Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2019,
4.05

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

21

Natisni članek

odrezana roka Sebastien Abramov Julija Adlešič

Petek, 18. 10. 2019, 4.05

4 leta, 6 mesecev

Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

21

O Juliji Adlešič, ki jo je njen partner Sebastien Abramov januarja letos domnevno prepričal, da si je v okviru zavarovalniške prevare odrezala roko, je spregovorila Klara Simetinger, nekoč najboljša prijateljica in sošolka Julije Adlešič. Med drugim je dejala, da je bila Julija krasna punca, dokler ni spoznala Abramova.

Sebastien Abramov
Novice Afera odžagana roka: sodišče Abramovu podaljšalo pripor

"Juliji sporočam, da jo imamo radi in jo pozivam, naj na sodišču pove, kaj se je v resnici dogajalo," je dejala Klara Simetinger. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl "Juliji sporočam, da jo imamo radi in jo pozivam, naj na sodišču pove, kaj se je v resnici dogajalo," je dejala Klara Simetinger. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Sebastien Abramov, prvoobtoženi v primeru, ki je pritegnil pozornost slovenske in svetovne javnosti, in glavni akter zavarovalniške goljufije z odrezano roko, danes stopa pred sodnika. Ločeno se sojenje začenja tudi njegovim staršem in njegovi 21-letni partnerici Juliji Adlešič, ki je bila zanj pripravljena žrtvovati zdravo zapestje. O svoji nekdanji prijateljici je posebej za Siol spregovorila Klara Simetinger.

"Julija je bila krasna punca, dokler se ji ni zgodilo nekaj groznega. Osnovno šolo je končala z odliko, bila je tudi pridna dijakinja. Dokler ni spoznala Abramova. Sošolcem je bila vedno pripravljena pomagati," je dejala Simetingerjeva.

Skupaj sta hodili na verouk, na pevske vaje in se sploh veliko družili. "Juliji sporočam, da jo imamo radi in jo pozivam, naj na sodišču pove, kaj se je v resnici dogajalo," je poudarila Simetingerjeva.

"Tudi njenim staršem je izjemno hudo"

Na vprašanje, ali še obstaja možnost, da spet postaneta prijateljici, Simetingerjeva odgovarja, da vsi čakajo na sojenje.

"Nikoli se ne ve, bomo videli, kaj se bo dogajalo na sojenju in kako se bodo stvari odvijale v prihodnosti. V zaporu je nisem obiskovala, vsi čakamo na sojenje. Sem pa v stalnem stiku z njenimi starši, tudi njim je izjemno hudo. Mislili so, da so ji dali prosto pot v želeno svobodo in ji ponudili najboljše, a obrnilo se je v nasprotno smer. Upam, da se bo razsodilo, kot je treba," je še dejala Simetingerjeva.

Julijo lahko v priporu obiskujeta le brat in sestra, že mesece pa zavrača srečanje s svojimi starši, ki ob začetku sodnega procesa spet podoživljajo družinsko tragedijo, zato sojenja ne bodo spremljali. Medtem Abramov javnost iz celice razburja z zgodbo o denarju, ki naj bi ga skril v Avstriji. Spomnimo, najprej je državi ponujal milijonsko varščino, nato pa še donacijo za bolnega dečka Krisa.

Sebastien Abramov
Novice Višje sodišče v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi Abramova

Julija še vedno vztraja, da je šlo za nesrečo

Julija, ki je še danes zaprta na Igu, vztraja, da je šlo za nesrečo. K rezanju roke naj bi jo prepričal Abramov, ki je na sojenje čakal v priporu na Povšetovi, od koder po navedbah psihiatra Dragana Teržiča še naprej manipulira tako z Julijo kot drugimi vpletenimi.

"Kaže določene znake narcisoistične in disocialne strukture. Da je zelo prepoznaven, se ga zelo upošteva, ima občutek, da je nekaj posebnega, da je kot takšen tudi prepoznan," ocenjuje psihiater Dragan Terzič. Izvedenki v obtožnici ugotavljata, da Abramova "zaznamuje egocentričnost in odsotnost sposobnosti vživljanja v čustva drugih". Nagnjen naj bi bil tudi k patološkemu laganju.

Sebastien Abramov
Novice Abramovu in njegovemu dekletu podaljšali pripor za dva meseca

Dvorišče hiše v Velikem Osolniku pri Velikih Laščah je bilo januarja prizorišče okrutnega in premišljenega dejanja, saj si je komaj 21-letna Julija Adlešič tu odrezala roko. | Foto: Planet TV Dvorišče hiše v Velikem Osolniku pri Velikih Laščah je bilo januarja prizorišče okrutnega in premišljenega dejanja, saj si je komaj 21-letna Julija Adlešič tu odrezala roko. Foto: Planet TV

 

Stike s starši naj bi Julija zavračala zaradi Abramova

Abramov je Julijo izoliral tudi od staršev, saj hči z njimi še naprej zavrača vse stike. "Onemoglo poslušava in čakava na sodbo, težki občutki se vračajo in odpirajo rane. Za naju je to prevelik šok, zato na sojenju raje ne bova prisotna," je sporočila Julijina mama, ki se prav zaradi hčerke noče več javno izpostavljati.

S premišljeno goljufijo sta Julija in Abramov pri kar petih zavarovalnicah poskušala pridobiti 1.217.950 evrov odškodnine, ki bi jih verjetno res prejela, če bi Julija postala invalidka.

Sebastien Abramov
Novice Celjsko sodišče sklenilo uvesti preiskavo v zadevi Abramov

Zavarovalniški strokovnjak ima trdne dokaze o prevari

Zavarovalniški strokovnjak ima v rokah trdne dokaze, da je šlo za naklepno dejanje, a sodišče lahko razsodi tudi drugače. "Več elementov je, med drugim tudi to, da je roka ostala na kraju dogodka. Če želi nekdo, da se ga odpelje v bolnišnico in pusti roko tam, pa potem poskus zamrzovanja roke, da bi odpadla, vse to skupaj kaže, da verjetno ni možnosti, da bi obstajala pravna podlaga ali možnost izplačila v tem škodnem primeru," je dejal zavarovalniški strokovnjak Boris Peršak.

Za zavarovalniško goljufijo je predvidena kazen zapora do osem let, a to ni edina kazen, ki visi nad Abramovim. Pravnomočno je obsojen zaradi goljufije, sodijo mu zaradi nevračila posojila, 30 let zapora pa mu grozi zaradi naklepnega umora nekdanje partnerice Sare Veber.

Sebastien Abramov
Novice Abramov, ki je v osebnem stečaju, naj bi ponujal milijon evrov varščine #video
Na zahtevo Detektivske zbornice republike Slovenije smo po objavi članka spremenili naziv Borisa Peršaka iz zavarovalniški detektiv v zavarovalniški strokovnjak. V zbornici namreč opozarjajo, da Peršak nima veljavne detektivske licence.
Ne spreglejte