Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
21.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

1

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 1. 7. 2022, 21.00

1 leto, 9 mesecev

Tvitosfera o Tadeju Pogačarju

"Pogi je zver." "Superheroj, sam proti zlikovcem." "Kako je mogoče, da premaga svetovnega prvaka?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

1

Tadej Pogačar, TDF22 | Tadej Pogačar je brez pretiranega naprezanja osvojil tretje mesto na uvodnem kronometru letošnje Dirke po Franciji. V drugi etapi bo dvakratni zmagovalec Toura nosil belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. Ja, naš šampion je star šele 23 let!  | Foto Reuters

Tadej Pogačar je brez pretiranega naprezanja osvojil tretje mesto na uvodnem kronometru letošnje Dirke po Franciji. V drugi etapi bo dvakratni zmagovalec Toura nosil belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. Ja, naš šampion je star šele 23 let!

Foto: Reuters

Za nami je prva etapa 109. Dirke po Franciji, 13 kilometrov dolg ravninski kronometer v Köbenhavnu na Danskem, na katerem je slovenski superzvezdnik, številka ena svetovnega kolesarstva in glavni favorit za skupno zmago na dirki, Tadej Pogačar, osvojil tretje mesto. In to s precej rezervirano vožnjo. Na mokrih in spolzkih ulicah danske prestolnice 23-letnik iz Klanca pri Komendi ni tvegal, a je vseeno pokazal osupljivo formo. "Pogi je prava pošast," ugotavljajo ljubitelji kolesarstva na Twitterju, težko mu bo kdo preprečil še tretje zaporedno zmagoslavje na francoski pentlji, so prepričani.

Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Fenomenalen začetek Toura za Tadeja Pogačarja, zaostal je le za belgijskima specialistoma
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Kaotičen dan, Pogačarju se je smejalo, Belgijec jokal

Zbrali smo nekaj zanimivih odzivov s Twitterja po prvi etapi letošnje Dirke po Franciji.

"Tadej Pogačar je kot Bruce Willis v Kristalni džungli (šesti del franšize Umri pokončno, op. p.), kot Pierce Brosnan v Jamesu Bondu, Tom Cruise v Misiji nemogoče … Superheroj, sam proti zlikovcem. Prava pošast."

"Mislim … Tadej Pogačar je neverjeten. Nimam besed. Kako lahko tukaj, na ravninskem 13-kilometrskem kronometru, zaostane samo dve sekundi za Woutom in prehiti Ganno?? Kako????????"

"Skoraj povsem raven kronometer in mitski hribolazec premaga aktualnega svetovnega prvaka v vožnji na čas ter MVDP. Tadej Pogačar je neverjeten. Ne, resno, to je neverjetno ..."

"Pogačar vs Roglič: težko oceniti po tem kronometru. Različne razmere & pripravljenost tveganja. Vseeno, Tadej je bil danes zvezda. Eden njegovih najboljših kronometrov sploh."

"Stanje med favoriti za skupno zmago na Dirki po Franciji po prvi etapi."

"Tadej Pogačar"

"Tadej, ki je takoj osvojil tretje mesto in si priboril prednost pred preostalimi velikimi igralci. Kakšen fenomen."

"Kolesarski Twitter, vem, da vsi razmišljamo o tem: Tadej Pogačar, če želi, lahko postane tudi svetovni prvak v kronometru. Ali karkoli že hoče."

"Tadej Pogačar, mali kanibal."

"Danes je Tadej Pogačar Primožu Rogliču sporočil: Oprosti, ampak na Touru me ne boš premagal. Če sem ti pobegnil za devet sekund na 13-kilometrskem kronometru, te bom v gorah pokončal in na zadnjem 40-kilometrskem kronometru obsodil."

"Tadej Pogačar je zver."

"Tadej Pogačar, to je ves tvit."

Ne spreglejte