Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 9. 2019,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

1

Natisni članek

Andrej Hauptman Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 17. 9. 2019, 14.20

4 leta, 7 mesecev

Roglič bo kmalu spet na tapeti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

1

Tadej Pogačar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na svetovno prvenstvo v Yorkshire bo slovenski selektor Andrej Hauptman odpeljal osmerico kolesarjev. Med njimi bo tudi Primož Roglič, ki bo pot do medalje iskal na posamičnem kronometru.

Primož Roglič, Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega Bole, Jan Polanc in David Per so kolesarji, ki bodo sestavljali člansko ekipo na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru.

Za zmagovalca Vuelte bo osrednji vrhunec 25. september, ko bo na sporedu posamični kronometer. Jasno je, da ne bosta nastopila njegov bodoči moštveni kolega Tom Dumoulin in Chris Froome, ki sta poškodovana. Slovenski kolesar bi že sicer spadal v ožji krog favoritov za medalje, zdaj pa so mu delnice še poskočile.

roglič pogačar vuelta
Sportal "Mi smo razmišljali in smo prišli blizu, fantje pa niso razmišljali in so to naredili" #video
Po današnji odpovedi nastopa na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Yorkshiru Kolumbijca Egana Bernala sta enako storila še dva zvezdnika. Italijan Vincenzo Nibali meni, da ni v dovolj dobri formi, Poljak Michal Kwiatkowski pa potrebuje še nekaj časa premora po napornem obdobju dirkanja.
Tadej Pogačar in Primož Roglič v 13. etapi Vuelte 2019
Sportal Po veličastni Rogličevi zmagi: "Slovenska kolesarska renesansa? Bolj gre za surrealizem."

Lov za drugo medaljo?

In trasa mu bo pisana na kožo. Dolga bo 54 kilometrov in bo razgibana. Če bi mu uspel veliki met, bi bila to zanj že druga s svetovnih prvenstev. Pozitivno je presenetil pred dvema letoma v Bergnu, kjer je bil srebrn.

Okrnjena slovenska reprezentanca, saj nekateri akterji, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu, niso v Sloveniji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Okrnjena slovenska reprezentanca, saj nekateri akterji, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu, niso v Sloveniji. Foto: Grega Valančič/Sportida Noge bo ogreval na mešani ekipni preizkušnji, ki je novost na svetovnih prvenstvih. Skupaj z nadarjenim Pogačarjem in Tratnikom bo sestavljal moški del ekipe, pri dekletih pa bodo nastopile Eugenia Bujak, Urša Pintar in Urška Bravec.

Reprezentanco mlajših članov sestavljajo Žiga Jerman, Tilen Finkšt, Žiga Horvat, Jaka Primožič in Aljaž Jarc, mladinsko Boštjan Murn, Gal Glivar in Aljaž Colnar v moški ter Nika Jančič, Ana Ahačič, Metka Mikuž in Tjaša Sušnik v ženski konkurenci.

Tadej Pogačar Primož Roglič Jan Polanc
Sportal Izmučeni Pogačar že v Sloveniji, kdaj bo sprejem za oba slovenska junaka Vuelte? #video
Addy Engels
Sportal Ne morejo se mu načuditi

Selektor verjame, da rezultat ne bo izostal

Prvenstvo se bo začelo v nedeljo, 22. septembra, z mešano štafeto. Od ponedeljka do srede so na sporedu posamične vožnje na čas, od četrtka do nedelje pa cestne dirke. Zadnji dan mavričnega prvenstva je rezerviran za cestno dirko članov elite, ki bo dolga kar 280 kilometrov.

Vidno utrujeni Tadej Pogačar bo nastopil na kronometru mešanih ekip in cestni preizkušnji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Vidno utrujeni Tadej Pogačar bo nastopil na kronometru mešanih ekip in cestni preizkušnji. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Po zdajšnjih rezultatih je teh osem slovenskih kolesarjev na štartu lahko v ponos vsem. To je sad dela vsega slovenskega kolesarstva. Verjamem, da bomo tudi podoben rezultat dosegli na dirki. Zavedati se je treba, da je na svetovnem prvenstvu drugače v primerjavi s tritedensko dirko. V tistem dnevu le trije dobijo medaljo. Popravnega izpita ni. Sekund, ki jih izgubiš, ni mogoče nadoknaditi naslednji dan. Do izraza pridejo drugi kolesarji. Vsak malenkostna napaka se še toliko bolj pozna. Prava loterija je. S takšno ekipo, kot jo imamo, verjamem, da bomo konkurenčni, rezultat ne bo izostal," je optimističen Hauptman, ki mu je žal, da ne bo Luke Mezgeca, ki se je huje poškodoval na Vuelti.

Sportal Dekle Primoža Rogliča: Dirka po Španiji dobra izbira za prvo dirko z dojenčkom #video
Pogačar Roglič Vuelta
Sportal Roglič in Pogačar z uspehi skočila tudi na Ucijevih lestvicah
Roglic Jumbo Visma
Sportal Rogliču se je svet obrnil na glavo
Primož Roglič Alejandro Valverde Vuelta2019
Sportal Rogličev šef: Primož od nas veliko zahteva #video
roglič pogačar vuelta
Sportal Večer, v katerem je španska pravljica dobila srečen, slovenski konec #video
Ne spreglejte