SiolNET. Novice Slovenija
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče Abramovu vnovič podaljšalo pripor za dva meseca

0,46

termometer

Sebastien Abramov
Obtožnica zaradi poskusa zavarovalniške goljufije je bila proti Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, ter Adlešičevi vložena konec julija lani. Abramova pa je doletela še kazenska ovadba zaradi suma, da je leta 2015 umoril svoje tedanje dekle. Foto: Uroš Maučec

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka vnovič podaljšal pripor, in sicer do 24. septembra. Pred kratkim se je na Okrožnem sodišču v Celju končala sodna preiskava sumov, da je Abramov marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber.

Obtožnica zaradi poskusa zavarovalniške goljufije je bila proti Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču ter Adlešičevi vložena konec julija lani. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi vsak petih kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zapora, poroča STA.

r Novice Kako se je oče Sebastiena Abramova na sodišču skrival za Julijo Adlešič #video

Januarja lani si je Adlešičeva, po njenih trditvah po nesreči, s krožno žago za les odrezala levo roko nad zapestjem. Na tožilstvu ji očitajo, da je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic.

Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadlo 1,22 milijona evrov odškodnine.

Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker naj bi bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve in izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev, poroča STA.

Julija Adlešič Novice Ko si je odrezala roko, je bila Julija Adlešič v osebnem stečaju

Abramov kazensko ovaden tudi zaradi smrti Vebrove

Abramova pa je doletela še kazenska ovadba zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško. Sodna preiskava se je končala pred kratkim.

Višje sodišče v Celju je v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Obravnava se bo nadaljevala predvidoma 20. avgusta, še piše STA.

Julija Adlešič Novice Julija Adlešič in Sebastien Abramov se nameravata poročiti #video Julija Adlešič Novice Abramovu in Adlešičevi pripor podaljšali do konca maja Sebastien Abramov Novice Mati umrle Sare: Abramov laže, kot pes teče #video Sebastien Abramov Novice Abramov najprej ogoljufal starše, nato pa umoril njihovo hčerko? #foto #video Sebastien Abramov Novice Afera odžagana roka: Abramovu spet podaljšali pripor Julija Adlešič Novice Afera odrezana roka: Julija Adlešič odhaja iz pripora #video Sebastien Abramov Novice Afera odrezana roka: sodnica izločila pričanja staršev Julije Adlešič Julija Adlešič Novice Abramov trdi, da je nedolžen. Adlešičeva se o krivdi še ni izrekla. #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin