Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
17.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

174

Natisni članek

Zlatko Čordić Milan Krek

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 17.45

3 leta, 5 mesecev

Poglejte, kako je raper Zlatko na ulici nadlegoval Milana Kreka #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

174

Glasbenik Zlatan Čordić je danes na ulici skupaj s še eno osebo pričakal direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka. Skupaj sta mu sledila ter ga snemala med zastavljanjem vprašanj o ukrepih zoper novi koronavirus. Kljub Krekovim prošnjam nista prenehala. Videoposnetek dogodka je nato Zlatko, ta se je Kreku predstavil kot novinar, objavil na svojem profilu na Facebooku.

Video: Facebook

Krek: To je nekaj nemogočega. Čordić: Živela demokracija.

"Nekaj nemogočega je, da te v demokratični evropski državi protizakonito in prisilno snemajo, grozijo in onemogočajo gibanje. To je vse," nam je v odzivu povedal Krek. Po naših informacijah je Krek dogodek prijavil policiji, vendar nam na vprašanje v zvezi s tem ni želel odgovoriti.

"Vprašanje se nanaša na konkretno določljive fizične osebe, zato na vaše vprašanje v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti," so nam sporočili s policije.

Za odziv smo poklicali tudi Čordića. "Kar zadeva dogodek, ti lahko rečem samo 'živela demokracija'," je dejal. 

Novice Raper Zlatko vzel kamero snemalcu Nove24TV #foto #video

Snemalcu Nove24TV vzel kamero

Zlatko, ki se je tokrat Kreku sam predstavil kot novinar, je incident povzročil že oktobra na enem od protivladnih protestov, na katerem je snemalcu televizije Nova24TV vzel kamero in vztrajal, da mu je ne bo vrnil, dokler ne izbriše posnetka.

Posredovali so policisti, snemalec pa je na koncu kamero dobil nazaj. Raperja, ki ni nosil zaščitne maske, so na kraju dogodka legitimirali policisti. Kako bo zoper Zlatka ukrepala policija, še ni znano. Glasbenik je pozneje novinarjem dejal, da mu ni bilo všeč, da ga je snemal snemalec omenjene televizije.

"Ni šlo le za fizični napad, ampak poskus, da se prikrije resnica. Najbolj zgovoren je molk vseh tistih, ki jih bomo verjetno že jutri ali pa čez en teden poslušali, da je v Sloveniji ogrožena medijska svoboda," je napad komentiral direktor Nove24TV Boris Tomašič.

Peter Jančič
Mnenja Prostitutke, mazači, Hruščovi in še Zlatko

Krek v preteklosti dejaven na področju preprečevanja odvisnosti od drog
Milan Krek NIJZ | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA Vlada je Kreka na položaj direktorja NIJZ postavila 30. aprila letos. Krek ima dolgoletne izkušnje na različnih področjih javnega zdravja, predvsem pa je bil dejaven na področju preprečevanja odvisnosti od prepovedanih drog.

Milan Krek je po končanem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani opravil specializacijo iz javnega zdravja, natančneje socialne medicine. Leta 1990 so na njegovo pobudo v Kopru vzpostavili Lokalno akcijsko skupino in naslednje leto program zdravljenja odvisnosti, ki je temeljil na javnozdravstvenem pristopu.

Pozneje je prevzel vodenje Urada za droge pri Vladi Republike Slovenije, ki je imel pomembno vlogo pri vzpostavljanju sodobnega celostnega odgovora družbe na pojav drog. Leta 2006 je prevzel vodenje Zavoda za zdravstveno varstvo Koper, kjer je ostal direktor do združitve območnih zavodov za zdravstveno varstvo z Inštitutom za varovanje zdravja RS. Z združitvijo v Nacionalni inštitut za javno zdravje leta 2014 je postal vodja območne enote Koper.

Vrsto let je dejaven kot asistent na katedri za javno zdravje na Medicinski fakulteti v Ljubljani, od leta 2008 pa vodi tudi nacionalno informacijsko točko na področju drog.

zlatko
Novice Zlatko pozival proti nošenju mask, čeprav zdaj trdi drugače #video
Ne spreglejte