SiolNET. Novice Slovenija
5,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neprepoznavni Abramov zahteva novega zagovornika #foto

5,00

termometer

Sebastien Abramov, sodišče, 05062023 | Kot je pojasnil Abramov, zahteva novega zagovornika, saj s Tankom nimata enakih stališč do obrambe.  | Foto: STA
Kot je pojasnil Abramov, zahteva novega zagovornika, saj s Tankom nimata enakih stališč do obrambe. Foto: STA

Sebastien Abramov, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, je v sodnem procesu, ki poteka na celjskem okrožnem sodišču, vložil pritožbo na imenovanje zagovornika po uradni dolžnosti Dušana Tanka. Predsednica sodišča Petra Giacomelli je pritožbo zavrnila, za danes sklicana obravnava pa je bila preklicana.

Giacomellijeva je danes presodila, da Tanko vestno opravlja svoje dolžnosti, zato je pritožbo Abramova zavrnila. Ker sklep še ni pravnomočen oziroma bo to postal 13. junija, pa je predsednica sodnega senata obravnavo vseeno preklicala. Preklicane so tudi obravnave, ki so bile razpisane za 7., 12. in 13. junij. Nove obravnave je razpisala za 19., 23. in 27. junij.

Abramov: Nimava enakih stališč

Medtem pa 33-letni Abramov razmišlja, da bi na celjsko višje sodišče vložil pritožbo na sklep predsednice sodišča. 

Kot je pojasnil Abramov, zahteva novega zagovornika, saj s Tankom nimata enakih stališč do obrambe. Zatrdil je, da se pogovarja z dvema odvetnikoma in da je pripravljen sodišču v nekaj dneh sporočiti, kdo bi bil njegov novi zagovornik. | Foto: STA Kot je pojasnil Abramov, zahteva novega zagovornika, saj s Tankom nimata enakih stališč do obrambe. Zatrdil je, da se pogovarja z dvema odvetnikoma in da je pripravljen sodišču v nekaj dneh sporočiti, kdo bi bil njegov novi zagovornik. Foto: STA

Prejšnji zagovornik obtoženega Michael Rotter je sodišče maja obvestil, da preklicuje zastopanja Abramova zaradi svoje bolezni in in drugih razlogov. Presodil je tudi, da ne more zagotoviti ustrezne obrambe obtoženemu, še poroča STA.

Tožilec Gorazd Kacijančič je v izjavi za STA dejal, da Abramov s predlogom za zamenjavo zagovornika zavlačuje sojenje, obtoženi, ki so ga do zdaj zagovarjali štirje zagovorniki, pa trdi, da tega ne počne. Abramovu se bo sicer 31. julija letos iztekel pripor.

Sebastien Abramov Novice Zaplet na sojenju Abramovu: obravnava preklicana #video

Umor iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 zaradi strela iz puške, ki ga je zagrešil Abramov, je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, obtožbe zavrača. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj naj bi bil prepričan, da v cevi ni nabojev. | Foto: STA Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, obtožbe zavrača. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj naj bi bil prepričan, da v cevi ni nabojev. Foto: STA

Novembra 2021 je bil sicer Abramov skupaj s starši in partnerko Julijo Adlešič obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Sebastien Abramov Novice Sodišče Abramovu izreklo še šest mesecev zaporne kazni Abramov Novice Na sojenju Abramovu zaslišali policista in starša Julije Adlešič Abramov Novice Pričanje policista: Abramova sem našel v objemu Sarine mame, Sara pa je ležala na tleh Julija Adlešič, Sebastien Abramov Novice Julija Adlešič na sodišču: Abramov je ljubeč in nežen partner Sebastien Abramov Novice Sojenje Abramovu: Vebrova ustreljena v polsedečem položaju, poskušala se je braniti Sebastien Abramov Novice Bo Abramov odkorakal na prostost? #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin