Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2023,
9.48

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

Natisni članek

epidemija NIJZ Milan Krek

Sreda, 27. 12. 2023, 9.48

4 mesece

Zaradi kršitev v času epidemije Kreku tisoč, NIJZ pa 40 tisoč evrov kazni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71
Milan Krek | NIJZ in Krek sta se na sodišču sklicevala na nujnost uporabe tovrstnega postopka zaradi širjenja epidemije, saj, kot pravita, predpisanega postopka javnega naročila do jeseni, ko so se slabe epidemiološke napovedi začele uresničevati, ne bi mogli uspešno izpeljati.  | Foto Ana Kovač

NIJZ in Krek sta se na sodišču sklicevala na nujnost uporabe tovrstnega postopka zaradi širjenja epidemije, saj, kot pravita, predpisanega postopka javnega naročila do jeseni, ko so se slabe epidemiološke napovedi začele uresničevati, ne bi mogli uspešno izpeljati.

Foto: Ana Kovač

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) mora zaradi kršenja zakona o javnem naročanju pri naročilu izvajanja klicnega centra v času epidemije plačati 40 tisoč evrov, tedanji direktor Milan Krek pa tisoč evrov, je razsodilo okrajno sodišče v Ljubljani. Sodba še ni pravnomočna, poroča Delo.

NIJZ je avgusta 2021 sklenil pogodbi za izvajanje storitve klicnih centrov za iskanje kontaktov in za izvajanje IT-podpore klicnim centrom za 1,97 milijona evrov brez DDV oziroma 2,3 milijona evrov z davkom, ne da bi pri tem izvedel katerega od ustreznih postopkov javnega naročanja. Posel je NIJZ oddal podjetju City Connect iz Brežic.

Vir videa: Planet TV

Milan Krek NIJZ
Novice Ime Milana Kreka izkoristili za promocijo

NIJZ je, kot pravi sodišče, javno naročilo neupravičeno oddal po postopku s pogajanji brez predhodne objave, a za to niso bili izpolnjeni pogoji. Za takšno oddajo javnega naročila ni obstajala skrajna nujnost, ki bi nastala kot posledica nepredvidenih dogodkov. Zato sta NIJZ in takratni direktor storila prekrška, plačati pa morata še štiri tisoč oziroma sto evrov sodne takse, je po poročanju Dela zapisalo sodišče.

Ljubljana_maske
Novice Komu bodo na koncu vrnili covidne globe?

Trdijo, da predpisanega postopka ne bi mogli izpeljati

NIJZ in Krek sta se na sodišču sklicevala na nujnost uporabe tovrstnega postopka zaradi širjenja epidemije, saj predpisanega postopka javnega naročila do jeseni, ko so se slabe epidemiološke napovedi začele uresničevati, ne bi mogli uspešno izpeljati. Na NIJZ so se na sodbo pritožili, in sicer, kot pravijo, zaradi kršitev materialnih določb zakona in zmotne oziroma nepopolne ugotovitve dejanskega stanja.

Boris Johnson
Novice V javnost prišel posnetek zabave britanskih konservativcev v času pandemije #video
Koronavirus, Covid-19, zaščitna oprema, obrazni ščit, test
Novice Izrednih razmer zaradi bolezni covid-19 uradno ni več
Covid. Covid-19. Korona. korinavirus. Bolnišnica
Novice NIJZ bo covid-19 odslej obravnaval kot ostale okužbe dihal
Ne spreglejte