Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2020,
9.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,42

21

Natisni članek

Sebastien Abramov sojenje Sara Veber goljufija

Četrtek, 20. 2. 2020, 9.19

4 leta, 2 meseca

Mati umrle Sare: Abramov laže, kot pes teče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,42

21

Na sojenju 30-letnemu Sabastienu Abramovu na žalskem okrajnem sodišču zaradi suma goljufije v škodo staršev njegovega pokojnega dekleta Sare Veber sta bila danes zaslišana njegova mama Tinka Huskić Colarič in celjski kriminalist Aleš Škerlak. Huskić Colaričeva je dejala, da je njen sin obdolžen nečesa, česar ni storil, piše STA. Sarina mama pa je dejala, da Abramov laže, kot pes teče.

Glede posojila v višini 17 tisoč evrov, ki ga je na banki dvignila Sarina mama Nada Veber, je Huskić Colaričeva pojasnila, da tega denarja njen sin ni vzel, ker je bil zaposlen in je imel svoj denar. Dejala je, da ji je Sara povedala, da bo mamo prosila za najem posojila, ker je morala vrniti kadrovsko štipendijo, piše STA.

Sebastien Abramov | Foto: Uroš Maučec Foto: Uroš Maučec Po njenem mnenju sta se Sara in Abramov zelo dobro razumela, septembra leta 2015 sta se nameravala tudi poročiti. Poudarila je, da se jim je življenje po Sarini smrti marca 2015 obrnilo na glavo, njen sin pa je pristal na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici v Vojniku.

Kriminalist Škerlak je dejal, da je Abramova spoznal ob Sarini smrti. Takrat je njena mama kriminalistom povedala, da je za Abramova najela posojilo. Ker se je bala, da ji ga ne bo vrnil, so ji kriminalisti svetovali, naj ga kazensko ovadi, še piše STA.

Dodal je, da je Nadi Veber dal svojo mobilno številko, kolikokrat ga je poklicala, pa se ni mogel spomniti.

Sarina mama: Bila sem naivna in mu verjela

Na sojenju so danes v dokazne namene predvajali tudi zvočni posnetek pričanja Vebrove. Kot je dejala, se ji je Abramov poskušal prikupiti na različne načine. Nagovoril jo je, da je dvignila posojilo, ker je potreboval denar za nakup osebnega vozila, ki pa ga je nameraval preprodati in tako zaslužiti od 5.000 do 6.000 evrov.

Po njenih besedah jo je Abramov prevaral. Vrnil ji je le tisoč evrov posojila. "Laže, kot pes teče. Bila sem naivna in mu verjela," je še dejala Vebrova.

Abramov pa je dejal, da je Vebrova sodišču lagala, piše STA.

Video: kako je bilo na sodišču prejšnji teden

Sebastien Abramov
Novice Abramov najprej ogoljufal starše, nato pa umoril njihovo hčerko? #foto #video

Iz koristoljubja umoril Saro?

Zaradi suma, da naj bi iz koristoljubja s puško marca leta 2015 umoril nekdanje dekle, je Abramova prav tako doletela kazenska ovadba. Na zaslišanju pred celjskim preiskovalnim sodnikom je lani podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek namreč vseskozi opisoval kot nesrečo, ki naj bi se zgodila, ko je čistil puško, piše STA.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja lani zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

V priporu zaradi afere odrezana roka

Abramov je sicer od 7. marca lani v priporu zaradi obtožb o zavarovalniški goljufiji. Skupaj s še tremi osumljenci, med katerimi je tudi njegovo zdajšnje dekle Julija Adlešič, naj bi namreč pri petih zavarovalnicah za Adlešičevo sklenil zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter zahteval odškodnino, za tem pa naj bi si takrat 21-letna Adlešičeva, ki je tudi v priporu, odrezala roko nad zapestjem, še piše STA.

Ne spreglejte