SiolNET. Novice Slovenija
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera odrezana roka: Kaj se dogaja z Abramovom

3,60

termometer

Sebastien Abramov
Foto: STA

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka za dva meseca vnovič podaljšal pripor, je danes povedal njegov odvetnik Mitja Pavčič. Po navedbah odvetnika so Abramovu pripor, ki bi se mu iztekel danes, podaljšali zaradi podanih pripornih razlogov, predvsem ponovitvene nevarnosti.

Klara Simetinger Novice Juliji, ki si je odrezala roko, najboljša prijateljica pošilja ganljivo sporočilo #video

Prejšnji sklep o podaljšanju pripora za Abramova je bil izdan drugega oktobra. Pripor lahko traja največ dve leti, je še dejal Pavčič.

Obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna.

Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Izločili dokaze, ki so bili pridobljeni nezakonito

Sodnica je sicer ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

Adlešičeva si je januarja odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic.

Sebastien Abramov Novice Afera odrezana roka: sodnica izločila pričanja staršev Julije Adlešič

Abramov je namreč Adlešičevo predhodno življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Abramov še v enem primeru

Julija Adlešič Foto: STA Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Višje sodišče v Celju je sicer v tem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Julija Adlešič Novice Afera odrezana roka: "Tudi kot strokovnjak se temu čudiš" #video #intervju

Abramov je v pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju junija letos vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin