Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2019,
13.05

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

Natisni članek

Julija Adlešič Sebastien Abramov odrezana roka

Ponedeljek, 21. 10. 2019, 13.05

4 leta, 6 mesecev

Abramov na sodišču kralj, Julija kraljica #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

313

Obtožena v primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko Julija Adlešič se je na današnjem nadaljevanju predobravnavnega naroka izrekla za nedolžno.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so se v petek začeli predobravnavni naroki za Sebastiena Abramova, njegovo zunajzakonsko partnerico Julijo Adlešič, njegovega očeta Gorazda Colariča in njegovo mamo Tinko Huskić Colarič. Obtoženi so več kaznivih dejanj iz odmevne afere z odrezano roko. 

Abramov: Krivde nikakor ne priznavam

Abramov in njegova starša so se izrekli za nedolžne. "Krivde nikakor ne priznavam," je v petek na sodišču dejal Abramov, ki vztraja, da s partnerko Julijo nista odrezala njene roke zaradi zavarovalniške goljufije. Krivdo je zanikal tudi njegov oče Gorazd, za katerega obramba trdi, da je duševno zaostal, in zaprosil, da mu vrnejo krožno žago. Abramova mama Tinka se je prav tako izrekla za nedolžno.

Kaj pravi njen odvetnik Boris Grobelnik:

Video: Planet 18


Odvetnik Julije vztraja, da je sojenje nezakonito

Julija se v petek o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Sodnica Vesna Podjed ga je prekinila, ker je odvetnik Adlešičeve Boris Grobelnik opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila nadrejenih državnemu tožilcu Sedinu Kičinu, ki bi ga moral imeti, če bi hotel kot okrajni tožilec zastopati obtožbo pred okrožnim sodiščem. Tožilstvu je sodnica zato naložila, naj pooblastilo predloži do današnjega naroka.

Planet ob 18.00. Planet. Pasica. | Foto:

Slednje je tožilstvo naredilo, a Grobelnik s pooblastilom danes ni bil zadovoljen. Menil je, da gre le za splošno in ne specialno pooblastilo, ki da ga narekuje zakon, ter da pooblastila ni podpisala prava oseba. Kičin je nasprotno predložil eno od sodb vrhovnega sodišča, iz katere po njegovih besedah izhaja, da je pooblastilo ustrezno. Sodnica se je z njim strinjala in ocenila, da so izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje naroka.

Odvetnik želi odpraviti pripor za Julijo

Slednji se je nadaljeval z izjavo Adlešičeve glede krivde in možnostjo, da obramba in tožilstvo predlagata dodatne dokazne predloge. Odvetnik Adlešičeve je med drugim predlagal, naj sodišče v zadevi postavi nove izvedence, ki bi ocenili telesno in psihično zdravje Adlešičeve med in po dogodku (kot je znano, ji tožilstvo očita, da si je dala odrezati roko, da bi skupaj s sostorilci prejela odškodnino, medtem ko sama trdi, da je šlo za nesrečo). Napovedal je tudi pisni predlog, naj se Adlešičevi odpravi pripor, ker da ponovitvena nevarnost ne obstaja, kar sicer trdi tožilstvo.

Kaj pravi tožilec Sedin Kičin:

Sodišče bo moralo o današnjih predlogih odločiti do začetka glavne obravnave, prav tako o predlogu po izločitvi nekaterih dokazov, ki sta jih že v petek podala Abramov (slednji je prav tako v priporu) in Colarič. Njuna obramba namreč zahteva izločitev nekaterih zapisnikov iz preiskave, ker da priče niso bile ustrezno poučene o njihovih pravicah. Colaričeva obramba tudi trdi, da ta slabo sliši in je duševno zaostal, kar da naj preverijo sodni izvedenci. 

Abramov v petek z majico kralj, Julija danes kraljica

Abramov je sicer v petek na sodišče prišel oblečen v pulover s potiskom King (kralj, op. p.), Julija pa se je danes na sodišču pojavila v podobnem puloverju s potiskom Queen (kraljica, op. p.).

Klara Simetinger
Novice Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video

Sebastien Abramov | Foto: STA , Foto: STA ,

Za odrezano roko bi dobila 1,2 milijona evrov odškodnine

Obtožnica jih bremeni več kaznivih dejanj, ki so jih zaporedoma storili iz koristoljubnosti, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist. Po mnenju tožilstva si je Adlešičeva januarja roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo. Abramov je Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji skupno pripadalo 1.217.950 evrov odškodnine.

Sebastien Abramov
Novice Abramov trdi, da je nedolžen. Adlešičeva se o krivdi še ni izrekla. #foto #video

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Zoper njega poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo ta mesec.

Ne spreglejte