SiolNET. Novice Slovenija
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera odžagana roka: Abramovu spet podaljšali pripor

2,13

termometer

Sebastien Abramov | Pripor Abramova lahko traja največ dve leti. | Foto: STA
Pripor Abramova lahko traja največ dve leti. Foto: STA

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka znova podaljšal pripor, in sicer za dva meseca oziroma do 2. aprila. Tudi tokrat so mu pripor podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti.

Obtožnica, ki je bila zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko konec julija lani vložena proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovim staršem Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna. Pripor pa lahko traja največ dve leti, je za STA pojasnil njegov odvetnik Mitja Pavčič.

Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zapora, poroča STA.

Sebastien Abramov Novice Afera odrezana roka: Kaj se dogaja z Abramovom

Abramov je Adlešičevo pred dogodkom življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. | Foto: STA Abramov je Adlešičevo pred dogodkom življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Foto: STA Sodnica je v primeru iz spisa že prej izločila nezakonito pridobljene dokaze

Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic. Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadlo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev, poroča STA.

313 Novice Abramov na sodišču kralj, Julija kraljica #video

Abramov še vedno vztraja, da je bila smrt nekdanjega dekleta posledica nesreče

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Višje sodišče v Celju je sicer v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove, še poroča STA.

Julija Adlešič Novice Abramov trdi, da je nedolžen. Adlešičeva se o krivdi še ni izrekla. #foto #video Sebastien Abramov Novice Afera odžagana roka: sodišče Abramovu podaljšalo pripor Sebastien Abramov Novice Višje sodišče v primeru Sare Veber ugodilo pritožbi Abramova

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin