Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2020,
13.24

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,09

31

Natisni članek

Sebastien Abramov Julija Adlešič odrezana roka

Sreda, 27. 5. 2020, 13.24

3 leta, 10 mesecev

Julija Adlešič in Sebastien Abramov se nameravata poročiti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,09

31

Sebastien Abramov je danes med sodno obravnavo v zadevi odrezana roka soobtoženi Juliji Adlešič dejal: "Da, poročil se bom s teboj." Adlešičeva je po obravnavi na novinarsko vprašanje, kdaj se bosta poročila, odgovorila: "To bomo še videli." Sodni senat je sicer na današnji obravnavi Abramovu pripor spet podaljšal še za dva meseca. Abramov je sporočil, da se na odločitev ne bo pritožil.

Abramov.
Novice Abramova sumijo, da je pred štirimi leti umoril svoje 24-letno dekle

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bilo danes nadaljevanje glavne obravnave za Julijo Adlešič, Sebastiena Abramova, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi odrezana roka. V svojem prvem medijskem nastopu je Adlešičeva po obravnavi med drugim povedala, da si je roko s krožno žago odrezala po nesreči in da nikakor ni šlo za goljufijo. "Nikoli nisem bila zmanipulirana s strani nikogar," je še izpostavila.

Kaj jim očita obtožnica?

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Obtožnica Adlešičevi in njenemu partnerju Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta bila zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu, od koder je bila Adlešičeva pred kratkim premeščena v hišni pripor.

Video: Planet TV


Julija Adlešič
Novice Afera odrezana roka: Julija Adlešič odhaja iz pripora #video

Abramov se na vnovično podaljšanje pripora ne bo pritožil

Sodni senat je Abramovu danes spet podaljšal pripor za dva meseca. Že pred omenjeno odločitvijo je Abramov sodnici Marjeti Dvornik predlagal, naj mu pripor podaljšajo do konca sojenja, da se zgodba ne ponavlja vsaka dva meseca. Na odločitev se ne bo pritožil, poroča STA.

Sodnica je pojasnila, da so po mnenju sodnega senata pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji. Glede njegovega predloga, da bi ostal v priporu do konca postopka, pa je odgovorila, da je sodišče dolžno vsaka dva meseca preveriti priporne pogoje.

Tožilec Sedin Kičin je po pričakovanju pritrdil odločitvi sodnega senata o vnovičnem podaljšanju pripora. Abramov zagovornik Mitja Pavčič pa je medtem dejal, da bo glede tega sledil želji svojega klienta. Glavno obravnavo bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču predvidoma nadaljevali 5. junija.

Klara Simetinger
Novice Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video
Ne spreglejte