogo. Zadel je torej že na prvi tekmi v izbrani vrsti, potem ko sploh ni bil mišljen v začetni postavi, a je vskočil zaradi poškodbe Deniza Undava med ogrevanjem. Nemci so imeli še nekaj priložnosti za zadetek, Nizozemci pravzaprav samo en strel znotraj okvira vrat. Donyell Malen je streljal v 90. minuti, a se je z lepo obrambo izkazal Oliver Baumann

Kakšen debi! Jamie Leweling je zadel za zmago Nemčije v četrtem krogu lige narodov. | Foto: Reuters Kakšen debi! Jamie Leweling je zadel za zmago Nemčije v četrtem krogu lige narodov. Foto: Reuters

Nemčija je zdaj vodilna v skupini A3 z 10 točkami, Nizozemska sledi s petimi. Toliko jih ima tudi Madžarska, ki je z 2:0 premagala BiH. Junak Madžarov je bil Dominik Szoboslai, ki je dosegel oba gola, prvega v 38. minuti, drugega pa z bele točke v 50.

Sosedski dvoboj sta igrala tudi belgijska in francoska reprezentanca. Z 2:1 so zmagali galski petelini, oba gola pa je zabil Randal Kolo Muani. Na drugi tekmi skupine A2 je Italija s 4:1 nadigrala Izrael in z 10 točkami ostaja na prvem mestu. Ima točko več od Francije. Belgija je pri štirih točkah, Izrael še brez ene same.

Za Italijo je prvi gol dosegel Mateo Retegui ob koncu prvega dela z bele točke. Za povišanje je kmalu po začetku drugega zadel Giovanni di Lorenzo, za nekaj upov Izraela je z znižanjem v 66. minuti poskrbel Mohammed Abu Fani, a je Italija nato dosegla še dva gola; najprej v 72. minuti Davide Frattesi, sedem minut zatem pa je zmago potrdil še Di Lorenzo.

Liga narodov, 4. krog:

Nedelja, 13. oktober:

Ponedeljek, 14. oktober:

Torek, 15. oktober:

Lestvice:

Slovenija Norveška Erling Haaland
Sportal Po 12 tekmah Slovenija poražena, dvakrat ji je zabil rekorder Haaland
Deniz Undav
Sportal Nemci z goloma Undava zmagali v Zenici, remi Madžarov in Nizozemcev
liga narodov Poljska Portugalska Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalska še s tretjo zmago, niz Španije traja že 13 tekem
Matjaž Kek
Sportal Kek ostro o odhodu Cesarja: Sredi ciklusa si teh stvari ne smemo dovoliti
Jan Mlakar
Sportal Slovenskega junaka dneva nagradila karma, Cesarju želi vse najboljše
Erling Haaland
Sportal Haaland se je po šoku zavil v molk, nato se vsem opravičil in poslal sporočilo (tudi) Sloveniji
Ne spreglejte