Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2019,
12.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

3

Natisni članek

Sebastien Abramov umor Celje

Petek, 24. 5. 2019, 12.42

4 leta, 11 mesecev

Primer Abramov: po štirih letih tožilstvo vlaga zahtevo za preiskavo zaradi suma umora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

3

Sebastien Abramov | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Celjsko tožilstvo je danes na tamkajšnje okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper 29-letnega Sebastiena Abramova zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, so sporočili s tožilstva. Gre za nekdanje dekle Abramova, ki naj bi jo umoril leta 2015 v Pernovem pri Žalcu.

Sebastien Abramov
Novice Abramov, ki je v osebnem stečaju, naj bi ponujal milijon evrov varščine #video

Abramov naj bi smrt 24-letnega dekleta povzročil med čiščenjem orožja. Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

V osebnem stečaju, a je našel milijon za varščino

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu na Povšetovi v Ljubljani zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica, ki je novo dekle Abramova, namerno odrezala roko nad zapestjem.

V teh dneh pa se je v javnosti pojavila informacija, da je Abramov sodišču posredoval informacijo, da ponuja milijon evrov varščine, če njega in njegovo dekle izpustijo iz pripora. 

Zanika, da bi dolgoval 17 tisoč evrov

Na žalskem okrajnem sodišču je včeraj potekala obravnava zoper Abramova zaradi posojila, ki ga ni odplačal mami nekdanjega dekleta. V svojem zagovoru je Abramov ponovil besede s februarskega predobravnavnega naroka, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije.

Mami nekdanjega dekleta naj bi dolgoval 17 tisoč evrov posojila, mama pokojnega dekleta pa je zanj posojilo vzela nekaj mesecev pred smrtjo hčerke.

Višje sodišče je zoper Abramova pred kratkim tudi potrdilo pogojno obsodilno obsodbo zaradi goljufije pri izposoji denarja. Pri tem je 29-letnik med drugim zastavil tudi prstan pokojnega 24-letnega dekleta.

Sebastien Abramov
Novice Abramov na sodišču v Žalcu zaradi neodplačanega posojila mami nekdanjega dekleta
Ne spreglejte