SiolNET. Novice Črna kronika
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Abramov trdi, da je nedolžen. Adlešičeva se o krivdi še ni izrekla. #foto #video

10

termometer

Sebastien Abramov na sodišču vztraja, da s partnerko Julijo Adlešič nista odrezala njene roke zaradi zavarovalniške goljufije. "Krivde nikakor ne priznavam!" je dejal na sodišču. Krivdo je zanikal tudi njegov oče Gorazd Colarič, za katerega obramba trdi, da je duševno zaostal, in zaprosil, da mu vrnejo krožno žago. Abramova mama Tinka Huskić Colarič se je prav tako izrekla za nedolžno, Julija Adlešič pa se o krivdi še ni izrekla.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so se začeli predobravnavni naroki za Sebastiena Abramova, njegovo zunajzakonsko partnerico Julijo Adlešič, njegovega očeta Gorazda Colariča in njegovo mamo Tinko Huskić Colarič. Obtoženi so več kaznivih dejanj iz odmevne afere Odrezana roka. Sodnica Vesna Podjed je predobravnavni narok razdelila v štiri dele, tako se obtoženi o svoji krivdi izrekajo ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

Sebastien Abramov Sebastien Abramov Foto: STA

Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist, a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in pa dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče danes štelo, da krivde ne priznava.

Julija Adlešič Julija Adlešič Foto: STA

Colaričev odvetnik je sicer na sodišče podal predlog za izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnika o njegovem zaslišanju v preiskavi in zapisnika z zaslišanja njegove zunajzakonske partnerke (z nekdanjo ženo Tinko Huskić Colarič sta se namreč vmes ločila), ker da nista bila na ustrezen način poučena o svojih pravicah, Colarič pa da tudi ni bil sposoben razumeti obtožb.

Klara Simetinger Novice Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video

Obramba trdi, da je Colarič duševno zaostal

Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu. "Z žaganjem se ukvarjam že več kot deset let!" je sporočil sodišču.

Tožilstvo omenjenim predlogom, o katerih mora sodišče še odločiti, nasprotuje. Tožilec Sedin Kičin je povedal, da je bil sam navzoč na zaslišanjih in da sta bila tako Colarič kot njegova partnerka pravilno poučena o pravicah. Colarič je po besedah tožilca tudi vsebinsko pravilno odgovarjal na vprašanja, kar da dokazuje, da jih je slišal in tudi razumel. Kot dokaz podaja tudi posnetek krajšega intervjuja z njim za eno od komercialnih televizij.

Julija Adlešič Foto: STA

Je pa na sodišče danes prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. Krivde ni priznala, ker da očitanih kaznivih dejanj ni storila.

Abramov krivde ne priznava, Julija Adlešič se o krivdi ni izrekla

Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde prav tako ni priznal. Njegova obramba je tudi predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvu predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Julija Adlešič, ki jo obtožnica prav tako bremeni goljufije, se danes o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Njen odvetnik Boris Grobelnik je namreč opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi Kičin, ki je okrajni tožilec. 

Slednji lahko namreč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente. Tožilec Kičin je v zvezi s tem po naroku novinarjem povedal, da je bilo pooblastilo izdano in deponirano na sodišču, zdaj pa ga bodo predložili še sami sodnici.

Adlešičeva si je januarja odrezala roko

Obtožnica jih bremeni več kaznivih dejanj, ki so jih zaporedoma storili iz koristoljubnosti, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist. Po mnenju tožilstva si je Adlešičeva januarja roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo. Abramov je Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji skupno pripadalo 1.217.950 evrov odškodnine.

Julija Adlešič Foto: STA

Tinka Huskić Colarič Foto: STA

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Zoper njega poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo ta mesec.

Tinka Huskić Colarič Foto: STA Tinka Huskić Colarič Foto: STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin