Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 10. 2021,
18.00

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

3

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Remco Evenepoel Wout Van Aert Jumbo-Visma Dirka po Lombardiji Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 8. 10. 2021, 18.00

2 leti, 7 mesecev

Slovenski as pred Lombardijo

Roglič: Belgijski kolesarji pod takšnim pritiskom kot skakalci v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

3

Primož Roglič | Primož Roglič je v Lombardijo prišel po zmago. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je v Lombardijo prišel po zmago.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo poskušal jutri v Lombardiji osvojiti še svoj drugi kolesarski spomenik, eno od petih najprestižnejših enodnevnih klasik. Predlani je zmagal na dirki Liege−Bastogne−Liege, a zmaga na Dirki po Lombardiji bi bila še slajša, je povedal v intervjuju za belgijski časnik Het Nieuwsblad. Razgovoril se je tudi o belgijskih kolesarjih.

"Včasih se mi Wout Van Aert in Remco Evenepoel prav malo smilita. Pričakovanja v Belgiji so namreč tako visoka, da druga in tretja mesta navijačev preprosto ne zadovoljijo več. Vselej morata biti najboljša. To je povezano s tradicijo," je povedal 31-letni Zasavec in dodal, da so po vseh uspehih belgijskega kolesarstva tamkajšnji navijači očitno tudi malo razvajeni.
Goriska Brda Giro
Sportal Bomo spet priča takšnim prizorom ob slovenskih cestah?

Razume belgijske kolesarje

"Kot Slovenec imam v tem pogledu srečo," je še povedal trikratni zmagovalec Vuelte in olimpijski prvak v vožnji na čas: "Slovenija je dežela zimskih športov. Pod takšnim pritiskom, kot so danes mladi belgijski kolesarji, so pri nas mladi smučarski skakalci." Za moštvenega kolega pri Jumbo-Vismi Wouta Van Aerta je močno navijal pred televizijskim ekranom, ko je ta vozil kronometer na svetovnem prvenstvu, je še zaupal belgijskemu časniku. Roglič tudi meni, da je Van Aert trenutno najboljši kolesar za enodnevne dirke na svetu.

Jutri bo Roglič v Lombardiji napadal zmago. "Uživam v Italiji, sezona je bila dolga, dirke so naporne, a je pravi užitek tekmovati," pravi zmagovalec nedavnih dirk po Emiliji in MilanoTorino, o sobotni 239-kilometrski preizkušnji od Coma do Bergama pa pravi: "To je ena največjih dirk sezone in zato tudi zame zelo pomembna. Poskušal bom zmagati."

Primož Roglič
Sportal Roglič v svojem svetu: Enkratno

Z močnimi pomočniki proti izjemni konkurenci

Roglič bo imel že na 115. izvedbi "dirke padajočega listja" močno ekipo, pomagali mu bodo Novozelandec George Bennett, Avstralec Chris Harper, Danec Jonas Vingegaard ter Nizozemci Steven Kruijswijk, Koen Bouwman in Sam Oomen. Izjemno močna pa bo tudi njegova konkurenca.

Zasavcu bosta podvig poskušala preprečiti tudi Tadej Pogačar in Britanec Adam Yates, ki v zaključku letošnje sezone kaže izjemno formo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zasavcu bosta podvig poskušala preprečiti tudi Tadej Pogačar in Britanec Adam Yates, ki v zaključku letošnje sezone kaže izjemno formo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Spet se bo v "slovenskem derbiju" spopadel z dvakratnim šampionom Toura Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates), na štartu bo tudi svetovni prvak Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), pa njegov mladi belgijski moštveni kolega Remco Evenpoel in Adam Yates (Ineos Grenadiers), Alejandro Valverde (Movistar), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Esteban Chaves (Team BikeExchange), Dan Martin (Israel Start-Up Nation), Vincenzo Nibali, Bauke Mollema (oba Trek-Segafredo) ... 

Tadej Pogačar, Tre Valli Varesine 2021
Sportal Pogačar kljub smoli do novega velikega uspeha

S klasikami ima še nekaj težav

"Vsi začnemo z ničle. Smo pa videli, da se napadi začnejo že zelo zgodaj. Pričakujem, da bo tudi v soboto tako. V pravih trenutkih moramo biti spredaj, za dober izid pa potrebujemo tudi nekaj sreče. Imamo močno ekipo, in dirke se že veselim," je še povedal Roglič, priznal pa je tudi, da s klasikami še nima prav veliko izkušenj: "Te enodnevne dirke so vse zelo specifične, nekajkrat jih moraš odpeljati, da veš, kaj je treba storiti za zmago. To mi včasih povzroča nekaj težav."

V zaključku sezone Roglič ne trenira več prav veliko, formo pa vzdržuje le še z dirkami: "V tem delu sezone to lepo deluje."

Preberite še:

Primož Roglič Adam Yates
Sportal Primož Roglič v velikem slogu do zmage na najstarejši klasiki
Tom Paquot
Sportal Zgodba z repa: Prejokal več kot v zadnjih dveh letih #video
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar bo sezono končal na prvem mestu
Vermeersch Florian Paris Roubaix
Sportal Zgodovinar in svetnik na kolesu, ki se je podpisal pod senzacijo #video
Sonny Colbrelli Paris Roubaix
Sportal Letos mu uspeva vse, česar se dotakne, in dobro ve, zakaj #video
Primož Roglič - Giro dell'Emilia 2021
Sportal Primož Roglič je zmagovalec Dirke po Emiliji!
Ne spreglejte