Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2022,
17.16

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,54

1

Natisni članek

BikeExchange-Jayco Bahrain Victorious Jumbo-Visma UAE Emirates Yves Lampaert Luka Mezgec Matej Mohorič Matej Mohorič Jan Tratnik Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sobota, 2. 7. 2022, 17.16

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Franciji, druga etapa (Roskilde – Nyborg, 202,2 kilometra)

Pogačar vpleten v padec, zmaga Jakobsenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,54

1

Fabio Jakobsen, TDF22 | Fabio Jakobsen je zmagovalec kaotične druge etape letošnjega Toura. | Foto Reuters

Fabio Jakobsen je zmagovalec kaotične druge etape letošnjega Toura.

Foto: Reuters

Zmagovalec druge etape 109. Dirke po Franciji je nizozemski sprinter Fabio Jakobsen (QuickStep - Alpha Vinyl). Drugi je bil Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma), tretji pa Danec Mads Pedersen (Trek - Segafredo). Van Aert je novi vodilni na dirki. Tadej Pogačar je bil vpleten v padec dobra dva kilometra pred ciljem, a ni izgubil časa, ostaja tretji v skupnem seštevku. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je osmi.

"V zadnjih treh kilometrih je prišlo do zapletov, sam sem se umaknil v ograjo. S členki sem zadel vanjo, trenutno še malce boli. Vseeno sem prišel varno do cilja in upam, da so bili vsi, ki so bili udeleženi v padcu, v redu. Tudi v naši ekipi sta bila dva ujeta v padce," je po etapi za RTV Slovenija povedal Tadej Pogačar, ki je v cilj prišel kot 152., a so mu prireditelji, kot preostalim nesrečnikom, ki jih je ustavil zadnji padec, izničili zaostanek.

Tadej Pogačar ostaja tretji v skupnem seštevku in najboljši mladi kolesar na Dirki po Franciji. | Foto: Reuters Tadej Pogačar ostaja tretji v skupnem seštevku in najboljši mladi kolesar na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

Večino dneva mirno, nato drama

Današnja 202,2 kilometra dolga etapa od Roskildeja do Nyborga je bila večji del dneva precej dolgočasna, že takoj po startu je uspelo pobegniti Dancu Magnusu Cortu Nielsenu (EF Education - EasyPost), Norvežanu Svenu Eriku Bystromu (Intermarche Wanty Gobert Materiaux) ter Francozoma Pierru Rollandu in Cyrilu Bartheju (B&B Hotels - KTM), a jih je glavnina ves čas držala na manj kot dveh minutah razlike.

Na prvih kategoriziranih gorskih ciljih letošnjega Toura, treh vzponih četrte kategorije, sta se Skandinavca otresla Francozov, ki nista želela dovolj aktivno sodelovati v begu, Cort Nielsen je nato pobral vse tri gorske točke in osvojil pikčasto majico najboljšega hribolazca, Bystrom pa je bil nagrajen z nazivom najbolj borbenega kolesarja v etapi.

A bega je bilo konec, še preden so kolesarji prišli do 18-kilometrskega mostu Storebaelt, tik pred njim pa je prišlo do prvega padca v etapi. Še en padec se je zgodil takoj, ko so kolesarji prišli na most, v tega je bil vpleten tudi nosilec rumene majice, Belgijec Yves Lampaert (QuickStep Alpha Vinyl). Nesrečniki, ki so izgubljali čas v padcih, so potrebovali nekaj časa, da so se spet priključili glavnini, to jim je uspelo, še preden so spet prišli na kopno.

V zaključku etape je bilo kaotično. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V zaključku etape je bilo kaotično. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

A na kopnem je nervoza le še naraščala in že znotraj zadnjih treh kilometrov etape se je med prerivanjem za pozicije zgodil še en množični padec, v tega pa je bil vpleten tudi slovenski šampion Tadej Pogačar (UAE Emirates). Večini sprinterskih favoritov se je uspelo izogniti težavam, v klasičnem ciljnem sprintu pa se je zmage veselil Nizozemec Fabio Jakobsen (QuickStep Alpha Vinyl).

"O zmagi na Dirki po Franciji sanjam že 15 let"

Jakobsen je slavil že svojo 11. zmago v sezoni, skupno pa 36. v karieri, ki bi se lahko končala pred dvema letoma na Dirki po Poljski. Po padcu se je takrat boril celo za življenje, potem ko ga je rojak Dylan Groenewegen stisnil ob ograjo.

"Danes je neverjeten dan. Zame je bil to dolg proces vračanja po tistem padcu, veliko ljudi mi je na tej poti pomagalo. Zdaj jim lahko to podporo končno poplačam, da vidijo, da vse skupaj ni bilo zastonj. Vesel sem, da še lahko dirkam in zmagujem. To je poseben dan," je za organizatorje dirke dejal 25-letni Jakobsen.

"Nisem opazil dogajanja za seboj, saj me je ekipa pripeljala v dober položaj po koncu mostu. Na zadnji ravnini sem lahko ostal za Moerkoevom, nato pa sem ostal na Van Aertovem kolesu. Pred zaključkom sva malce zadela s Saganom, a na srečo ostala na kolesu, potem pa sem se lahko pognal mimo ostalih dveh v zadnjih 150 metrih. Ko tako povem, se sliši enostavno, a temu ni tako. Za to trdo garamo, za te trenutke dirkamo. O zmagi na Dirki po Franciji sanjam že 15 let," je še dejal današnji zmagovalec. STA

Drugo mesto je zasedel Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma) in prevzel skupno vodstvo na dirki. Vodi tudi v seštevku za zeleno majico, ki je njegov cilj na letošnjem Touru.

Wout van Aert je novi lastnik rumene majice. | Foto: Reuters Wout van Aert je novi lastnik rumene majice. Foto: Reuters

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil z 38. mestom danes najboljši med Slovenci, Luka Mezgec (Slo/BikeExchange - Jayco) je bil 47., Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious) 58., Jan Tratnik (Slo/Bahrain Victorious) in Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) pa 144. in 152. Ker se je padec zgodil znotraj zadnjih treh kilometrov etape, so bili vsi zaostanki izničeni.

V skupnem seštevku je Pogačar tretji, Roglič osmi, Tratnik 16., Mohorič 31. in Mezgec 143.

Jutri se kolesarji s 182 kilometrov dolgo etapo od Vejleja do Sonderborga poslavljajo od Danske. Dirka se bo nato v torek, 5. julija, nadaljevala v Franciji.

Dirka po Franciji, potek druge etape:

Izidi druge etape:
1. Fabio Jakobsen (Niz/Quick-Step Alpha Vinyl) 4;34:34
2. Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma)
3. Mads Pedersen (Dan/Trek - Segafredo)
4. Danny van Poppel (Niz/Bora - Hansgrohe)
5. Jasper Philipsen (Bel/Alpecin - Deceuninck) vsi isti čas
6. Peter Sagan (Svk/TotalEnergies)
7. Jeremy Lecroq (Fra/B&B Hotels - KTM)
8. Dylan Groenewegen (Niz/BikeExchange - Jayco)
9. Luca Mozzato (Ita/B&B Hotels - KTM)
10. Hugo Hofstetter (Fra/Arkea Samsic) isti čas

38. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)
47. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange - Jayco)
58. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)
144. Jan Tratnik (Slo/Bahrain Victorious)
152. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) vsi isti čas

Skupni vrstni red:
1. Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma) 4;49:50
2. Yves Lampaert (Bel/QuickStep - Alpha Vinyl) + 0:01
3. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) 0:08
4. Filippo Ganna (Ita/Ineos Grenadiers) 0:11
5. Mads Pedersen (Dan/Trek - Segafredo) 0:12
6. Mathieu van der Poel (Niz/Alpecin - Deceuninck) 0:14
7. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) 0:16
8. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 0:17
9. Bauke Mollema (Niz/Trek - Segafredo) 0:18
10. Dylan Teuns (Bel/Bahrain Victorious) 0:21
...
16. Jan Tratnik (Slo/Bahrain - Victorious) 0:26
31. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious) 0:44
143. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange - Jayco) 1:35

...

Cilj: Sprinterji so se izognili zadnjemu množičnemu padcu, Fabio Jakobsen pa se je veselil etapne zmage!

2,3 kilometra do cilja - Množičen padec! Na tleh množica kolesarjev. Tudi Tadeja Pogačarja je ustavil padec vsaj tridesetih kolesarjev, a ker se je ta zgodil znotraj zadnjih treh kilometrov etape, slovenski as ne bo izgubil časa.

tri kilometre do cilja - Kolesarji so spet na kopnem, začenja se bitka za pozicije. Na tleh se je znašel Bob Jungels (AG2R Citroën).

8,5 kilometra do cilja - Glavnina je spet združena. Veter kolesarjem ne povzroča večjih težav. Na čelu glavnine se je pojavil tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious). Rumeni Lampaert je sicer pomemben člen sprinterskega vlaka moštva QuickStep - Alpha Vinyl in bo danes delal za Fabia Jakobsena.

deset kilometrov do cilja - Skupina z Rigobertom Uranom lovi glavnino, zdaj zaostaja še 34 sekund. Medtem je bil za najbolj bojevitega kolesarja dneva razglašen Norvežan Sven Erik Bystrom (Intermarche Wanty Gobert Materiaux).

14 kilometrov do cilja - Kolesarji vozijo proti vetru, glavnina se je raztrgala na dva dela, druga z Rigobertom Uranom in še nekaj nesrečniki, ki so se znašli na tleh, vozi 1:19 za prvo skupino. Ekipi Jumbo-Visma in UAE Emirates sta odlično zaščitili oba slovenska zvezdnika na dirki Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

20 kilometrov do cilja - Še en padec na mostu, na tleh tudi rumeni Yves Lampaert. Alberto Dainese naj bi se pri tem padcu poškodoval. Lampaert je hitro ujel glavnino. Tudi v drugem padcu ni bilo Slovencev.

21 kilometrov do cilja - Padec v glavnini! Na tleh se je znašel tudi Kolumbijec Rigoberto Uran, ki na rezervnem kolesu nadaljuje z dirko, pa Američan Kevin Vermaerke in Magnus Cort. Glavnina je raztrgana, vsi Slovenci so se izognili težavam.

31 kilometrov do cilja - Glavnina je ujela še Bystroma in tempo je v poskočil. Na čelu glavnine so kolesarji Jumbo-Visme, Lotta Soudala, Ineosa, QuickStepa in Groupame FDJ.

40 kilometrov do cilja - Bystrom ima še kakšnih 25 sekund prednosti pred glavnino, na čelu te se občasno pojavita tudi Pogačarjev UAE Emirates  in Mezgečev BikeExchange, v ospredju kolesari tudi Jumbo-Visma s Primožem Rogličem. Rus Aleksander Vlasov (Bora - Hansgrohe) se je ustavil s predrto pnevmatiko in nato hitro spet ujel glavnino, padli so Martijn Tusveld (DSM), Patrick Konrad (Bora Hansgrohe) in Krist Neilands (Israle - Premier Tech), ki pa tudi nadaljujejo z dirko.  

52 kilometrov do cilja - Norvežan vozi dobrih 50 sekund pred glavnino, na čelu te so večinoma kolesarji moštev BikeExchange - Jayco in Jumbo-Visma. 

57 kilometrov do cilja - Magnus Cort Nielsen je v glavnini, v begu vztraja le še Sven Erik Bystrom.

62 kilometrov do cilja - Po letečem cilju je prednost vodilne dvojice spet nekoliko narasla, zdaj pa je glavnina močno pospešila in zaostanek spet spravila na manj kot 20 sekund. Veter se krepi, ko se približujejo ožini Veliki pas, kjer jih čaka 18 koilometrov dolg most.

70 kilometrov do cilja - Ubežnika imata le še dobrih 20 sekund prednosti pred glavnino. Bystrom je na letečem cilju pobral 20 točk, Cort Nielsen 17, v glavnini pa so se spopadli sprinterji in Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal) je bil hitrejši od Wouta van Aerta (Jumbo-Visma) ter Petra Sagana (TotalEnergies). Za njimi so se zvrstili še Cristophe Laporte (Jumbo-Visma), Fabio Jakobsen (QuickStep - Alpha Vinyl) ...

Izidi letečega cilja, Kalundborg (126,9 kilometra):
1. Bystrom 20 točk
2. Cort Nielsen 17
2. Ewan 15
4. Van Aert 13
5. Sagan 11
6. Laporte 10
7. Jakobsen 9
8. Lecroq 8
9. Morkov 7
10. Boasson Hagen 6
11. Küng 5
12. Gaudu 4
13. Geniets 3
14. Walcheid 2
15. Stuyven 1

85 kilometrov do cilja - Prednost vodilne dvojice počasi, a vztrajno kopni, zdaj je le še nekaj več kot dve minuti. Počasi se prebujajo sprinterji, ki se bodo že na letečem cilju v Kalundborgu (75,3 kilometra pred ciljem) spopadli za prve točke dneva (20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1), glavni boj za zeleno majico pa bo v cilju v Nyborgu, kjer je za zmagovalca na voljo 50 točk (50, 30, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2).

Danes zeleno majico nosi Belgijec Wout van Aert (Jumbo-Visma), ki pa je v tem seštevku drugi in ima 17 točk, prvi je vodilni na dirki Yves Lampaert (QuiskStep - Alpha Vinyl) z 20 točkami, tretji pa Tadej Pogačar s 15.

Med favoriti za današnjo zmago so sprinterski asi, kot sta Nizozemca Dylan Groenewegen in Fabio Jakobsen, pa Avstralec Caleb Ewan, Danec Mads Pedersen, Belgijca Van Aert in Jasper Philipsen, morda tudi slovaški zvezdnik Peter Sagan, ki je na Tourih osvojil rekordnih sedem zelenih majic.

sto kilometrov do cilja - V vodstvu zdaj ostajata le še Cort Nielsen in Bystrom, Rolland in Barthe sta počakala glavnino. Danec in Norvežan imata 2:55 prednosti. V prvih dveh urah etape je bila povprečna hitrost 44,2 kilometra na uro.

118 kilometrov do ciljaMagnus Cort je osvojil tudi tretji gorski cilj, z Bystromom pa imata zdaj že minuto prednosti pred Rollandom in Barthejem ter tri minute pred glavnino.

125 kilometrov do cilja - Skandinavca zdaj vozita že 25 sekund pred Francozoma in skoraj tri minute pred glavnino. Ob cesti kolesarje bodri res veličastna množica ljudi. 

TDF22, 2. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

129 kilometrov do cilja - Magnus Cort Nielsen (EF Education - EasyPost) je dobil še drugi gorski cilj dirke in bo po današnji etapi oblekel pikčasto majico.

135 kilometrov do cilja - Cort in Bystrom vozita 15 sekund pred Rollandom in Barthejem ter 2:55 pred glavnino.

140 kilometrov do cilja - Prvi gorski cilj je osvojil Magnus Cort (EF Education - EasyPost), ki zdaj vodi v točkovanju za pikčasto majico. Corta je na gorskem cilju izzval le Bystrom, Francoza Rolland in Barthe pa sta nekoliko zaostala.

145 kilometrov do cilja - Glavnina vodilno četverico drži na kratko, razlika se ves čas giblje med 1:30 in 2:00, trenutno imajo vodilni nekaj čez dve minuti prednosti. Bližajo se prvi kategorizirani klanci letošnjega Toura, pred kolesarji so trije vzponi četrte kategorije, Asnaes Indelukke, Hove Straede in Karup Strandbakke. Na vsakem bo na voljo le ena točka za najboljšega.

163 kilometrov do cilja - Ubežna četverica zdaj vozi dobri dve minuti pred glavnino. V prvi uri etape je bila povprečna hitrost kolesarjev 48,58 kilometra na uro.

182 kilometrov do cilja - Na čelu glavnine je večinoma moštvo QuickStep - Alpha Vinyl, prednost ubežnikov se je ustalila okoli minute in pol. Trenutno kolesarji vozijo proti vetru (ta piha s hitrostjo 20 kilometrov na uro), prav veter utegne biti danes pomemben dejavnik v etapi.

Danska v teh dneh resnično diha z Dirko po Franciji, kolesarje je na pot v Roskildeju pospremila nepregledna množica ljudi:

188 kilometrov do cilja - Prednost ubežne četverice se je približala dvema minutama, Magnus Cort v skupnem seštevku za vodilnim Lampaertom zaostaja le 21 sekund, kar pomeni, da je trenutno v virtualni rumeni majici.

Na zadnjih dveh Tourih je Tadej Pogačar poleg rumene majice osvojil tudi belo za najboljšega mladega kolesarja na Dirki po Franciji. Danes 23-letni as iz Klanca pri Komendi vozi svojo 43. etapo na Touru, lastnik bele majice je bil na 34 od teh, na 31 po vrsti.

Kolesarji so bili na startu odlično razpoloženi, tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič sta navijače pozdravljala nasmejana do ušes:

196 kilometrov do cilja - Takoj po uradnem startu se je iz glavnine izstrelil Danec Magnus Cort Nielsen (EF Education - EasyPost), priključili so se mu še Norvežan Sven Erik Bystrom (Intermarche Wanty Gobert Materiaux) ter Francoza Pierre Rolland in Cyril Barthe (B&B Hotels - KTM). Glavnina se je hitro sprijaznila s sestavo ubežne skupine in četverica je hitro prišla do minute prednosti.

Rumeno majico vodilnega danes brani presenetljivi zmagovalec včerajšnjega kronometra, Belgijec Yves Lampaert (QuickStep - Alpha Vinyl).

Yves Lampaert, TDF22 | Foto: Reuters Foto: Reuters

12.39 - Direktor dirke Christian Prudhomme je zamahnil z zastavico in dirka se je z manjšo zamudo začela zares! Danes je startalo vseh 176 kolesarjev. Takoj po uradnem startu so se začeli napadi.

Start - Ob 12.15 so se kolesarji podali na zaprto vožnjo v Roskildeju, ob 12.35 se bo druga etapa 109. Dirke po Franciji začela tudi zares.

Kdo bo osvojil Tour de France?

  • Tadej Pogačar
    30,78 %
    1398 glasov
  • Primož Roglič
    65,94 %
    2995 glasov
  • Jonas Vingegaard
    1,21 %
    55 glasov
  • Aleksandr Vlasov
    0,20 %
    9 glasov
  • Daniel Martinez
    0,20 %
    9 glasov
  • Geraint Thomas
    0,29 %
    13 glasov
  • Nekdo drug
    1,39 %
    63 glasov
Oddanih 4542 glasov

Pred etapo

"Zavedam se, da bo že jutrišnja etapa stresna. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Imam dobro ekipo, ki me podpira. Ostati moramo zelo previdni, saj bo zagotovo naporen dan," se je po včerajšnjem uvodnem kronometru 109. Dirke po Franciji, na katerem je zasedel odlično tretje mesto, proti drugi etapi ozrl Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Kaotičen dan, Pogačarju se je smejalo, Belgijec jokal

Danes bo nosil belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki, v skupnem seštevku pa 23-letnik iz Klanca pri Komendi zaostaja le za Belgijcema Lampaertom in Woutom van Aertom (Jumbo-Visma).

Drugi slovenski adut za skupno zmago na francoski pentlji Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil včeraj osmi. Tudi danes pa etapa ne bo ravno po njegovi meri, je namreč pretežno ravninska, kolesarje sicer čakajo trije vzponi četrte kategorije, a večje skrbi bi utegnil povzročiti veter. Še posebej na 6.790 metrov dolgem mostu Storebæltsbroen med danskima otokoma Zealand in Funen, ki ga bodo kolesarji prečkali nekaj kilometrov pred ciljem v Nyborgu.

Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Fenomenalen začetek Toura za Tadeja Pogačarja, zaostal je le za belgijskima specialistoma

"Po mojem bo bolj zapleteno pred mostom, ker je dosti tehnično vse skupaj. Sam most je precej širok. Veter naj bi bil takšen, da se ne bi smelo nič zgoditi. Bo pa nervozno in se bo treba izogibati pastem," je pred današnjo etapo povedal Roglič. Tudi danes se bo za zmago boril njegov moštveni kolega Van Aert. Ta bo danes nosil zeleno majico najboljšega po točkah, po katero je na ta Tour tudi prišel. A v tej razvrstitvi s 17 točkami za tri zaostaja za Lampaertom, ima pa dve več od Pogačarja.

Za etapno zmago naj bi se danes spopadli sprinterji, kar pomeni, da bo imel naporen dan tudi Luka Mezgec, ki bo pomagal svojemu nizozemskemu kolegu pri moštvu BikeExchange - Jayco Dylanu Groenewegnu. Kot pomemben del sprinterskega vlaka avstralske ekipe bo moral kolega pripeljati v kar najboljši položaj za ciljni sprint.

Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Pogačar in Roglič sta ga malo presenetila: Vsa čast jima, še posebej Pogačarju!

A načrte sprinterskih ekip lahko morda pokvari kakšen napad še pred zaključkom etape, v tem elementu pa sta močna Slovenca v moštvu Bahrain Victoriuos, Matej Mohorič in Jan Tratnik.

TDF22, trasa 2. etape | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Etapa se bo z zaprto vožnjo v Roskildeju začela ob 12.15, ko bodo kolesarji prevozili kilometer nič, bo šlo zares. V cilju karavano pričakujejo enkrat med 16:59 in 17:24.

Nosilci majic:

Rumena: Yves Lampaert (Bel/QuickStep - Alpha Vinyl)
Zelena: Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma)
Bela: Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates)
Pikčasta: Še nima lastnika

Vrstni red po prvi etapi:

1. Yves Lampaert (Bel/QuickStep - Alpha Vinyl) 15:17
2. Wout van Aert (Bel/Jumbo-Visma) + 0:05
3. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) + 0:07
4. Filippo Ganna (Ita/Ineos Grenadiers) 0:10
5. Mathieu van der Poel (Niz/Alpecin - Deceuninck) 0:13
6. Mads Pedersen (Dan/Trek - Segafredo) + 0:15
7. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) 0:15
8. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 0:16
9. Bauke Mollema (Niz/Trek - Segafredo) 0:17
10. Dylan Teuns (Bel/Bahrain Victorious) 0:20
...
16. Jan Tratnik (Slo/Bahrain - Victorious) 0:25
31. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious) 0:43
143. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange - Jayco) 1:34

TDF22, trasa 2. etape | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Preberite še:

Urška Žigart
Sportal Zaročenka Tadeja Pogačarja po veliki izgubi: Mami je bila moja največja navijačica
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal "Pogi je zver." "Superheroj, sam proti zlikovcem." "Kako je mogoče, da premaga svetovnega prvaka?"
Luka Mezgec
Sportal Dan z Luko Mezgecem: odprl nam je vrata in nas povabil v svoj svet #video
Luka Mezgec
Sportal Ne prizanašajo mu: imel bo polne roke dela, a je vesel
Matej Mohorič
Sportal Za Mateja Mohoriča je 1. julij poseben dan, pa ne samo zaradi Dirke po Franciji

 

Ne spreglejte