SiolNET. Novice Slovenija
5,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako se je oče Sebastiena Abramova na sodišču skrival za Julijo Adlešič #video

5,92

termometer

Na današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi odrezana roka so na ljubljanskem okrožnem sodišču obravnavali psihično stanje očeta Sebastiena Abramova, ki je prav tako kot njegova partnerka spremenil svoj zagovor. V preiskavi je namreč priznal poskus goljufije, nato pa svoje trditve preklical. Na sodišču se je na začetku današnje obravnave skrival za Julijo Adlešič, v nadaljevanju pa je bilo sojenje zaprto za javnost.

Video: Planet TV 

Na prejšnji obravnavi je pričala Silva Hafner, zunajzakonska partnerica obtoženega Gorazda Colariča. V preiskavi je Hafnerjeva dejala, da sta obtožena Julija Adlešič in Sebastien Abramov poškodbo Adlešičeve skrbno načrtovala. Tokrat pa je zatrdila, da ni tako in da je šlo za delovno nesrečo, poroča STA.

Hafnerjeva: Med preiskavo sem bila pod pritiskom

Sodnica Marjeta Dvornik je Hafnerjevo zaradi njenega povsem drugačnega pričanja opozorila, da je v preiskavi očitno lagala, kar pa je kaznivo dejanje. Hafnerjeva je odgovorila, da je med preiskavo govorila pod pritiskom policistov. Dodala je, da so v obdobju po hišni preiskavi policisti njo in Colariča nekajkrat obiskali na domu in ju ustrahovali.

Julija Adlešič Novice Julija Adlešič in Sebastien Abramov se nameravata poročiti #video

Po njenih besedah so ju policisti nagovarjali, naj v preiskavi povesta zgodbo, ki bo obremenila Adlešičevo in Abramova. Pojasnila je, da so policisti prihajali na obiske v nočnih urah in so bili zakrinkani s podkapami. Dodala je, da je zaradi strahu sledila njihovim navodilom in v preiskavi povedala drugačno zgodbo kot tokrat, ko govori resnico.

Tudi Colarič se izgovarja na pritisk policije

Pred časom je tudi Colarič spremenil zagovor. V preiskavi je enako kot Hafnerjeva dejal, da sta njegov sin in Adlešičeva celotno zadevo skrbno načrtovala, obremenil je tudi svojo bivšo ženo Huskićevo. Ob začetku sojenja 24. aprila letos pa je zagotovil, da je šlo za delovno nesrečo. Izgovoril se je, da je v preiskavi govoril pod pritiskom policistov, poleg tega pa je bil pod vplivom močnih pomirjeval.

Julija Adlešič Novice Afera odrezana roka: Julija Adlešič odhaja iz pripora #video

Na prejšnjem naroku so tudi pregledali fotografije in video, ki so jih posneli sodelavci Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) med preizkušanjem krožne žage, ki je bila primerljiva z žago, s katero si je odrezala roko Adlešičeva. Skušali so ugotoviti, do kakšnih poškodb bi lahko prišlo pri delu s takšno žago v okoliščinah, kot so jih opisali obtoženi.

Zdaj že upokojeni sodelavec NFL Franc Smole je na naroku 20. maja pojasnil, da bi se pri morebitni nezgodi lahko poškodovali prsti in dlan, in to s poševnim rezom. V primeru Adlešičeve je prišlo do pravokotnega reza nad zapestjem, pri čemer so prsti in dlan ostali nepoškodovani. Obramba je oporekala Smoletovemu mnenju z opozorilom, da ni uporabil sporne žage. Enako je danes razburjeno pripomnil tudi Colarič.

Abramov kritiziral medije

Sicer pa je Abramov prejšnji narok izkoristil za dopolnitev zagovora, pri čemer je bil predvsem kritičen do poročanja medijev. Očital jim je, da v javnosti pačijo njegovo podobo, saj ga prikazujejo kot psihopata, morilca in manipulatorja. Kot je dodal, pa so psihiatri strokovno ugotovili, da je njegova največja težava v tem, "da je preveč naiven, za kar pa ni zdravila".

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago, a je po mnenju tožilca Sedina Kičina to storila namerno, da bi dobila odškodnino. Adlešičevo je namreč Abramov pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Obtožnica prvoobtoženi Adlešičevi, njenemu partnerju Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov je že od 8. marca lani v priporu, Adlešičeva pa je zdaj v hišnem priporu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin