Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
30. 11. 2020,
19.02

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

215

Natisni članek

kultura Zlatko Čordić

Ponedeljek, 30. 11. 2020, 19.02

3 leta, 4 mesece

Zlatko ostal brez statusa samozaposlenega v kulturi, nato naj bi kričal na uradnico

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

215

Zlatko | Zlatko je veliko pozornosti vzbudil tudi s pozivanjem k nenošenju zaščitnih mask. | Foto STA

Zlatko je veliko pozornosti vzbudil tudi s pozivanjem k nenošenju zaščitnih mask.

Foto: STA

Raper Zlatko, ki je nedavno nadlegoval direktorja NIJZ Milana Kreka, na enem od protestov odvzel kamero snemalcu televizije Nova24, junija pa vdrl na državno proslavo ob dnevu državnosti, je na Facebooku sporočil, da je od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mu sporočajo, da ga brišejo iz razvida samozaposlenih v kulturi. Po naših informacijah je zato obiskal ministrstvo za kulturo, kjer naj bi kričal na uslužbenko ministrstva.

Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo! Danes sem od ministrstva za kulturo prejel pismo, v katerem mi...

Objavil/a Zlatko dne Ponedeljek, 30. november 2020

"Pravijo, da sem v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere sem bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi," je zapisal Čordić in dodal:

"Seveda je to laž, ker sem letos izdal 11. studijski album Julijan Mak v duhu Ivana Cankarja, ki je prebudil v meni socialista, ki se sedaj zaveda, da črke brez dejanj na papirju bledijo in je treba v takšnih časih črke spremeniti v dejanja. Žalostno in malomarno je s strani ministra, da tako pomembno funkcijo razvrednoti, ker sem v resnici le opravljal svojo državljansko dolžnost."

Čordić naj bi se zaradi nezadovoljstva z odločbo odpravil na ministrstvo, kjer je na recepciji želel govoriti z uslužbenko, podpisano pod odločbo. Ko je ta prišla, naj bi na njo kričal, kar jo je precej vznemirilo. 

Ministrstvo za kulturo smo prosili za odziv v zvezi z odvzemom statusa Čodiću. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Česa je osumljen Zlatko?

Kot je znano, je Zlatko prejšnji teden skupaj še z eno osebo po ulici brez zaščitne maske sledil direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milanu Kreku, ga snemal ter mu zastavljal vprašanja, posnetek pa objavil na družbenem omrežju Facebook. Obstajajo razlogi za sum, da je bilo izvršeno kaznivo dejanje neupravičeno slikovno snemanje, je po dogodku sporočila policija.

"Ker eden od kršiteljev med tem dejanjem ni uporabljal zaščitne maske ali drugega zaščitnega sredstva prek ust ali nosu, policisti zoper njega vodijo tudi prekrškovni postopek. Dodatno pa preverjajo tudi obstoj elementov prekrška nasilnega in drznega vedenja po zakonu o varstvu javnega reda in miru in še prekršek prepovedi zbiranja po zakonu o nalezljivih boleznih, " so še pojasnili.

Snemalcu Nove24TV vzel kamero

Zlatko, ki se je Kreku sam predstavil kot novinar, je incident povzročil že oktobra na enem od protivladnih protestov, na katerem je snemalcu televizije Nova24TV vzel kamero in vztrajal, da mu je ne bo vrnil, dokler ne izbriše posnetka.

Posredovali so policisti, snemalec pa je na koncu kamero dobil nazaj. Raperja, ki ni nosil zaščitne maske, so na kraju dogodka legitimirali policisti.

Vdrl na državno proslavo

Že junija pa je Zlatko vdrl na osrednjo državno proslavo ob dnevu državnosti v Ljubljani ter jo z megafonom poskušal prekiniti.

Novice Raper Zlatko vzel kamero snemalcu Nove24TV #foto #video
zlatko
Novice Zlatko pozival proti nošenju mask, čeprav zdaj trdi drugače #video
Novice Poglejte, kako je raper Zlatko na ulici nadlegoval Milana Kreka #video
Han
Novice Politika obsodila nadlegovanje raperja Zlatka brez maske #video
Novice Raper Zlatko pod drobnogledom kriminalistov #video
novinar Čordić1
Novice Na Kreka se je spravil novinar Čordić, ki je propagiral LMŠ #video

 

 

Ne spreglejte