Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2019,
10.12

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

11

Natisni članek

Sebastien Abramov Julija Adlešič sojenje Sara Veber

Torek, 27. 8. 2019, 10.12

4 leta, 8 mesecev

Višje sodišče v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi Abramova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

11

Sebastien Abramov | Višje sodišče je v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi odvetnika Sebastiena Abramova. | Foto Mediaspeed

Višje sodišče je v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi odvetnika Sebastiena Abramova.

Foto: Mediaspeed

Višje sodišče v Celju je ugodilo pritožbi zagovornika Sebastiena Abramova Mitji Pavčiču, ki je bila vložena zoper sklep preiskovalnega sodnika, s katerim je zavrnil zahtevo za izločitev dokazov v primeru Sare Veber. Sodišče je namreč pritrdilo stališču obrambe, da bi moral sodnik skladno s sodno prakso opraviti tako imenovani test sorazmernosti.

Kot je povedal odvetnik Sebastiena Abramova Mitja Pavčič, je bila zaradi zagotovitve varstva ustavnopravnih pravic Abramova zahteva za izločitev dokazov vrnjena v ponovno odločitev z napotki preiskovalnemu sodniku, katera procesna vprašanja mora obravnavati.

Sebastien Abramov
Novice Abramovu in njegovemu dekletu podaljšali pripor za dva meseca

Abramov osumljen umora, grozi mu do 30 let zapora

Na celjskem okrožnem sodišču medtem teče sodna preiskava zoper 29-letnega Abramova, ki je osumljen, da je marca 2015 umoril svoje takratno dekle Saro Veber. Prejšnji teden so bili na sodišču med drugim zaslišani starši Vebrove, skupno pa so do zdaj zaslišali že okoli 20 prič.

Abramov je od začetka letošnjega marca v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Na fotografiji starši 21-letne Julije Adlešič, ki si je roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. | Foto: Peter Susič Abramov je od začetka letošnjega marca v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Na fotografiji starši 21-letne Julije Adlešič, ki si je roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Foto: Peter Susič

Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, zaradi česar mu grozi do 30 let zapora. Pred preiskovalnim sodnikom celjskega okrožnega sodišča je konec letošnjega junija v pisnem zagovoru vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško. V okviru sodne preiskave je bil zaslišan tudi puškar, ki je puško prodal. Zaslišanja prič so predvidena še septembra.

Sebastien Abramov
Novice Abramov vztraja, da je pri smrti Vebrove šlo za nesrečo #video

Z odrezano roko naj bi se poskušali dokopati do visoke odškodnine

Abramov je sicer od začetka letošnjega marca v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Tožilstvo je v tej zadevi konec julija vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po mnenju tožilstva 21-letna Julija Adlešič iz Ljubljane januarja letos roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Adlešičeva je trdila, da je šlo za nesrečo.

Tožilec Sedin Kičin je na ljubljansko okrožno sodišče vložil obtožnico zoper Adlešičevo, ki naj bi jo k temu, da si odreže roko nad zapestjem, nagovorili njen fant, 29-letni Abramov, in njegovi starši, 58-letna mama Tinka Huskić Colarič in 65-letni oče Gorazd Colarič. Če bi jim uspelo, bi jim zavarovalnice izplačale več kot milijon evrov.

Argument roka
Novice Starši spregovorili o tem, zakaj si je hči Julija odrezala roko #video #Argument

Abramovu sodijo tudi zaradi suma goljufije staršev Vebrove

Kot izhaja iz obtožnice, ki sicer še ni pravnomočna, so Adlešičeva, Abramov in Huskić-Colaričeva obtoženi vsak po pet kaznivih dejanj goljufij, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni. Zoper Abramova trenutno poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo oktobra.

Sebastien Abramov
Novice Abramov, ki je v osebnem stečaju, naj bi ponujal milijon evrov varščine #video
Ne spreglejte