Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 10. 2021,
20.30

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

Natisni članek

Pariz-Roubaix

Ponedeljek, 4. 10. 2021, 20.30

2 leti, 6 mesecev

Tom Paquot je zadnji prečkal ciljno črto 118. izvedbe dirke Pariz-Roubaix

Zgodba z repa: Prejokal več kot v zadnjih dveh letih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15
Tom Paquot | 22-letni Belgijec Tom Paquot je vedel, da bo zamudil časovno zaporo na brutalni preizkušnji Pariz-Roubaix, a je kljub temu vztrajal do cilja. | Foto Guliverimage

22-letni Belgijec Tom Paquot je vedel, da bo zamudil časovno zaporo na brutalni preizkušnji Pariz-Roubaix, a je kljub temu vztrajal do cilja.

Foto: Guliverimage

Čeprav je 22-letni belgijski kolesar Tom Paquot včeraj zadnji prečkal ciljno črto vremensko kaotične dirke ParizRoubaix, je zaradi vztrajanja in svoje nepopustljivosti postal eden od osrednjih junakov dirke.

Kot je pripovedoval v cilju na kultnem velodromu v Roubaixu, kjer ga je čakala še peščica navijačev, je včeraj prejokal več kot v zadnjih dveh letih skupaj. Kljub temu, da je vedel, da ne bo ujel časovne zapore (zmanjkalo mu je 18 minut, v cilj je pripeljal 40 minut za zmagovalcem Sonnyjem Colbrellijem) in potemtakem na dirki ne bo uvrščen, je v nemogočih razmerah vztrajal.

Zadnjih 150 kilometrov dirke, ki so jo včeraj otežile vremenske razmere (mraz, dež, blatne luže, ki so še dodatno otežile vožnjo po tlakovanih odsekih trase), je 22-letnik iz ekipe Bingoal-Pauwels Sauces WB prevozil sam.

"Vsaj 30-krat sem mislil, da bi odnehal, a mi glava ni dovolila. 150 kilometrov sem prevozil sam, zadnjih 50 kilometrov brez hrane. Pet kilometrov pred ciljem sem prejokal več kot v zadnjih dveh letih skupaj," je razkril ob prihodu v cilj.

Ni bil edini, ki je zgrešil časovni limit, a je vsaj pripeljal do cilja. Med deseterico, ki jih je pometla časovna metla, je bil tudi eden od favoritov za zmago, svetovni podprvak na cestni dirki, Nizozemec Dylan van Baarle iz ekipe Ineos Grenadiers, ki mu je do časovne zapore zmanjkalo 50 sekund.

Še precej več, kar 65 kolesarjev, je včeraj odstopilo. Med tistimi, ki imajo v statistiki vpisano DNF (Did Not Finish), so tudi znana imena, vključno s slovenskim državnim prvakom Matejem Mohoričem (Bahrain-Victorious), nekdanjim svetovnim prvakom Madsom Pedersenom iz ekipe Trek-Segafredo, Nilsom Polittom (Bora-Hansgrohe) in moštvenim kolegom Tadeja Pogačarja Matteom Trentinom (UAE Team Emirates).

Preberite še:

Vermeersch Florian Paris Roubaix
Sportal Zgodovinar in svetnik na kolesu, ki se je podpisal pod senzacijo #video
Sonny Colbrelli Paris Roubaix
Sportal Letos mu uspeva vse, česar se dotakne, in dobro ve, zakaj #video
Sonny Colbrelli, Paris Roubaix 2021
Sportal Evropski prvak ukrotil vse pasti severnega pekla #video
Lizzie Deignan
Sportal Deignanovi zgodovinska zmaga v severnem peklu, Bujakova 43.
Ne spreglejte