Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2022,
9.47

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

50

Natisni članek

ministrstvo za kulturo grožnje Zlatan Čordić

Sreda, 5. 10. 2022, 9.47

1 leto, 6 mesecev

Zlatko zanika, da bi grozil in imel pištolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

50

Zlatko | Zlatan Čordić se je na ministrstvu za kulturo zglasil pred kratkim, vendar brez odvetnika in brez pištole.  | Foto STA

Zlatan Čordić se je na ministrstvu za kulturo zglasil pred kratkim, vendar brez odvetnika in brez pištole.

Foto: STA

"Nikakor. To je nebuloza, kakšna pištola, jaz vodne pištole nimam doma, kaj šele prave pištole. Bi vi verjeli tej novici? Slabo se piše našemu svetu, če bo družba verjela, da bi bil človek, kot sem jaz, sposoben narediti kaj takega," nam je v telefonskem pogovoru dejal raper Zlatan Čordić, potem ko je novinar Bojan Krajnc na Twitterju objavil, da vir s kulturnega ministrstva sporoča, da naj bi se znani slovenski raper, po naših neuradnih informacijah prav Zlatan Čordić, večkrat oglasil na ministrstvu za kulturo ter z odvetnikom in pištolo grozil zaposlenim na ministrstvu. Kot je povedal Čordić, se je na ministrstvu za kulturo zglasil sam, brez odvetnika in brez pištole, ker je imel tam opravke.

Na ministrstvu za kulturo je odšel, ker je, kot pravi, "tam imel opravke. To pa je logično, ker moram izpolnjevati svoje dolžnosti do ministrstva. Takrat, ko se moram, se pojavim, da bi šel na ministrstvo kar tako, ker bi imel preveč časa, to pa ne," je še pojasnil Čordić. 

Na ministrstvu je bil pred kratkim, vendar brez odvetnika in brez pištole 

"Kdaj točno sem bil nazadnje tam, vam ne znam povedati, recimo v zadnjem mesecu, verjetno zaradi vloge, zaradi podaljšanja statusa kulturnika," je povedal ter dodal, da "tam ni bilo nobenega odvetnika in nobene pištole."

Tudi na ministrstvu za kulturo so na naše vprašanje, ali drži, kot na Twitterju navaja Bojan Krajnc, da se je v zadnjem času na ministrstvu za kulturo večkrat oglasil znani slovenski raper ter z odvetnikom in pištolo grozil zaposlenim, odgovorili, da to ne drži. 

Na ministrstvu za kulturo smo preverili še, ali je bil Zlatan Čordić tam pred kratkim.
"V kabinetu ministrice Aste Vrečko nismo seznanjeni, da bi bil Zlatan Čordić v prostorih ministrstva v zadnji dveh, treh mesecih, bolj natančno od junija, ko je vodstvo Ministrstva za kulturo prevzela nova ekipa," so nam odgovorili z ministrstva.

Zaposleni na ministrstvu za kulturo naj bi grozil že novembra 2020

Zlatan Čordić naj bi se, kot smo poročali, na zaposlene na ministrstvu za kulturo spravil že novembra predlani. Takrat je na Facebooku sporočil, da je od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem so mu sporočili, da so ga izbrisali iz razvida samozaposlenih v kulturi. Ker ni bil zadovoljen z odločbo, se je odpravil na ministrstvo, kjer je na recepciji želel govoriti z uslužbenko, podpisano pod odločbo. Ko je ta prišla, naj bi nanjo kričal, kar jo je precej vznemirilo, smo izvedeli neuradno.  

Tudi to je v današnjem telefonskem pogovoru zanikal in dodal: "Nimam navade komurkoli groziti, je bil pa problem v tem, da sem se znal postaviti za svoje pravice, in tudi na sodiščih je bilo že večkrat dokazano, da zmagujem. Vse tisto, česar so me lažno obtožili, je na koncu padlo v vodo. Na to sem ponosen. To je resnica in resnica se ne spreminja. Moje izjave so vedno enake, vedno trdim tisto, kar je res. Zdaj lažejo že, da sem prišel s pištolo in v družbi z odvetnikom. Pa kateri odvetnik bi šel na ministrstvo s klientom, ki ima pištolo? Meni je to smešno," je sklenil. 

Raper Zlatko je v preteklosti nadlegoval direktorja NIJZ Milana Kreka, na enem od protestov je odvzel kamero snemalcu televizije Nova24, predlani junija pa je vdrl na državno proslavo ob dnevu državnosti.

Zlatan Čordić
Novice Kdo je sodnica, ki je iz pripora izpustila Čordića
Zlatan Čordić
Novice Preprečevanje mitinga: prijeli Čordića, Stevanović pridržan zaradi hujskanja k upiranju #foto #video
krek zlatko troha 2
Novice Čordići društva novinarjev za opozorila Kreka krivijo Siol
Zlatan Čordić Zlatko
Novice Tožilstvo zavrglo Krekovo ovadbo zoper Zlatka
Zlatan Čordić - Zlatko
Novice Ministrstvo bo znova odločalo o Zlatkovem statusu kulturnika

 

Ne spreglejte