SiolNET. Novice Črna kronika
5,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Abramov vztraja, da je pri smrti Vebrove šlo za nesrečo #video

5,73

termometer

Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je potekalo zaslišanje 29-letnega Sebastiena Abramova, ki je osumljen, da je marca 2015 umoril 24-letno Saro Veber. Abramov, ki je sicer v priporu zaradi zavarovalniške goljufije z odrezano roko, je podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo, je povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik.

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki naj bi se zgodila, medtem ko je čistil puško.

Sebastien Abramov Novice Starši spregovorili o tem, zakaj si je hči Julija odrezala roko #video #Argument

Sebastien Abramov zanika, da bi leta 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. | Foto: Mediaspeed Sebastien Abramov zanika, da bi leta 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Foto: Mediaspeed

Abramov vztrajal, da je v primeru Vebrove šlo za nesrečo

Pri takšni razlagi je vztrajal tudi v danes podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju. Ta je danes na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor za Abramova. Odločitev o tem priporu trenutno miruje, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta letos.

O tem, kako je Sebastien Abramov manipuliral z njuno 21-letno hčerko Julijo, ki si je odrezala roko, sta v zadnji oddaji Argument govorila tudi zakonca Adlešič (levo in na sredini). | Foto: Peter Susič O tem, kako je Sebastien Abramov manipuliral z njuno 21-letno hčerko Julijo, ki si je odrezala roko, sta v zadnji oddaji Argument govorila tudi zakonca Adlešič (levo in na sredini). Foto: Peter Susič

Če bi bil ta pripor odpravljen, začne veljati odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora, je pojasnil Podobnik. Povedal je še, da bo preiskovalni sodnik celjskega sodišča o morebitni uvedbi sodne preiskave in o predlogu obrambe za izločitev nekaterih dokazov v tej zadevi odločal predvidoma v začetku prihodnjega tedna

Sebastien Abramov Novice Primer Abramov: po štirih letih tožilstvo vlaga zahtevo za preiskavo zaradi suma umora

Zaradi smrti Sare Veber mu grozi do 30 let zapora

Okoliščine smrti Sare Veber so sicer policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka pred štirimi leti. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, štiri leta po dogodku pa so celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora. Abramov je sicer od 7. marca letos v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Zoper njega teče tudi sodni postopek pred Okrajnim sodiščem v Žalcu, kjer mu sodijo zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Sebastien Abramov Novice Abramov se je družil s policisti, a tajni sodelavec ni bil #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin