SiolNET. Novice Slovenija
7,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera odrezana roka: Julija Adlešič odhaja iz pripora #video

7,78

termometer

Julija Adlešič danes popoldne po poročanju Planet TV zapušča pripor na Igu. Sojenj se bo udeleževala iz hišnega pripora, ki naj bi ga prestajala pri svojih starših.

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je danes sporočil odločitev o zahtevi obrambe v zadevi odrezana roka za odpravo pripora prvoobtoženi Juliji Adlešič.

Njen odvetnik Boris Grobelnik je predlog za odpravo pripora utemeljil s tem, da pri Adlešičevi ne obstaja ponovitvena nevarnost, poleg tega pa po njegovem mnenju pripor traja "že preko razumnega roka", to je več kot eno leto. Opozoril je tudi, da obtožena po poškodbi roke še vedno potrebuje zdravljenje. Tožilec Sedin Kičin je sodni senat pozval, naj odvetnikov predlog zavrne, poroča STA.

313 Novice Abramov na sodišču kralj, Julija kraljica #video

Kaj jim očita obtožnica?

Obtožnica Adlešičevi in njenemu partnerju Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu.

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Kičina to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji je obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Klara Simetinger Novice Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video Sebastien Abramov Novice Mati umrle Sare: Abramov laže, kot pes teče #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin