Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2024,
15.34

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

sodišče Sebastien Abramov Julija Adlešič

Torek, 11. 6. 2024, 15.34

1 teden, 1 dan

Sodišče prestavilo narok za izrek kazni Juliji Adlešič in soobtoženemu Sebastienu Abramovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Julija Adlešič. Sebastiena Abramov. | Sodišče je narok za izrek kazni Adlešičevi zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem kaznivem dejanju prestavilo na 20. junija. | Foto STA

Sodišče je narok za izrek kazni Adlešičevi zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem kaznivem dejanju prestavilo na 20. junija.

Foto: STA

Na ljubljanskem okrajnem sodišču je bil za danes predviden narok za izrek kazni Juliji Adlešič zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Sebastienu Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem. Naroka ni bilo, ker jim v celjskem zaporu ni uspelo zagotoviti privedbe Abramova na ljubljansko sodišče in zaradi tehničnih težav.

Ljubljansko okrajno sodišče je danes večkrat poskušalo vzpostaviti videokonferenčno povezavo s celjskim zaporom, kjer je Abramov, vendar pri tem niso bili uspešni. Sodnica Tanja Lombar Jenko je predlagala tudi privedbo Abramova, vendar jim je v celjskem zaporu ni uspelo zagotoviti, zato je sodišče narok za izrek kazni Adlešičevi zaradi očitkov o goljufiji na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija in Abramovu zaradi očitkov o pomoči pri tem kaznivem dejanju prestavilo na 20. junija.

Sodnica tudi ni ugodila predlogu zagovornika Adlešičeve Žigi Podobniku, da se danes narok opravi vsaj za Adlešičevo. "Moj interes je bil, da bi se vsaj za gospo Adlešič danes izvedel narok in da se zadeva zaključi, vendar razumem, da je za sodišče bolj enostavno, da izreče sodbo za oba obtoženca hkrati," je poudaril Podobnik.

Današnji narok zgolj formalnost

Potrdil je tudi, da bi bil današnji narok zgolj formalnost, saj sta oba s tožilstvom sklenila sporazum in krivdo priznala. Tožilstvo za Adlešičevo predlaga eno leto zapora, ki ga lahko odsluži z delom v splošno korist, za Abramova pa sedem mesecev zapora, ki pa ga ne more odslužiti na ta način. "Pričakujem alternativno izvršitev kazni, kot smo se dogovorili s tožilstvom," je poudaril Podobnik.

Adlešičevi tožilstvo očita, da je NLB ogoljufala za 31.403 evrov, Summit Leasing Slovenija pa za 6.705 evrov. Soobtoženemu Abramovu očita pomoč pri tem kaznivem dejanju.

Adlešičeva ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija

Po poročanju medijev je Adlešičeva goljufijo izvedla tako, da je odpirala bančne račune in dvigovala razpoložljiv limit, ki ga je tudi izkoristila, vendar nikoli poplačala. Od banke je pridobila tudi zlato kartico Mastercard, na kateri si je izposlovala 8.500 evrov limita, nekoliko manjši limit pa si je izborila tudi na premium kartici Visa. V poslovalnici NLB je vzela tudi 20 tisoč  evrov posojila, le njegov manjši del pa je tudi odplačala.

Z lažnim navajanjem, da prejema redne prihodke, je ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija. V več različnih poslovalnicah trgovin Big Bang in Harvey Norman je na kredit kupovala različne izdelke, nato pa plačala le nekaj prvih obrokov.

Sebastien Abramov, sodišče, 05062023
Novice Abramov obsojen na 30 let zapora #video
Julija Adlešič, Sebastien Abramov
Novice Julija Adlešič na sodišču: Abramov je ljubeč in nežen partner
Sebastien Abramov, sodišče, 05062023
Novice Neprepoznavni Abramov zahteva novega zagovornika #foto
Ne spreglejte